Het Favoriete Team Van.. Friso Boode

Het Favoriete Team Van.. Friso Boode

Het Favoriete Team Van.. In deze rubriek stellen (oud)spelers of kenners hun favoriete team samen. Wie is hun favoriete rebounder, schutter of verdediger? Met welk team denken zij iedereen aan te kunnen? Speler van LDODK/Rinsma Modeplein, Friso Boode, stelt deze week zijn team op. En daar staan flink aantal toppers in. Onder andere Daniël Harmzen stelt hij op: 'Hij is de slimste speler die ik ooit heb ontmoet'.

Vrouwen:
Celeste Split
Rianne Echten
Nisha Verwey
Jet Hendriks
Marjolijn Kroon
Femke Faber
 
Mannen:
Mick Snel
Daniël Harmzen
Nick Pikaar
Michiel Gerritsen
Laurens Leeuwenhoek
Ivo Wiebering
 
Trainers/coaches:
Jan Niebeek
Wim Scholtmeijer

 

Vrouwen 
Celeste Split
Is in vaardigheid echt een fenomeen. Het is vrij simpel: zij kan, ondanks dat iedereen weet dat ze op rechts schiet, toch altijd een doelpunt maken. Ze is één van de beste die op de velden rondloopt en misschien zelfs de beste. Ik heb met haar samengespeeld bij TOP/SolarCompleet, al speelde ze in het andere vak. Maar ik ken haar als iemand die er altijd volle bak voor gaat en overal schijt aan heeft. Zij heeft iets over zich van: ik ga het toch wel regelen!”

Rianne Echten
“Ik ken Rianne van mijn tijd bij Nic. en TOP. Zij had best wel moeite met de stap van Nic. naar TOP, maar heeft zich vervolgens zowel als mens als speelster ontzettend goed ontwikkeld. Zij heeft een 'kneitergoed' afstandsschot en een goede aanzet naar binnen. Heel onvoorspelbaar dus. Daarnaast heb ik gewoon een speciale band met Rianne. Ze is een vriendin van me en is vervlochten met mijn korfballoopbaan.”

Jet Hendriks
“Iedereen kent natuurlijk haar kwaliteit als verdedigster. Maar ze heeft zich ook uitstekend ontwikkeld als schutter en daar heb ik heel veel respect voor. Aan het begin lieten ploegen haar weleens vrij staan om de bal te vangen, maar dan kom je nu bedrogen uit. Het is een schat van een meid, maar een killer in het veld als het moet. Die combinatie vind ik heel gaaf.”

Nisha Verwey
“Zij stond ook in de kampioensploeg van TOP. Ik kies haar niet zozeer omdat ze een uitgesproken korfbalster was, maar qua mens en als leider heeft ze ongelooflijk veel indruk op me gemaakt. Zij is écht een teamspeler. Ze weet wat ze wil en ze kan mensen op een goede manier aanspreken en verder helpen. Ze was bij ons een echte verbinder. Zij kon tegen de één zeggen dat diegene zijn mond moest houden en ondertussen vertellen hoe we het gingen aanpakken.”

Marjolijn Kroon
“Uiteraard kies ik Marjolijn voor haar korfbalkwaliteiten. Van de buitenkant kan ze misschien wat afstandelijk overkomen, maar het is zo'n lieve meid! Ze twijfelt weleens aan zichzelf, maar dat is nergens voor nodig. Ze heeft zoveel kwaliteit: ze kan zichzelf vrijspelen en ook tactisch begrijpt ze het spel. Zij behoort ook tot één van de beste en werkt er ontzettend hard voor. Een voorbeeld.”

Femke Faber
“Zij is denk ik de beste schutter binnen de vijf meter en haar vrije ballen zijn een wapen: minimaal 50 procent valt binnen. Het is zonde dat ze op jonge leeftijd gestopt is. Ik had in het veld een goede connectie met haar, ik begreep Femke gewoon. Als zij niet geblesseerd was geweest, had ze TeamNL Korfbal gehaald. Maar als je meer offers moet brengen dan dat het je oplevert, dan heb ik veel respect voor zo'n beslissing.”

