Hoofdklasse B, #10: Haakt Wageningen af voor de play-offs?

Hoofdklasse B, #10: Haakt Wageningen af voor de play-offs?

Hoofdklasse

Een paar leuke wedstrijden in speelronde tien van de Hoofdklasse B. De streekderby tussen Oost-Arnhem en Wageningen ging erg gelijk op. Er werd over en weer gescoord en dat maakte de derby nog leuker.

Oost-Arnhem – Wageningen
Werd het aanhaken of afhaken voor de play-offs voor Wageningen? Het eerste schot van de bezoekers was direct raak. Wageningen pakte de voorsprong maar zag dat Oost-Arnhem al snel het initiatief overnam. Wageningen wist goed te counteren waardoor er met 12-12 gerust werd. De bezoekers namen het initiatief weer over en kwamen telkens op voorsprong. Een verschil groter dan twee doelpunten werd echter niet gemaakt, waardoor de thuisploeg aan het elastiek bleef hangen. Tien minuten voor tijd stond het 20-21 waarna Oost-Arnhem nog één keer flink aanzette om vervolgens de overwinning binnen te slepen. Coach Ron Steenbergen van Oost-Arnhem, volgend jaar coach van Wageningen: “Het ging gelijkop tot twaalf minuten voor het einde, toen ging het bij ons heel goed, het was belangrijk dat Bas Broenink weer meedeed.” (Uitslag 28-22)

DeetosSnel – Sparta
Van een spannende wedstrijd was in Dordrecht geen sprake. DeetosSnel was vanaf het begin de bovenliggende partij en Sparta kwam er niet aan te pas. De bezoekers wisten nog wel op 0-1 te komen maar daarna was het DeetosSnel dat het initiatief pakte. Via 7-3 liep de thuisploeg uit naar 14-6. De voorsprong werd alleen maar groter en met rust stond er 20-10 op het scorebord. Sparta kroop na rust uit zijn schulp. De Zwollenaren kwamen dichterbij en bij een stand van 21-16 vond DeetosSnel een time-out noodzakelijk. De time-out had resultaat want de thuisploeg liep weer uit en kwam op 32-19. De wedstrijd kabbelde de laatste paar minuten voort. Beide ploegen maakten nog enkele doelpunten maar het verschil was duidelijk. DeetosSnel kwam door deze overwinning weer op plek drie. (Uitslag 35-23)

DSC – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
In Eindhoven ging de beginfase gelijkop. DSC startte scherper en kwam via 4-1 op 7-3. Dalto reageerde sterk en maakte een aantal doelpunten op rij om zo weer op 7-7 te komen. Beide ploegen scoorden nog over en weer waarna de scheidsrechter bij een stand van 10-10 de eerste helft affloot. De beginfase van de tweede helft is voor de bezoekers, zij maken drie doelpunten achter elkaar. DSC kwam weer terug en bij een stand van 15-15 stond het weer gelijk. Echter, de thuisploeg kon geen de voorsprong niet te pakken waardoor de bezoekers weer uitliepen. Bij 15-19 was de wedstrijd gespeeld en zo pakte Dalto wéér punten. Barry Schep (coach Dalto): “De laatste vijftien minuten waren wij de baas in Eindhoven en dat leverde ons deze mooie punten op. Al met al een hele knappe overwinning vind ik.” (Uitslag 20-23)

ODIK – SCO
De twee ploegen die samen de laatste plek deelden kwamen elkaar tegen. Beide ploegen gingen goed van start maar het was ODIK dat telkens een kleine voorsprong nam. Dit beeld liet zich tot de 12-11 zien waarna SCO het stokje net voor rust overnam. De bezoekers, die Menno de Vries zagen terug keren in de selectie, gingen met een 13-14 voorsprong rusten. Na rust kwam ODIK beter uit de kleedkamers. De thuisploeg scoorde enkele keren na elkaar en kwam op een 23-20 voorsprong. Dit was mede te danken aan Lejon Bruinekreeft die negen treffers liet noteren. De thuisploeg liep vervolgens nog verder uit en kon dus twee hele belangrijke punten in zijn zak steken. Hugo van Woudenberg: “Richting lijfsbehoud was deze overwinning noodzakelijk. Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar we hebben hard gewerkt waarna SCO het conditioneel aflegde.” (Uitslag 27-22)

Stand in de Hoofdklasse B:

 

W

P

1. Dalto

10

18

2. Oost-Arnhem

10

16

3. DeetosSnel

10

10

4. Wageningen

10

10

5. DSC

10

8

6. Sparta

10

8

7. ODIK

10

6

8. SCO

10

4

 

Programma:
Sparta - Oost-Arnhem
Wageningen - DeetosSnel
Dalto - ODIK
SCO - DSC

 

Datum: 3 februari 2020 uur
Door: Redactie Korfbal.nl