Het Favoriete Team van.. Bregtje Braunstahl-Van Drongelen

Korfbal

In 'Het Favoriete Team Van..' stellen (oud)spelers hun favoriete team samen. Wie is hun favoriete rebounder, schutter of verdediger? Met welk team denken zij iedereen aan te kunnen? Voormalig speelster van TOP/SolarCompleet en TeamNL Korfbal, Bregtje Braunstahl-Van Drongelen, stelt deze week haar team op. Daarin kiest voor voor een team dat grotendeels uit spelers van TOP bestaat. “We waren absoluut geen titelfavoriet en werden vierde in de reguliere competitie. Toch werden we voor het eerst met TOP landskampioen. De rest is geschiedenis...”

Vrouwen:
Nisha Verweij
Celeste Split
Christa Braunstahl
Mirjam de Kleijn
Jet Hendriks

Mannen:
Sander Harmzen
Daniël Harmzen
Mick Snel
Wim Scholtmeijer
Leon Braunstahl

Trainer/coach:
Hans Heemskerk

Vrouwen

Nisha Verweij
Ik stond niet bij ‘go go gadget’ Nish in het vak, maar ze behoort absoluut in mijn team. Met haar lange armen was en is ze een plaag voor elke tegenstander. Geweldige passing in huis, verbinder en sterk in de rebound. Ze sprong tot frustratie toe menig heer eruit in de rebound. Enorme passie voor het korfbal en dat straalt ze ook uit.”

Celeste Split
In het eerste kampioensjaar bij TOP gekomen (samen met Mick) en meteen succesvol. Dit zegt ook gelijk iets over haar. Ze heeft een winnaarsmentaliteit, dodelijk schot en een geweldige 1-tegen-1-actie in huis. Cel kan het verschil maken in een wedstrijd en dat heb je absoluut nodig om prijzen te pakken.”

Christa Braunstahl
Samen met de broertjes Harmzen vormden Christa en ik een vak in het kampioensjaar 2010/2011 van TOP. Christa zorgde voor strijd, legde ontelbare kilometers af en kon zich volledig vastbijten in haar tegenstander. Bovendien een goede passing, waardoor het vak soepel liep.”

Mirjam de Kleijn
Als ik een tegenstander mag kiezen waar ik nooit tegen wilde lopen, was dat Mirjam. Zij onderscheidde zich met haar power en onvoorspelbaarheid. Geen schot of doorloopbal kon je met zekerheid tegen haar nemen, omdat ze de power had om deze te blokken. Aanvallend gezien een prima afstandsschot, dat ze afwisselde met een krachtige doorbraak. Kortom, ze bracht je in twijfel en dat is funest voor een tegenstander.”

Jet Hendriks
Nooit mee samen gespeeld, maar met Jet in het veld is er vuur en dat heb je nodig. Door Jet heeft men ongetwijfeld slapeloze nachten zowel voor als na een wedstrijd. Ik vind het prachtig om te zien als een speler zich onderscheid en dat doet Jet met haar verdedigende capaciteiten. Een plakker, zo’n dame die altijd weer voor je neus staat!”

Mannen

Sander Harmzen
“Tja, met 'San', maar ook met zijn broertje Daan was er een klik in het veld. Snelheid, goede passing en helderheid gegarandeerd. Sander bewaarde de rust op momenten dat het nodig was en bewees zeker in Ahoy dat hij een koele kikker is met onder andere zijn loepzuivere schoten. Ettertje in de rebound, maar in die rol van onschatbare waarde voor het vak.”

Daniël Harmzen
Daan, het broertje van Sander, is een speciale hoor. Arrogant, maar toch een leider. Eigenzinnig, maar toch sociaal. Goede drive, maar absoluut geen trainingsbeest. Vele titels bij TOP behaald en heeft door zijn inzicht en leiderschap hierin een belangrijke rol gespeeld. Zo atletisch als Daan zie je ze overigens niet vaak. Een plaag voor elke tegenstander vanwege zijn onvoorspelbaarheid, atletisch vermogen en inzicht om elke bal eruit te halen. Net als zijn broer maakte hij ze mooi in finales.”

Mick Snel
Met Mick heb je goud in handen. Zo lekker om te weten dat hij er staat in wedstrijden waar het echt om gaat. Echt een killer! Trainingsbeest en gaat altijd tot het gaatje. Ik vind Mick echt uniek. Hij is in mijn ogen het grote voorbeeld voor vele korfballers gezien zijn drive, vechtlust en mega winnaarsmentaliteit.”

Wim Scholtmeijer
Aanvoerder, spelverdeler en een goede rebound. Wim viel op met zijn enorme sprongkracht. Hij stond zijn mannetje in de rebound en tegenstanders hadden maar weinig te vertellen daar. Daarnaast een prachtig hoog schot dat niet te verdedigen was. Soms maar één schotje nodig in een wedstrijd en dan zat ´ie.”

Leon Braunstahl
Oké, hij ziet er goed uit én is mijn man, maar door zijn snelheid, dodelijk schot, vechtersmentaliteit en wilskracht behoort hij zeker in mijn team. Hij was in zijn actie naar binnen niet te stoppen. Plakte zich verdedigend vast aan zijn tegenstander, een volgertje ten top. Als zijn schot goed liep en dat deed het vaak, dan had je een lastige avond. Bovendien een publiekslieveling en dat maakt je dan in mijn ogen een complete speler.”

André Kuipers
Ik was fan van André. Enorm atletisch, sterk en een prachtig schot met een grote stap achterwaarts. Je moest veel werk verzetten wilde je als tegenpartij lange aanvallen spelen. André sprong werkelijk overal tussen, waarbij zijn eigen tegenstander ook nog eens onbereikbaar was. Aanvallend gezien erg krachtig en zuiver. Gewoon een mooie, atletische heer waarvoor je naar de hal kwam.”

Trainer/coach

Hans Heemskerk
Top-coach Hans Heemskerk. Direct, oog voor persoon en proces. Het ging bij Hans niet zozeer alleen over korfbal, maar ook over de persoon. Hij wilde je op persoonlijk vlak laten ontwikkelen en dingen laten inzien. Verder was hij scherp op het proces om toe te werken naar het ultieme doel. Ofwel de weg naar het paradijs is het paradijs.

Datum: 13 augustus 2019 - 12:00 uur