Hendriks mist EK door rugblessure

Hendriks mist EK door rugblessure

EKC2018 TeamNL Korfbal

International Jet Hendriks moet het IKF European Korfball Championship 2018 aan zich voorbij laten gaan. Ze kampt met een slepende rugblessure en is genoodzaakt om tot nader order rust te nemen. Maandagavond heeft zij haar teamgenoten van TeamNL Korfbal van dit nieuws op de hoogte gebracht.

Hendriks: "Ik heb al sinds december last van mijn rug en uit de laatste MRI-scan is gebleken dat ik een dynamische hernia heb. Door de intensieve korfbalbelasting verslijten m'n kraakbeenringen en krijg ik zenuwpijn. Ik mag m'n rug nu een tijdje niet belasten en kan momenteel niets anders dan me richten op de Korfbal League, die in november van start gaat."

Het missen van het EK in Friesland (13-21 oktober) is een grote tegenvaller voor de 25-jarige speelster van TOP/SolarCompleet, die sinds eind 2014 tot de selectie van TeamNL Korfbal behoort. "Ik had het EK heel erg graag meegemaakt. Het is ontzettend balen, maar het is even niet anders. Nu ga ik het team zo goed mogelijk supporten."

Bondscoach Wim Scholtmeijer: "Jet heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de beste vrouwen van de wereld. Haar gezondheid staat op één, maar het moge duidelijk zijn dat er met haar een belangrijke pion wegvalt. Voor Jet kom je naar het stadion, dus dit is niet alleen voor haar erg zonde. Met elkaar proberen we dit zo goed als mogelijk op te vangen."

Selectie
Met het wegvallen van Hendriks bestaat de selectie van TeamNL Korfbal momenteel uit negen mannen en acht vrouwen. De definitieve EK-selectie - maximaal acht mannen en acht vrouwen - maakt Scholtmeijer eind september bekend.

Meer informatie over het EK vind je op thisiskorfball.com. Volg jij TeamNL Korfbal al via Instagram?

Datum: 11 september 2018 - 00:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl