Hoofdklasse A, #2: KCC wint overtuigend in Arnemuiden

Hoofdklasse A, #2: KCC wint overtuigend in Arnemuiden

Hoofdklasse

Een mooie wedstrijd tussen TOP Arnemuiden en KCC stond zaterdag op het programma in de Hoofdklasse A. Echter, KCC liet het niet heel spannend worden. Het liet zien dat het verder is dan de Zeeuwen. De ploeg van Frits Wip kwam in de tweede helft op een voorsprong van tien punten en won ruim in Zeeland: 20-28.

HKC – Rohda
Een wedstrijd tussen twee ploegen die in de eerste speelronde niet wisten te winnen. HKC speelde gelijk bij AW.DTV, Rohda ging hard onderuit tegen Avanti. Op voorhand leek de verhouding verder wel duidelijk: HKC was de betere ploeg, Rohda moest hopen op een klein wonder. Die hoop was overigens al snel vervlogen. HKC kwam op een 4-1 voorsprong en breidde die voorsprong uit naar 8-2 en 15-5. Met een verschil van tien punten gingen de ploegen ook rusten: 17-7. Een productieve helft dus van de ploeg van John Spek. In de tweede helft was eigenlijk hetzelfde beeld te zien. Behalve dan dat Rohda íets scherper was in het tweede bedrijf, waardoor de stand iets dragelijker werd.

De productie van HKC lag daardoor overigens niet lager. Ook in de tweede helft werd er zeventien keer gescoord. Vooral aanvoerder Corné Troost was op schot. Hij schoot er van zijn in totaal veertien schoten, tien raak. HKC-trainer John Spek: “Ik ben zeker tevreden over de wedstrijd. Ondanks dat ik verwacht dat Rohda toch echt de mindere ploeg is in onze poule, ben ik tevreden over de energie die we gebracht hebben en de wijze waarop we onze interne aandachtspunten opgepakt hebben. Maar vooral de energie en het enthousiasme van het HKC-publiek, in een volle sporthal Het Dok, zorgde ervoor dat het geen moment een saaie wedstrijd werd. Met aanvoerder Corné Troost als aanjager.” Rohda trainer Gerben Donker: “Wij konden niet op tegen het goed schietende HKC, maar we hadden genoeg kansen om te scoren. Er werd regelmatig risico genomen in de verdediging van HKC en dat straffen we niet genoeg af. Wij zullen meer aandacht moeten besteden aan de onderlinge herkenbaarheid van de aanval. We creëren veel mogelijkheden, maar we zijn nog niet constant in het afmaken. Misschien zoeken we wel te veel en moeten we eerst maar eens de herkenbare kansen afmaken.” (Uitslag: 34-18)

TOP – KCC
Een mooi affiche tussen twee ploegen die bovenin lijken mee te gaan doen. De Zeeuwen begonnen in eigen huis nét iets beter dan de bezoekers uit Capelle aan den IJssel: 5-4. Echter, de ploeg van Frits Wip nam daarna de wedstrijd over. De achterstand werd omgezet in een 7-10 voorsprong. Bij rust was de voorsprong zelfs nog wat groter: 11-17. Na rust kwam de thuisploeg niet meer in de wedstrijd en waren de punten voor KCC.

Winnend trainer van KCC (Frits Wip): “Wij liepen gedurende de eerste helft weg bij TOP. In de tweede helft werd de voorsprong zelfs op tien gebracht. Mandy Biesbroek en Demi van Oosten verdedigden de aanvallende dames van TOP goed. Een zeer overtuigende en verdiende overwinning.” TOP-trainer Edwin Coppoolse: “KCC was zaterdag duidelijk een maatje te groot. We begonnen nog goed (6-6), maar daarna zakten we snel weg. Aanvallend misten we de creativiteit om onder de druk uit te komen en kregen we geen controle in de verdediging. Complimenten aan KCC, dat duidelijk verder is dan TOP. Wij blijven werken aan de verbeterpunten en daarvoor levert de wedstrijd van afgelopen zaterdag voldoende input.” (Uitslag: 20-28)

