Halve finale na ruime zege op Hongkong U21

Jong Oranje

Talent TeamNL Korfbal heeft ook de vierde en laatste groepswedstrijd van het WK U21 winnend afgesloten. Net als Tsjechië U21 en Engeland U21 maakte ook Hongkong U21 geen enkele kans tegen de formatie van bondscoach Kees Vlietstra: 10-48.

U21 startte met nagenoeg dezelfde basis als in het tweede groepsduel tegen Tsjechië U21. Alleen speelde de van een duimblessure herstelde Kevin Dik nu op de plek van Carlo de Vries. Zo heeft Vlietstra in deze eerste vier wedstrijden om en om gekozen tussen twee basisachttallen.

Na de eerste twee kwarten stond het 4-27. Koen van Roekel (negenmaal) en Sanne Alsem (achtmaal) waren de topscorers en Lindsy Krop werd door de organisatie uitgeroepen tot Most Valuable Player.

Vlietstra: "Dit was een leuker duel dan de vorige twee, omdat Hongkong het ons echt moeilijk probeerde te maken. Ze zijn kleiner dan wij, maar wel erg atletisch. Net als in de vorige duels hielden we het tempo erin en wisten we heel behoorlijk af te ronden. Wij gaan ons nu richten om de beslissende wedstrijden van dit toernooi."

Halve finale
U21 treedt donderdag in de halve finale aan tegen Portugal, de nummer twee van poule B.  Deze halve finale begint om 19.30 uur. De kleine en grote finale staan zaterdagmiddag gepland.

Klik voor de livestream en voor meer informatie over het IKF U21 World Korfball Championship. Buiten de lijnen volg je Talent TeamNL Korfbal op Instagram!

Datum: 11 juli 2018 - 15:22 uur