Hoofdklasse B, #10: Haakt Wageningen af voor de play-offs?

Hoofdklasse

Een paar leuke wedstrijden in speelronde tien van de Hoofdklasse B. De streekderby tussen Oost-Arnhem en Wageningen ging erg gelijk op. Er werd over en weer gescoord en dat maakte de derby nog leuker.

Oost-Arnhem – Wageningen
Werd het aanhaken of afhaken voor de play-offs voor Wageningen? Het eerste schot van de bezoekers was direct raak. Wageningen pakte de voorsprong maar zag dat Oost-Arnhem al snel het initiatief overnam. Wageningen wist goed te counteren waardoor er met 12-12 gerust werd. De bezoekers namen het initiatief weer over en kwamen telkens op voorsprong. Een verschil groter dan twee doelpunten werd echter niet gemaakt, waardoor de thuisploeg aan het elastiek bleef hangen. Tien minuten voor tijd stond het 20-21 waarna Oost-Arnhem nog één keer flink aanzette om vervolgens de overwinning binnen te slepen. Coach Ron Steenbergen van Oost-Arnhem, volgend jaar coach van Wageningen: “Het ging gelijkop tot twaalf minuten voor het einde, toen ging het bij ons heel goed, het was belangrijk dat Bas Broenink weer meedeed.” (Uitslag 28-22)

DeetosSnel – Sparta
Van een spannende wedstrijd was in Dordrecht geen sprake. DeetosSnel was vanaf het begin de bovenliggende partij en Sparta kwam er niet aan te pas. De bezoekers wisten nog wel op 0-1 te komen maar daarna was het DeetosSnel dat het initiatief pakte. Via 7-3 liep de thuisploeg uit naar 14-6. De voorsprong werd alleen maar groter en met rust stond er 20-10 op het scorebord. Sparta kroop na rust uit zijn schulp. De Zwollenaren kwamen dichterbij en bij een stand van 21-16 vond DeetosSnel een time-out noodzakelijk. De time-out had resultaat want de thuisploeg liep weer uit en kwam op 32-19. De wedstrijd kabbelde de laatste paar minuten voort. Beide ploegen maakten nog enkele doelpunten maar het verschil was duidelijk. DeetosSnel kwam door deze overwinning weer op plek drie. (Uitslag 35-23)