Griemink (Groen Geel): ‘Ons seizoen is een achtbaan’

Hoofdklasse

Groen Geel beleeft een wisselvallig seizoen. Het wisselt uitstekende wedstrijden af met ondermaatse wedstrijden. Volgens jeugdinternational Terrenc Griemink ligt dat mede aan de instelling van de ploeg. Maar ook omdat het de voorgaande jaren altijd meezat voor de ploeg uit Wormer.

“Alles ging goed. Ik bedoel, we kwamen in de juniorenfinale, promoveerden in de senioren daarna naar de Hoofdklasse, om dat jaar daarna meteen de play-offs te halen”, begint hij. “Dat we niet naar de Korfbal League promoveerden was niet per se een tegenslag. We wisten dat we nog even moesten groeien om dat te bewerkstellingen. Maar dit seizoen zat het af en toe gewoon tegen. De prestaties waren minder en tegenstanders kennen ons nu. Ze stellen zich op ons in.”

Vijf concurrenten
“De wisselvallige prestaties hebben nog een reden. “Dit seizoen spelen we in ‘de andere’ Hoofdklasse. Vorig seizoen hadden we alleen AW.DTV als échte concurrent. Nu merk je gewoon dat we het lastig kunnen hebben tegen alle ploegen. Het is echt een achtbaan; de ene week doen we het écht goed, de andere week is het ondermaats.”

“We leren daarentegen wel heel veel dit seizoen. Als je kijkt naar onze wedstrijd bij Nieuwerkerk-uit, werden we bijvoorbeeld afgetroefd op inzet. Zij lieten meer zien te willen winnen. Dat mag niet gebeuren en daar hameren we nu dan ook enorm op.”

‘Het lijkt goed te zitten’
Maar Groen Geel laat ook zien waartoe het in staat is. “Afgelopen zaterdag domineren we vervolgens tegen Nieuwerkerk. Dat kunnen we dus ook. De laatste weken zie je dan ook  al veel verbetering; we zetten onze leermomenten om in punten. Dat is goed om te zien. We zitten er nu lekker in en het lijkt goed te zitten. We wonnen een aantal wedstrijden achter elkaar en dan sta je opeens weer op een play-off plek. Maar daar schuilt ook meteen het gevaar. Als we er een paar achter elkaar verliezen, staan we ook zo weer vierde of vijfde. We zullen dus elke week scherp moeten zijn. Helemaal omdat, zoals ik al zei, ploegen zich instellen op ons. Ze laten bijvoorbeeld een dame vrij en geven meer druk aan de heren. Daar moeten we als ploeg mee omgaan. In dit geval moet de dame dan gewoon de ruimte benutten en scoren.”

“Doordat ploegen zich instellen zie je dat Kevin Dik en ik ook iets minder tot scoren komen. Voor mij persoonlijk is het af en toe wel frustrerend geweest dat het dan minder lukt. Aan de andere kant leer je het daardoor op te vangen met heel het team. Misschien hadden we het wel een keer nodig dat het niet allemaal vanzelf ging”, zegt Griemink.

Korfbal League
Het doel van Groen Geel is dit jaar kraakhelder. “Wij moeten die play-offs gewoon halen. Of we dan op de eerste of tweede plek eindigen is niet zo relevant. Uiteindelijk willen wij natuurlijk naar de Korfbal League. We hebben bijna allemaal bij Oranje gezeten en willen het hoogste bereiken.”

“Ik denk nog niet aan een vertrek. Maar natuurlijk ga je nadenken als we niet naar de League gaan. Ik wil heel graag in de Korfbal League spelen. Maar dan moet je wel gebeld worden. Als je dan gebeld wordt, ga je luisteren. Maar dan ligt het er ook aan wie er weggaan of blijven. Het liefst promoveer ik gewoon met mijn club; we zijn naast een team ook gewoon een vriendengroep. Het zou fantastisch zijn als we, na onze eerdere successen, dit ultieme doel ook kunnen behalen.”

Groen Geel speelt zaterdag de uitwedstrijd tegen TOP Arnemuiden. De vorige ontmoeting eindigde in 31-31.

Datum: 7 februari 2019 - 18:00 uur
Door: Redactie Korfbal.