Het favoriete team van.... Richard Kunst

Het favoriete team van.... Richard Kunst

Korfbal League

In 'Het Favoriete Team Van..' stellen (oud)spelers hun beste team op. Met welke spelers hebben zij mooie momenten gehad? Of welke spelers zijn écht wereldklasse? We starten deze nieuwe rubriek met niemand minder dan ex-international en PKC-speler Richard Kunst.

Zijn team ziet er zo uit:

Heren Dames
Laurens Leeuwenhoek Lara Boonstoppel
Johannis Schot Mabel Havelaar
Olav van Wijngaarden Mady Tims
André Kuipers Suzanne Struik
Mick Snel Celeste Split

 

Maar waarom kiest Kunst voor deze selectie?

Laurens Leeuwenhoek
“Ik speel niet heel vaak samen met Laurens, maar als we dat doen weten we elkaar goed te vinden. Bij het laatste EK in Dordrecht hebben we bij elkaar gespeeld tegen de Belgen en haalden we een bizar hoog percentage en plukten we veel ballen eruit in de verdediging. Hij is gewoon één van de beste korfballers op dit moment.”

 Johannis Schot
“Met Johannis heb ik een speciale persoonlijke band. Zelf heb ik heel veel met hem gespeeld en was hij een fantastische vakgenoot. Ik wist gewoon dat als ik een bal afstond aan hem, dat vijftig procent erin ging. Dat is geweldig. Hij is gegroeid in zijn rol bij PKC/SWKGroep en is steeds professioneler geworden.”

Olav van Wijngaarden
“In het basketbal zie je weleens dat spelers wat nieuws toevoegen aan het spel. Dat doet Olav in het korfbal. Hoe hij die ballen uit de lucht plukt en rebound: dat is echt ongekend. Daarnaast is het een super verdediger. Aanvallend moet hij nog groeien, hij zal doelgerichter moeten worden. Als hij dat op orde krijgt, is hij binnen no-time een van de beste of zelfs de beste korfballer van Nederland

André Kuipers
“André is speciaal voor mij. In Hoenderdaal ben ik naast hem als jonkie gedebuteerd in Oranje tegen België. Ik vond het geweldig om dat naast hem te mogen zijn. Hij was zo veelzijdig als speler, hij kon met zijn lichaam schakelen in elke situatie. Hij is zó allround. Ik vond het altijd een schitterende speler om naar te kijken.”

Mick Snel
“Om Mick kan ik gewoon niet heen, hij is een fenomeen. Qua titels natuurlijk, maar ook als spelers. Ik heb lang met hem mogen spelen bij Oranje en dat was altijd genieten. Hij kan de beste ooit worden of misschien is hij dat wel. Veel mensen hebben het er altijd over wie nou de beste is, maar dat laat ik aan de rest over. Maar ik wil altijd van iedereen winnen, maar van Mick altijd een beetje meer.”

Dames

Suzanne Struik
“Toen Suus in de Korfbal League kwam, was ik een klein ventje. Toen scoorde ze al enorm veel doelpunten. Ze is enorm atletisch en is verdedigend sterk. Maar wat mij vooral altijd opviel was haar passing, het is lekker om elke bal perfect te krijgen, ze stuurt je zonder moeite de diepte in. En dat is een grote kwaliteit.”

Lara Boonstoppel
“Ik heb altijd goed gespeeld met Lara. Zij is de teamspeler die je nodig hebt. We hebben haar afgelopen seizoen echt gemist. Zij maakt een vak compleet en kan de missende schakel zijn. Haar passing en rebound zijn belangrijk.”

Mady Tims
"
Mady is ook een teamspeelster. Zij liep ontzettend veel voor haar vak. Inmiddels is ze gestopt, maar ik denk dat ze het nog steeds kan. In ieder geval in haar hoofd, op het veld weet ik niet of ze het fysiek nog kan.”

Mabel Havelaar
“Volgens mij stond ik in onze derde finale bij Mabel en Johannis. Zij was de dame van de finale en iedereen zag toen een speelster die wel echt speciaal is. Ze kan fantastisch rebounden, maar is toch beweeglijk en wendbaar. Zij is een meerwaarde in je team.”

Celeste Split
“Celeste zou wat dat betreft prima naast Mabel kunnen. Je moet Celeste natuurlijk wel meer ballen geven, want wat is zij zuiver. Ze is op dit moment de beste dame en ik vraag me af of ze niet de beste allertijden is. Ze laat het week in week uit zien en leuk om mee samen te spelen. Een topper.”

Coach
Ben Crum
“Diegene die de minste introductie nodig heeft. Korfbal is Ben en Ben is korfbal. Ik ben onder hem gedebuteerd als 17-jarig ventje. Hij zei tegen mij: als je Casper Boom, toen in zijn beste tijd, op twee veldgoals kan houden, dan zit je in het eerste. Dat was een mooie uitdaging. Dat is Ben in één zin eigenlijk. Hij geeft veel kansen, maar kan ook hard zijn op de goede momenten.”

Datum: 3 juli 2018 - 19:00 uur
Door: Redactie Korfbal.