Nieuwerkerk – Fiks 
De tweede thuiswedstrijd op rij voor Nieuwerkerk. De eerste ging verloren tegen TOP (19-24), maar zaterdag was er dus een nieuwe kans. Fiks startte thuis met een nipte nederlaag tegen KCC (31-32) en wilde zijn eerste twee punten bijschrijven. In de eerste helft bleven de ploegen in ieder geval dicht bij elkaar. Fiks kon een aantal keer een klein gat slaan, maar Nieuwerkerk bleef vervolgens goed bij de bezoekers uit Oegstgeest. Na een voorsprong van de thuisploeg (8-7), kon Fiks daarna wel een voorsprong de rust in nemen: 12-13. In een spannende tweede helft wist Nieuwerkerk de winst naar zich toe te trekken. Eerst kwam Fiks nog op 12-16, maar toen nam Nieuwerkerk het over. Dat kwam mede doordat de ploeg van Leon Simons vier keer achter elkaar scoorde en uiteindelijk op een 21-18 voorsprong kwam. Fiks kwam wel nog iets terug, maar de punten bleven in Sporthal De Kleine Vink.

Nieuwerkerk-trainer Leon Simons: “Afgelopen zaterdag hadden we een goede start, waarna Fiks terug in de wedstrijd kwam. Wij hadden moeite met hun diepgang, die wat tegengoals opleverde. Het was 12-13 met rust en gelijk na de rust werd het 12-16. Op dit moment zijn we erg rustig gebleven. We hebben wat wisselingen in de vakken toegepast en hierdoor kregen meer grip in beide vakken. Het resulteerde in een voorsprong en uiteindelijk de winst. In de verdediging hebben we de basis gelegd voor deze overwinning.  Deze jonge groep heeft hard gewerkt om dit resultaat voor elkaar te krijgen. Ze hebben dit seizoen al meer dan eens bewezen om in moeilijke momenten rustig te blijven en te doen wat nodig is.” Verliezend trainer Bas Harland wist na afloop wel waar het mis ging: “De conclusie achteraf is dat we Nieuwerkerk hebben laten ontsnappen door niet mee te blijven scoren en hun runs vroegtijdig te stoppen.” (Uitslag: 22-20)

AW.DTV – Avanti/Post Makelaardij
AW.DTV pakte vorige week één punt in een duel met HKC, Avanti won van Rohda. De Amsterdammers namen in het onderlinge duel eerst een 3-1 voorsprong. Gedurende de eerste helft kwam AW.DTV vervolgens niet echt los van de bezoekers uit Pijnacker. De ploeg van Marrien Ekelmans bleef erin geloven en stond bij rust dan ook op een kleine achterstand van drie punten (12-9). Daarna kon Avanti wel een aantal keer een voorsprong nemen van één punt, maar de Amsterdammers raakten daar niet van in paniek. In de slotfase schoten de heren van AW.DTV hun ploeg uiteindelijk naar de overwinning. Een 20-20 stand werd omgezet in een 24-20 voorsprong.

Danny de Vos en Jim Snel speelden sowieso een belangrijke rol in de overwinning van AW.DTV. Edwin Bouman (AW.DTV): “Het was een combinatie van een onscherp vizier en veel onnodige fouten, dat ervoor zorgde Avanti in de wedstrijd hielp. Meerdere momenten vergat AW.DTV de trekker over te halen. Avanti bleef erin geloven en in de tweede helft namen de gasten uit Pijnacker gedurfd zelfs het initiatief. Net als vorige week waren het de wissels Amber Linde en Cedric Pardieck die ervoor zorgden dat de punten in Amsterdam bleven.” Marrien Ekelmans, trainer van Avanti, baalde vooral van de eerste helft: “We waren slordig en ongeduldig en gingen terecht met een achterstand de rust in. In de tweede helft knokken we ons uitstekend terug en trekken we vrij snel de stand gelijk. We komen met vier minuten te spelen op één voor, alleen viel hij daarna bij ons niet en schiet Jim Snel er twee heel belangrijke in voor AW.DTV. Dat het daarna nog vier verschil wordt, lag aan onze extreme risico’s om aan de bal te komen om nog wat te kunnen forceren. Al met al zonde, want we hadden echt een resultaat kunnen halen bij AW.DTV.” (Uitslag: 24-20)

Stand in Hoofdklasse A:

  P 
1. KCC 2 4
2. HKC 2 3
3. AW.DTV  2 3
4. Avanti 2 3
5. TOP (A) 2 2
6. Nieuwerkerk  2 2
7. Fiks  2 0
8. Rohda 2 0

 

Programma:
Fiks - AW.DTV
Rohda - TOP (A)
Avanti - Nieuwerkerk
KCC - HKC

 

Datum: 25 november 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl