Hoofdklasse B, #1: DeetosSnel ten onder, winst Dalto en Wageningen

Hoofdklasse

Zaterdag stond de eerste speelronde van de Hoofdklasse B op het programma. Nieuwkomer ODIK maakte er een spannende wedstrijd van tegen Oost-Arnhem. De wedstrijd ging erg gelijk op en met de rust stond er een 13-14 tussenstand op het scorebord. Oost-Arnhem kwam beter uit de kleedkamers en leek op de winst af te stevenen, maar ODIK kwam terug en zo werd het een bloedstollende slotfase.

ODIK – Oost-Arnhem
ODIK scoorde gemakkelijk mee met Oost-Arnhem en dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden. Beide ploegen leken de rust op te gaan zoeken met een 13-13 tussenstand maar Thijs Broenink maakte een buzzerbeater waardoor Oost-Arnhem met een licht voordeel de tweede helft in ging. Gelijk na rust sloeg Oost-Arnhem een gat naar 15-21 en dus leek de wedstrijd beslist. ODIK gaf echter niet op en wist aan de hand van Ivo Bronts terug te komen naar 21-21.

Ook het volgende doelpunt was voor de Barnevelders en zo leek het kwartje de kant van de thuisploeg op te vallen. Oost-Arnhem wist toch weer op voorsprong te komen en die voorsprong te behouden. Coach Ron Steenbergen van Oost-Arnhem: “We kwamen met 15-21 voor en toen was het eigenlijk beslist maar door een slechte fase aan onze kant werd het nog spannend. Thijs Broenink scoorde twee belangrijke doelpunten en gooide de wedstrijd uiteindelijk alsnog op slot.” (Uitslag 24-26)

SCO – Wageningen
Deze twee ploegen kwamen elkaar op het veld ook al tegen en toen haalde SCO er een puntje uit. Wageningen was gebrand op een overwinning want de ploeg wil hoe dan ook de play-offs halen. Wageningen was na de eerste tien minuten de betere ploeg en wist in de score weg te lopen van haar tegenstander. De thuisploeg wist vooral geen vat te krijgen op Wouter ter Maten die met tien doelpunten de topscorer werd. Met een 8-17 ruststand was de wedstrijd wel gespeeld.

Na rust wist Wageningen ook nog een rush van vijf doelpunten te maken wat een tussenstand van 8-22 betekende. Het leek een complete walk-over te worden. Gelukkig voor de thuisploeg kon ze de stand iets draaglijker maken, maar de punten gingen naar Wageningen. Coach Riko Kruit: “We moesten door blessures sleutelen aan de opstelling maar we waren vanaf minuut drie kansloos. We schoten met 11% een ontzettend laag schotpercentage en werden op alle fronten afgetroefd.” (Uitslag 16-30)

DSC – DeetosSnel
DeetosSnel speelt op het veld in de Ereklasse en leek dus op voorhand de favoriet in dit duel. DSC, waar Maaike Roubos haar rentree in het eerste maakte, kwam echter goed mee met de bezoekers. DeetosSnel kwam vaak één of twee doelpunten voor maar het lukte de ploeg niet om verder uit te lopen. Met een 11-11 tussenstand worden de kleedkamers opgezocht. Ook dit duel leek spannend te worden.

Na rust lag het initiatief bij de thuisploeg die via 14-13 uitliep naar 20-15 en de wedstrijd op slot leek te gooien. Deetossnel wist echter langzaam terug te komen en het verschil tussen beide ploegen te verkleinen. Bij 21-19 kon DSC net op tijd weer scoren, waarna de bezoekers nog éénmaal scoorden. Coach Patrick Bezemer van DSC was uiteraard tevreden over het resultaat: “We hebben een zware start met DeetosSnel en volgende week Dalto en dat zijn gelijk mooie tests. Het verschil in de Hoofdklasse wordt vaak op de dames gemaakt en dat was nu ook het geval.” (Uitslag: 22-20)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – Sparta
Voor de andere promovendus in de poule, Sparta Zwolle, wachtte gelijk een ontzettend zware wedstrijd tegen Dalto. De thuisploeg is één van de favorieten voor de play-offs en dat lieten ze ook zien in deze wedstrijd. Tot 7-6 wist Sparta nog bij Dalto in de buurt te blijven maar vanaf de 8-6 lieten de Driebergenaren zien over meer kwaliteit te beschikken.

Dalto, dat als doel heeft om binnen drie jaar tijd weer een rol van betekenis te spelen in de Korfbal League, scoorde gemakkelijker en had in de verdediging de zaakjes op orde. De ploeg wist over veel schijven te scoren en dat maakte het voor Sparta een onmogelijke opgave om in de buurt te blijven van Dalto. “We hebben zaterdag echt als team gespeeld en laten zien dat we heel graag willen. Er zijn zeker verbeterpunten maar wat wil je na een eerste speelronde. We hebben een ruime uitslag neergezet en dat is goed”, aldus een tevreden Barry Schep (Dalto). (Uitslag: 33-16)

Stand in de Hoofdklasse B:

W P
1. Dalto 1 2