Hoofdklasse A, #14, TOP best of the rest, AW.DTV stelt teleur

Hoofdklasse

In de laatste speelronde deed eigenlijk geen enkele wedstrijd ertoe. Wel was TOP - AW.DTV een mooi affiche, waar de Zeeuwen uiteindelijk de betere was. Zij zijn 'best of the rest' van de Hoofdklasse A.

TOP (A) - AW.DTV
Een wedstrijd tussen twee ploegen die graag hadden meegedaan in de strijd om de play-offs, maar tekort kwamen. TOP wilde wel graag best of the rest worden. De 6-2 voorsprong die in de beginfase werd opgebouwd was daarvoor een goed begin. Echter, tot en met de rust lukte het niet om dat vast te houden. De Zeeuwen gingen 'slechts' met een 9-8 stand rusten. AW.DTV was de tweede helft een stuk sterker en kwam op zijn beurt op een 15-18 voorsprong. Maar TOP herpakte zich knap en zette een sprint in richting een 23-18 stand. Daarmee was het beslist en werd TOP knap derde.

TOP-trainer Edwin Coppoolse: “Verdedigend waren we prima. Aanvallend had één vak het lastig vandaag. In de slotfase ging het wel draaien en dat was meteen beslissend. We hebben dit seizoen ervaren spelers moeten vervangen. Dat we in dit seizoen een stevige derde plaats hebben bemachtigd, stemt tot tevredenheid. KCC en Nieuwerkerk zijn de verdiende play-off-ploegen.” AW.DTV-trainer Edwin Bouman: “Zo sluiten we het zaalseizoen af in mineur. Er is niet goed gepresteerd, we staan niet op een positie in de ranglijst waar we qua kwaliteit horen. We staan wel terecht op die positie, omdat we te veel wedstrijden dit seizoen niet goed genoeg hebben uitgespeeld.” (Uitslag: 24-19)

Avanti/Post Makelaardij - Fiks
Een wedstrijd om des keizers baard. Avanti was vorige week al gedegradeerd en Fiks wist dat het nog een seizoen in de Hoofdklasse zou gaan spelen. In de eerste helft maakten beide ploegen er toch nog een leuke wedstrijd van. Er werd zelfs meer dan 30 keer gescoord: 16-15. In de tweede helft kon de thuisploeg zelfs op een voorsprong van drie punten komen: 18-15. Maar Fiks kon dat vervolgens rechtzetten: 20-20. De ploeg van Bas Harland zette dat door naar een 20-24 tussenstand waardoor de punten binnen waren. Bij Avanti ontving Jordi Zuidam een paar minuten voor tijd bloemen. Hij neemt afscheid van de selectie. Marrien Ekelmans (Avanti): “De eerste helft lieten we prima aanvalsspel zien, met zestien goals. Vijftien goals tegen vond ik te veel en wat makkelijk weggeven door ons. In de tweede helft zakken we wat weg. Misschien wel logisch gezien het feit dat degradatie al een feit was. Deze ploeg heeft week in week uit alles gegeven, alleen kregen we dat de laatste wedstrijd de tweede helft niet meer voor elkaar, wat ik graag anders had gezien, maar wel begrijp.”

Bas Harland (trainer Fiks) is blij met het seizoen van zijn ploeg. “Wij kijken al met al heel tevreden terug op ons debuutjaar in de zaal Hoofdklasse met een vijfde plaats door keurig alle wedstrijden te winnen tegen de drie ploegen onder ons. Tevens zijn we erg tevreden over het feit dat wij als twee na meest scorende ploeg in de Hoofdklasse (Fiks 377, Dalto 381, HKC 382) 27 goals gemiddeld per wedstrijd maken wat neer komt op per persoon maximaal vier en minimaal anderhalf. We zijn dus niet afhankelijk van enkele individuen, maar scoren als collectief en zijn als zodanig ook moeilijk te stoppen.” (Uitslag: 23-25)

Nieuwerkerk - HKC
De thuisploeg wist al dat de play-offs binnen waren, maar moest voordat die beginnen nog wel een wedstrijd afwerken tegen HKC. Het begon daar uitstekend mee. Het kwam op een 8-2 voorsprong, maar zag die tot en met rust wel slinken: 11-8. Via een 14-10 stand stond het even later toch weer gelijk: 14-14. Een 18-15 voorsprong werd eveneens onschadelijk gemaakt: 18-18. HKC kon op 21-22 zelfs op voorsprong komen, maar daarna ging het toch nog mis voor HKC.

John Spek (trainer HKC): “Aan de inzet lag het niet. We begonnen alleen slecht, met veel plaatsfouten. We hadden veel meer kansen, maar waren veel minder effectief. Nieuwerkerk was gewoon scherper. We hebben ons wel goed teruggevochten in de wedstrijd.” Nieuwerkerk-trainer Leon Simons: “Een wedstrijd die geen invloed meer had op de ranglijst maar bol stond van de strijd. Het waren pittige duels tegen een goede tegenstander, maar wel fair. Verder heeft het scheidsrechtersduo een prima wedstrijd gefloten.” (Uitslag: 25-23)

Rohda - KCC
Een wedstrijd tussen de hekkensluiter en de kampioen van de Hoofdklasse A. Het duurde even totdat KCC afstand nam van de Amsterdammers. Na de 3-3 kwam KCC op een voorsprong van drie punten: 3-6. Het liep vervolgens uit naar een prima ruststand: 9-14. In de tweede helft kwam KCC niet meer in de problemen en stond het met nog zo´n acht minuten te spelen: 14-24. Dat er daarna nog een aantal goals werden gemaakt was slechts voor de statistieken.

Gerben Donker (Rohda): “Ik hoopte de laatste zaterdag nog even te vlammen met onze ploeg. Helaas zat dat er niet in en ergens ook wel begrijpelijk. Elke week staan we sterk in een bokspartij die moeilijk te winnen is. We knokken, weten dat we minder zijn maar vechten om zelf beter te worden in deze wedstrijden. Tegen KCC verwachtten we veel verdedigende druk en daar hadden we moeite mee. We konden over bepaalde schijven nog wel scoren maar dat buitten we niet goed genoeg uit naar mijn idee. Verkeerde gedachtes en te weinig gretigheid. Als we dat al niet hebben, zijn we kansloos.” KCC-trainer Frits Wip: “Rohda probeerde het vuur aan de schenen van KCC te leggen en dat verdient een compliment. Maar uiteindelijk wint KCC terecht.” (Uitslag: 17-29)

Eindstand in de Hoofdklasse A:

1. KCC  14 25
2. Nieuwerkerk  14 22