Het Favoriete Team Van.. Francy Crielaars

Het Favoriete Team Van.. Francy Crielaars

Korfbal

Het Favoriete Team Van.. is terug van weggeweest. In deze rubriek stellen (oud)spelers hun favoriete team samen. Wie is hun favoriete rebounder, schutter of verdediger? Met welk team denken zij iedereen aan te kunnen? Ditmaal ging Francy Crielaars de uitdaging aan om haar team samen te stellen. Ze stelt onder andere Jordan de Vogelaere op: 'Mijn fijnste Belg, ik zie hem graag!'

Vrouwen:
Brett Zuijdwegt
Maureen Oudman
Jessica Lokhorst
Eva van der Zon
Lara Boonstoppel
 
Mannen:
Jordan de Vogelaere
Randy Oosting
Bart van Lee
Thomas Reijgersberg
Daan Preuninger
 
Trainer/coach:
Jan Niebeek
Wim Peetoom

Vrouwen
Brett Zuijdwegt
“Talent. Natuurlijk enorm gevaarlijk in aanvallend opzicht, maar ook verdedigend moet je haar niet onderschatten. Persoonlijk vind ik dat zij als één van de weinige dames op een bijzondere manier rebounds kan winnen van de mannen.”

Maureen Oudman
“Gedurende de afgelopen jaren bij DeetosSnel heb ik Maureen leren kennen en erg leren waarderen. Dé persoon in een vak die voor aansluiting zorgt, waardoor het spel loopt. In mijn ogen een onopvallende speelster, maar één met grote kwaliteiten.”

Jessica Lokhorst
“Mijn absolute korfbalmaat zowel binnen als buiten het veld en zij is net zo'n trainingsbeest als ik. Menig training keihard getraind maar ook even hard gelachen (en gehuild). Eén van de beste verdedigsters in de korfbalwereld.”

Eva van der Zon
Een verbindende speelster waar iedereen graag naast staat, onmisbaar in ieder team! Staat er wanneer zij er móét staan (en vaker). Een speelster met liefde voor het spel en nog meer voor haar club Fortuna/Delta Logistiek, dat maakt haar voor mij een fijn mens.”

Lara Boonstoppel
Zonder Lara geen samenspel in een vak. Wanneer je haar in je team hebt, weet je zeker dat er in ieder geval één iemand is die vol voor de winst gaat. Naast haar korfbalkwaliteiten ook een enorme aanwinst als persoon in de groep, puur kwaliteit!”

Mannen
Jordan de Vogelaere
Mijn fijnste Belg, ik zie hem graag! Jordan en ik hebben een bepaalde feeling in het veld waardoor het 'gewoon' altijd lekker loopt. We hebben geen communicatie nodig om elkaar te vinden of te begrijpen. Daarnaast is het iemand die ontzettend hard werkt en daar hou ik van.”

Randy Oosting
Mooie korfballer. Gewoon genieten, of je nou wel of niet naast hem in een vak staat. Deze jongen heeft zo ongelooflijk veel energie en kwaliteit, dat het niet de vraag is óf er een mooi doelpunt uit zijn handen komt, maar wanneer.”

Bart van Lee
Zie de Hoofdklassefinale, seizoen 2017-2018 (DeetosSnel – Dalto/Klaverblad Verzekeringen).”

Thomas Reijgersberg
“Beste rebounder aller tijden! En daarnaast ook nog eens goed in de afronding. Puur genot wanneer hij in het veld staat.”

Daan Preuninger
Atleet! Maakt een stormachtige ontwikkeling door de laatste paar jaar. Echt een complete korfballer, met de potentie om één van de beste korfballers in de competitie te worden.”

Trainer/coach
Jan Niebeek
Hij bruist van de kwaliteiten en dat in combinatie met een echte winnaarsmentaliteit.”

Wim Peetoom
Als iedere coach zijn spelers/speelsters zo hard zou laten trainen als Wim Peetoom, dan zouden we de meest fitte competitie ooit hebben. En dat gecombineerd met zijn technische capaciteiten maakt het voor mij een complete coach.”

Datum: 18 augustus 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl