Het favoriete team van Taco Poelstra

Korfbal

In 'Het Favoriete Team Van..' stellen (oud)spelers hun beste team op. Met welke spelers hebben zij mooie momenten gehad? Of welke spelers zijn écht wereldklasse? Nic.-fenomeen Taco Poelstra stelt deze keer een mooi team samen. “Mike Vlietstra kon, na Erik Wolsink, het beste passen van iedereen.”

Poelstra kiest voor de volgende namen:

Heren Dames
René Kruse Ingeborg Meijerhoven
Leon Simons Karin Spierings
Kees Vlietstra Joyce Smits
Mike Vlietstra Jiska Brandt

Heren

René Kruse
“René was mijn grote voorbeeld. Hij was niet snel of atletisch, maar kon de wedstrijd enorm goed lezen. Tactisch geweldig en een verschrikkelijk goed schot.”

Leon Simons
“Ongelooflijk talentvol. Leon kon alles met de bal en een speler waarvoor je ook echt naar het stadion kwam. Het knappe van Leon was dat hij zowel met PKC als met het Nederlands team zelden of nooit een slechte finale heeft gespeeld.”

Kees Vlietstra
“De absolute aanvoerder, leider van Nic., jarenlang. Dacht altijd in teambelang en kon zichzelf hiervoor in wedstrijden helemaal wegcijferen. Daarnaast was Kees tactisch heel sterk.”

Mike Vlietstra
“Misschien wat ondergewaardeerd, maar heel belangrijk voor Nic. geweest. Mike kon, na Erik Wolsink, het beste passen van iedereen. Daarnaast wist hij precies wat hij wel en wat hij niet kon. En wanneer je zelfs Riko Kruit goed laat spelen, moet je wel wat in huis hebben.”

Dames

Ingeborg Meijerhoven
“Ongelooflijk sterk. Kon zowel aanvallend als verdedigend in alle functies spelen. Ze wist zelf vaak niet hoe goed ze was, maar was op een gegeven moment de beste van Nederland. Veel te vroeg overleden.”

Karin Spierings
“Echte steunende dame, maar wel de allerbeste daarin. Ze zou in het hedendaagse korfbal waarschijnlijk niet meer kunnen, maar de timing van Karin om in de functie te komen was perfect.”

Joyce Smits
“Echte teamspeelster. Sterk, goede timing en kon goed schieten rond de korf. Geweldig om mee samen te spelen.”

Jiska Brandt
“Jiska viel misschien individueel niet op door scores, maar liet een vak altijd goed draaien. Ze had goed inzicht en een uitstekende pass.”

Coaches

Freek Keizer
“Mooie man en ongelooflijk bezeten. Freek was de perfecte trainer voor Nic. in begin jaren 90. We werden met hem vanuit het niets kampioen van Nederland. Hij heeft binnen Nic. een mentaliteitsverandering teweeg gebracht.”

Ben Crum
“Tja, wanneer je iets over korfbal moet zeggen, kun je niet om Ben heen. Was altijd al zijn tijd ver vooruit. Ongelooflijk veel kennis van sport en korfbal in het bijzonder. Misschien ging hij als coach wel eens te ver in zijn enthousiasme, waardoor hij soms dingen vergat, maar als trainer de allerbeste!”

Datum: 6 september 2018 - 02:00 uur
Door: Redactie Korfbal.