Het Favoriete Team Van.. Ilona van den Berg

In 'Het Favoriete Team Van..' stellen (oud)spelers hun beste team op. Met welke spelers hebben zij mooie momenten gehad? Of welke spelers zijn écht wereldklasse? Deze keer is topschutter Ilona van den Berg aan de beurt: “Jim Snel is meer dan de broer van Mick.”

Zij kiest de volgende spelers in haar team:

Heren

Dames

Jim Snel

Jet Hendriks

Riko Kruit

Henriette Brandsma

Steffen Pang

Lies Ockeloen

Daan Preuninger

Celeste Split

Richard Kunst

Denise Bezemer

Heren

Jim Snel
“‘De broer van Mick Snel’ zoals in vele verslagen terug te lezen is. Een uitspraak die deze fantastische speler tekort doet. Verbazingwekkend hoeveel energie en passie Jim heeft voor het korfbal. Hij geeft zichzelf altijd voor de 200% en dat siert hem enorm. Een veelzijdige speler die je op elke positie kan zetten.”

Riko Kruit
“Naast al dat korfbal heb je natuurlijk wel iemand nodig waarmee je een biertje kon drinken na de wedstrijd. Riko is de gezelligste speler waar ik mee hem samengespeeld. Daarnaast is hij ook echt een teamspeler en een speler die geen blad voor zijn mond neemt. Een speler waar ik als klein meisje tegenop keek.”

Steffen Pang
“Ik heb in mijn jaren bij AW/DTV altijd bij Steffen in het vak gestaan. Steffen geloofde altijd in mij en ik kon op hem rekenen in de rebound. Naast zijn reboundkwaliteiten heeft hij ook een super goed schot.”

Daan Preuninger
“Ik denk op dit moment de meest talentvolle speler van de League. Het verbaast mij dan ook niets dat hij afgelopen jaar is toegevoegd aan het Nederlands Team. Naast zijn goede schot kan hij ook ontzettend goed verdedigen.”

Richard Kunst
Richard is de beste speler van de League en is een speler waarvoor je naar een wedstrijd komt kijken. Zijn fantastische techniek en atletisch vermogen vind ik zelf bewonderingswaardig om naar te kijken. En alleen daarom al zou ik hem in mijn team willen.”

Dames

Jet Hendriks
“De beste verdedigster van dit moment en ook super irritant om tegen te spelen. De enige dame waar ik tegen heb gespeeld, waarbij ik twijfelde of ik überhaupt wel een goal ging maken die wedstrijd. Ze is ook nog eens super fysiek en als ze haar dag heeft kan ze ook ontzettend zuiver schieten. Altijd opletten dus.”

Henriette Brandsma
“In mijn jaren bij Dalto de leukste en gezelligste dame om mee samen te spelen. De kleinste in het veld maar zeker niet de zwakste, want met haar tengere postuur ging zij voor niets en niemand aan de kant. Vooral ook buiten het veld was het erg leuk om Jetje in je team te hebben want zij was altijd in voor een lekker wijntje.”

Lies Ockeloen
“Deze dame kan ik niet missen in mijn team. Mijn vrouw en soulmate binnen en buiten het veld. Niet alleen om die reden kies ik haar in mijn team, maar ook vanwege haar kwaliteiten op korfballend gebied. Ze is de beste aangeefster waar ik mijn hele carrière mee heb samengespeeld. Niet voor niks dat ik het jaar toen ik met haar samenspeelde topscoorder en beste speelster van het jaar werd.”

Celeste Split
“De beste korfbalster van Nederland moet je natuurlijk in je team hebben. Ze kan ontzettend veel scoren en staat er altijd op belangrijke momenten.”

Denise Bezemer
Een van mijn beste vriendinnen momenteel en waar ik zelf vroeger nog tegen heb gespeeld. Ze was de beste speelster rond de korf in mijn eerste jaren in de League. Ze kan ontzettend goed steunen en is super scherp op de kleine afstand.”

Trainers

Floris Stam
“Ik heb Floris twee jaar gehad als trainer/coach en heb in die twee jaar mijn leukste korfbal jaren gehad. Zijn trainingen waren nooit saai en als coach wist hij altijd op de juiste manier mijn kwaliteiten te benutten. Ik was niet altijd de makkelijkste in het veld maar hij wist hier goed mee om te gaan. Daarnaast heb ik zelf nog in de junioren met hem samen gespeeld.”

Jan Niebeek
“Ondanks dat ik Jan maar één jaar heb gehad als trainer/coach bij AW.DTV, ben ik overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten als trainer/coach. Met zijn geweldige inzicht en passie voor korfbal probeerde hij met de beschikbare spelers het sterkste team te creëren. Hij is voor mij op dit moment een van de beste trainers van Nederland.”

Datum: 25 juli 2018 - 01:00 uur
Door: Redactie Korfbal.