Het Favoriete Team Van.. Leon Simons

Het Favoriete Team Van.. Leon Simons

In 'Het Favoriete Team Van..' stellen (oud)spelers hun beste team op. Met welke spelers hebben zij mooie momenten gehad? Of welke spelers zijn écht wereldklasse? Deze keer is ras-entertainer Leon Simons aan de beurt. “Celeste Split is voor mij gewoon de beste van Nederland.”

Hij kiest de volgende spelers in zijn team:

Mannen

Vrouwen

Erik Simons

Jiska Brandt

André Simons

Mirjam de Kleijn

Dennis Voshart

Sabrina Bijvank

Taco Poelstra

Mady Tims

Daniël Hulzebosch

Henriët Brandsma

Michiel Gerritsen

Kim Cocu

André Kuipers

Celeste Split

 Laurens Leeuwenhoek

Marjolijn Kroon

Toelichting: “Qua spelers kies ik een selectie van acht om acht. Met veertien heb ik samengespeeld en verder kies ik twee vrouwen van nu, die ik gewoon in mijn team wil hebben.”

Heren

Erik Simons
“Mijn oudste broer vanwege zijn ongelofelijke startsnelheid, sprongkracht, prachtige doorloopbal en afstandsschot.”

André Simons
“Mijn jongste broer vanwege zijn shuffle, scorend vermogen en het fantastisch kunnen verdedigen op de ballijn.”

Dennis Voshart
“Een aanvaller met enorm veel power die garant stond voor veel goals. Verdedigend een terriër die zijn tegenstander op tien centimeter afstand bleef volgen.”

Taco Poelstra
“Een speler die hield van show, met een fantastisch balgevoel. Daarnaast was hij razendsnel en had hij een dodelijk schot.”

Daniël Hulzebosch
”Een scherpschutter en een absolute topper om in je team te hebben. Gezelliger vind je ze niet, maar wel een absolute winnaar.”

Michiel Gerritsen
“Een speler die geweldige goals kon maken vanuit alle hoeken en standen. Daarnaast verdedigend erg sterk en kan verder alles met een bal. Te vroeg moeten stoppen vanwege een blessure, maar een speler die in mijn hart zit.”

André Kuipers
“Een schutter met een enorme grote stap achterwaarts, heel goede timing en een goede doorloopbal. Ook in de rebound erg sterk.”

Laurens Leeuwenhoek
“Hij zorgde er in mijn laatste jaren voor dat ik enorm veel plezier in het korfbal had. Hij heeft zoveel enthousiasme, korfbalinzicht en scorend vermogen. Daarnaast is hij een echte teamplayer en kan hij het spel prima lezen.”

Dames

Jiska Brandt
“Een dame die in elk team tot haar recht komt. Kon het spel verdelen en had een goed afstandsschot. Helaas heeft ze te vroeg afscheid moeten nemen vanwege een blessure.”

Mirjam de Kleijn
“Een fantastische dame. Ze is sterk, snel, kon scoren én goed verdedigen. En dan herinner ik me nog die blocks die ze maakte. Voor de tegenstander niet het fijnste gevoel!”

Sabrina Bijvank
“Aanvallende dame die moeilijk was af te stoppen. In mijn ogen te vroeg gestopt maar dat is alleen omdat ik haar graag zag spelen.”

Mady Tims
“Een dame die weet wat ze wil en dat ook zal bereiken. Het was een bewegelijke dame met een goed schot en was bijna niet te stoppen. Daarnaast kon ze goed ballen onderscheppen in de verdediging.”

Henriët Brandsma
“Een teamspeelster die een neusje heeft voor het maken van doelpunten rond de korf. Werkt altijd hard en is lekker nuchter.”

Kim Cocu
“Met Kim heb je enorm veel mogelijkheden. Ze is allround inzetbaar, maar zorgt dat iedere verdedigster aan de bak moet en toch maakt ze haar doelpunten.”

Celeste Split
“Gewoon de beste van Nederland voor mij. Altijd goed op belangrijke momenten en dat is gewoon knap. Ik hoop dat ze dat de komende jaren blijft laten zien.”

Marjolijn Kroon
“Een dame waarbij alles zo gemakkelijk lijkt. Enorm moeilijk te verdedigen en een ware plaag voor haar tegenstander.”

Coaches

Jan Sjouke van den Bos
“Een coach naar mijn hart. Hij weet waar het om draait en hij kon mij de juiste snaar raken. Ik heb nog steeds fijne gesprekken met Sjouk en kan veel van hem leren.”

Jan Niebeek
“Een coach die laatste jaren veel heeft gewonnen. Een echte winnaar. De resultaten bij TOP/SolarCompleet zijn uitstekend. Hij managet het uitstekend met de vele topspelers die bij TOP spelen.”

Datum: 7 augustus 2018 - 15:00 uur
Door: Redactie Korfbal.