Hintzbergen (DOS’46): 'Kunnen geschiedenis gaan schrijven'

Ereklasse NK Veldkorfbal

Eén van de twee halve finales van afgelopen zaterdag ging tussen DOS’46 en PKC/SWKGroep. PKC was de poulekampioen van de Ereklasse B, maar de ploeg uit Nijeveen wist met 14-20 te winnen van de groen-witten. Daarmee heeft DOS'46 geplaatst voor de finale tegen LDODK/Rinsma Modeplein, aanstaande zaterdag tijdens het NK Veldkorfbal.

In het zaalseizoen heeft DOS’46 al vaker moeten spelen tegen PKC. “We waren al een paar keer dichtbij een overwinning. We hadden een keer verloren en een keer gelijk gespeeld. We gingen dus vol vertrouwen de wedstrijd in, want de verschillen vorige keer waren klein”, vertelt Nienke Hintzbergen. “We gingen de wedstrijd met veel energie en strijdlust in, en ik denk dat we met name daardoor de wedstrijd naar ons toe konden trekken.” Voordat de tweede helft was begonnen had de ploeg van Hintzbergen al een geruime voorsprong opgebouwd. “We gingen rusten met een stand van 7-14 en hebben ons niveau de tweede helft weten vast te houden. Dit was denk ik de beste wedstrijd van onze kant, die wij gespeeld hebben in het voorjaar. Echter had ik persoonlijk niet gedacht dat wij met zoveel verschil zouden winnen.”

Door te winnen heeft DOS’46 zich geplaatst voor de finale. “Al vrij vroeg in het seizoen werd het duidelijk dat de kans groot was om de play-offs te halen. Als je dan de halve finale moet spelen kijk je natuurlijk verder. De finale halen werd op een bepaald moment ons doel. Nu wij de halve finales hebben gewonnen, willen wij Nederlands Kampioen worden.” De laatste keer dat DOS’46 een veldfinale heeft gespeeld en gewonnen was in 2007. “Wij kunnen eigenlijk een klein beetje geschiedenis schrijven op deze manier.”

Resultaat
Hintzbergen denkt dat het - ongeacht het resultaat van aankomende zaterdag - een mooie ervaring zal zijn voor de ploeg om een keer de finale te spelen. “Het wordt een aantrekkelijke wedstrijd van twee ploegen die er vol voor gaan. Ook voor de supporters en korfballiefhebbers wordt het een leuke wedstijd om te zien.” Hintzbergen verwacht dat ze volgend seizoen met het team weer stappen weet te maken. “Het doel van volgend seizoen wordt onszelf belonen met punten en zo hopelijk een plek in de top-4 te bemachtigen. Hier heb ik alle vertrouwen in.”

De finale
Doordat de ploeg uit Gorredijk afgelopen wedstrijd wist te winnen van TOP/SolarCompleet, is zij de tegenstander van DOS’46. “Op papier is LDODK de favoriet”, vertelt Hintzbergen. Al vaker dit seizoen hebben deze ploegen tegen elkaar gestaan, waarvan DOS’46 één van de vier wist te winnen. Op het veld hebben de ploegen al twee keer gelijk gespeeld tegen elkaar. “Het wordt weer een spannende wedstrijd tot het eind. LDODK heeft meer ervaring met het spelen van play-offs en finales, echter wij zullen er alles aan doen om het hen zo moeilijk mogelijk te maken en dan trekken wij de wedstrijd hopelijk uiteindelijk over de streep. LDODK zat op het veld in een lekkere flow en wist bijna elke wedstrijd met winst af te sluiten. Wij waren iets wisselvalliger. We hadden fases waarin we moeite hadden met de afronding en daardoor niet alles hebben gewonnen. Toch zijn de onderlinge wedstrijden altijd weer een spannend. De wedstijd wordt gezien als de 'Derby van het Noorden' en brengt altijd een ander gevoel met zich mee.”

Datum: 21 juni 2019 - 14:00 uur
Door: Redactie Korfbal.