Het Favoriete Team Van.. Daan Preuninger

Het Favoriete Team Van.. Daan Preuninger

Korfbal

Het Favoriete Team Van.. is terug van weggeweest. In deze rubriek stellen (oud)spelers hun favoriete team samen. Wie is hun favoriete rebounder, schutter of verdediger? Met welk team denken zij iedereen aan te kunnen? Daan Preuninger trapt deze week af. De international van landskampioen Fortuna/Delta Logistiek stelde een mooi team samen en noemt Nik van der Steen onder andere: ´De grote kleine man die altijd blijft gaan.´

Favoriete team van Daan Preuninger:

Mannen:
Marcel Segaar
Nik van der Steen
Thomas Reijgersberg
Laurens Leeuwenhoek
Mick Snel
 
Vrouwen:
Mirjam Maltha
Celeste Split
Marjolijn Kroon
Fleur Hoek
Jessica Lokhorst


Mannen

Marcel Segaar
“De waarde van Marcel in je team wordt denk ik door velen onderschat. Een leider binnen en buiten het veld. Hij is onverzettelijk onder de korf, een echte teamplayer en met een paar ‘Segaartjes’ (wegtrekschotjes van onder de korf) van grote waarde.”

Nik van der Steen
“De grote kleine man die altijd blijft gaan. Met de instelling ‘niet lullen maar poetsen’ bereikt hij een hele hoop. Hij is door niemand te verdedigen en met zijn energie en enthousiasme een genot om naar te kijken. Maar misschien wel zijn grootste kwaliteit: pieken op het juiste moment.”

Thomas Reijgersberg
“Een 'beer' en verschrikkelijk lastig om tegen te spelen. Eén van de beste verdedigers van Nederland met een ongelofelijke reboundkracht. Zelfs met blessures is hij een plaag voor tegenstanders en met zijn play-off modus aan is hij een absolute winnaar.”

Laurens Leeuwenhoek
“Publiekslieveling, sfeermaker en een van de fijnste heren om mee samen te spelen. Naast zijn inzicht en samenspel is hij een dodelijk afmaker.”

Mick Snel
“Mick hoort in een team van de beste spelers. Sowieso al volgens de statistieken wat betreft prijzen, maar ook qua instelling. Hij wil altijd en overal winnen en neemt geen genoegen met een paar procent minder. Daarnaast zegt hij waar het op staat en weet je wat je aan hem hebt op belangrijke momenten.”

Vrouwen

Mirjam Maltha
“Mirjam is denk ik één van de moeilijkste vrouwen om tegen te spelen. Met haar reboundoverwicht is ze aanvallend en verdedigend niet te stoppen. Ze is zelden geblesseerd en heeft een hoop ervaring.”

Celeste Split
“De beste aanvalster van Nederland. Niet te houden in de één tegen één en scoort jaar in jaar uit altijd en overal. In het samenspel heeft ze een goede pass in huis waardoor ze ook nog haar teamgenoten in stelling weet te brengen.”

Marjolijn Kroon
“Ik denk dat Marjolijn tegen iedereen vrij kan komen en kan scoren. Met haar lengte en explosiviteit is ze niet te verdedigen. Ze heeft ook nog een echte topsport mentaliteit en een instelling waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen.”

Fleur Hoek
“Heeft afgelopen jaar bewezen één van de beste vrouwen van Nederland te zijn. Ze werkt hard, krijgt ballen weg onder de hoogste druk en mist niet als ze vrij staat. Verder is er denk ik bijna niemand leergieriger en is ze altijd bezig met ontwikkelen.”

Jessica Lokhorst
“De fijnste vrouw om mee samen te spelen. Werkt in het veld harder dan wie dan ook, is atletisch, stofzuiger rondom de korf en de absolute verbinder binnen en buiten het veld. In mijn ogen de beste één tegen één verdedigster van Nederland.”

Trainers

Ard Korporaal en Damien Folkerts
“Deze twee gasten onderscheiden zichzelf in allerlei opzichten van de rest. Het vergaren van (extreem veel) informatie over tegenstanders, het maken van een plan en dit overbrengen naar het team. Daarnaast durven ze nieuwe dingen te proberen en weten ze dit ook nog eens goed te managen.”

 

Datum: 19 juli 2019 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl