Hoek en Leeuwenhoek in de prijzen bij Korfbal Leagueverkiezingen

Korfbal League Korfbal Leagueverkiezingen

In Hotel Bergse Bossen in Driebergen zijn Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek) en Laurens Leeuwenhoek (PKC/SWKGroep) verkozen tot Beste Speelster en Beste Speler van het Cashback World Korfbal Leagueseizoen 2018/2019.

Hoek had een belangrijk aandeel in de landstitel van Fortuna, dat in de finale in de Ziggo Dome met 21-19 te sterk was voor het PKC van aanvoerder en sterkhouder Leeuwenhoek. Zij kregen de meeste stemmen van de selectieleden en coaches van alle tien verenigingen in de Cashback World Korfbal League.

Winnaars
Alle winnaars op een rijtje:

- ERIMA Referee Award: Rick Voskamp en Alex den Hartog
- Beste Speelster U21: Sanne van der Werff (PKC/SWKGroep)
- Beste Speler U21: Joren van Nieuwenhuijzen (Fortuna/Delta Logistiek)
- Beste coach: Ard Korporaal en Damien Folkerts (Fortuna/Delta Logistiek)
- Beste Speelster: Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek)
- Beste Speler: Laurens Leeuwenhoek (PKC/SWKGroep)
- Goal van het Jaar: Laurens Leeuwenhoek (PKC/SWKGroep)

Zo ging de onderscheiding voor Beste Coach voor de tweede maal op rij naar Ard Korporaal en Damien Folkerts. Voor de overige winnaars was het de eerste keer dat ze de betreffende onderscheiding kregen.

Topscorers
Aan het begin van de avond werden ook de topscorers van de reguliere competitie door presentator Maarten Boot en de afzwaaiende alltime topscorer Marc Broere (Blauw-Wit) in het zonnetje gezet. Celeste Split (TOP/SolarCompleet) maakte in de reguliere competitie 89 doelpunten, Jelmer Jonker (DOS’46) kwam tot 133 treffers.

Datum: 29 mei 2019 - 21:30 uur