Mannen
Mick Snel
Mick is de beste korfballer waarmee ik heb gespeeld. Hij is echt geweldig. Ik kon in het veld lezen en schrijven met hem. Hoe hij zich ontwikkeld heeft is krankzinnig. Hij was toen ik met hem speelde wat jonger, maar mentaal was hij misschien nog wel sterker. Hij is uiteraard één van de beste. Een combinatie van heel veel talent en keihard werken. Vooral zijn winnaarsmentaliteit is heel bijzonder. Alles gaat opzij voor de winst. Hij kan weleens hard overkomen, maar hij heeft een heel leuke sociale kant.”

Daniel Harmzen
Die staat niet per se bekend om zijn bijzondere skills. Hij is de slimste speler die ik ooit heb ontmoet. Een fantastische gozer: ik heb ervan genoten om met hem te spelen. Daniël is een zwaar onderschatte speler die gewoon ziet hoe het spel in elkaar zit. Hij maakt heel slim gebruik van zijn lichaam, een andere manier van hard werken. Hij kwam er op iets latere leeftijd achter hoe hij zijn doel kon bereiken en daar is hij geweldig in geslaagd. Dat heeft mij geïnspireerd.”

Nick Pikaar
Als ik een supporter zou zijn, zou ik voor Nick naar de hal komen. Het is toch geweldig om zo'n flegmatieke speler te zien spelen? Hij is een combinatie tussen heel serieus bezig zijn met zijn sport en een leuke gozer die ook van een dolletje houdt. Hij kan zich op elke manier vrijspelen, kan een aardig potje verdedigen en heeft vooral heel veel plezier in wat hij doet. En dat is vanaf alles af te lezen.”

Michiel Gerritsen
“Ik speelde in mijn eerste jaar op het hoogste niveau bij Nic. met Michiel. Het is een geweldige competitieve gast en een super korfballer. Hij kon dingen die andere spelers fysiek gewoon niet konden bolwerken. Hij heeft Nic. op zijn schouders gedragen en misschien is dat achteraf niet het meest effectief geweest. Wij hadden met Nic. nog meer kunnen bereiken met die ploeg die er stond. En misschien had Michiel wel wat ontlast mogen worden daarin. Wij hadden ook nog spelers zoals Gerald van Dijk rondlopen.”

Laurens Leeuwenhoek
“Oh, Laurens. Dat vind ik zo'n geweldige korfballer. Een teamspeler met zoveel inzicht. Ik heb het gewoon naar mijn zin als ik hem zie spelen. En dat komt ook omdat hij zoveel plezier uitstraalt. In mijn tijd bij het TeamNL Korfbal heb ik hem leren kennen. En ik vind het echt een wereldgozer. Ik gun hem alles.”

Ivo Wiebering
“Ivo is ook iemand die mij geïnspireerd heeft op het gebied van leiderschap. Naast dat hij een geweldige rebounder was, kon hij mensen bij elkaar brengen. Hij was de 'good cop' die je nodig had in het team. Hij gaf je altijd meer positieve dan negatieve aandacht, maar kon op de goede momenten ook even de 'bad cop' zijn. En dat bleef dan altijd in verhouding, ik heb heb echt bewondering voor hem.”

Trainers
Jan Niebeek
“De beste coach die ik heb ontmoet, maar niet de beste trainer. Jan kan op het goede moment zijn handen ervanaf halen en op het moment dat het moet, kan hij weer alles naar zich toetrekken. Hij geeft ploegen de ruimte om ontwikkeling te laten plaatsvinden. Hij kan je op precies het goede moment raken als het écht nodig is.”

Wim Scholtmeijer
“Wim is iemand die je steeds uitdaagt. Hij heeft ontzettend veel verstand van opbouw van trainingen en blijft zich altijd afvragen waar de verbeterslagen liggen. Ik vond hem de beste trainer en misschien een iets mindere coach dan Jan. Maar Wim is jong, ik denk dat hij kan uitgroeien tot een complete trainer én coach. Je kan met hem ook altijd een goed gesprek voeren. Dat vindt misschien niet iedereen, maar ik wel. De combinatie tussen Wim en Jan zou denk ik het beste zijn wat er in Nederland rondloopt.”

Datum: 30 augustus 2019 - 10:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl