Hoe groot zijn de World Games nu eigenlijk?

IKF

De afgelopen weken ontkwam je er bijna niet aan, de World Games vonden plaats in Wrocław, Polen. Dit multisportevenement vindt vierjaarlijks plaats, maar weten wij Nederlanders er wel voldoende over? Gelukkig leken veel media het dit jaar wel op te pakken, en was er vanuit de organisatie ook een goede informatiestroom geregeld. Maar wedstrijdbeelden op de Nederlandse TV-zenders ontbraken nog. De echte fanaticus schakelde in op BBC2, daar werd zo af en toe wel wat getoond.

Live te zien in 130 landen
Bijzonder toch? De World Games, ook wel als de promotiedivisie van de Olympische Spelen gezien, werden in maar liefst 130 landen wereldwijd uitgezonden. Gedurende tien dagen werd er maar liefst 400 uur aan content geproduceerd, waarbij het Olympic Channel – het Olympische kanaal van het IOC - 24/7 werd ingezet voor de zichtbaarheid van de World Games.

Kwartmiljoen bezoekers
Het één-na-grootste multisportevenement van de wereld – in de voetsporen van de Olympische Spelen – kon bovendien rekenen op massale aandacht. Dankzij de 1600 vrijwilligers konden maar liefst 240.000 mensen genieten van tien dagen topsport. 3200 atleten uitkomend in 31 sporten zagen bovendien dat ook de media massaal aanwezig waren. 861 Journalisten uit vijftig verschillende landen brachten dagelijks de laatste feiten over de World Games.

Over vier jaar naar Birmingham (VS)
Voorzitter van de World Games, Perurena, was zeer te spreken over de editie van 2017. In zijn speech tijdens de sluitingsceremonie: ‘De organisatie heeft voortreffelijk werk neergezet. De accommodaties genoten een hoge standaard, de competitie verliepen eerlijk en zonder problemen, de vrijwilligers waren aardig en behulpzaam en we hadden een wereldwijd TV-bereik zoals we nog nooit eerder hadden.’ Na zijn lovende woorden voor Wrocław, overhandigde hij de organisatie aan Birmingham (VS), waar de World Games in 2021 zullen plaatsvinden.

Datum: 3 augustus 2017 - 10:55 uur