Hoofdklasse B, #12: DSC pakt belangrijke punten, Dalto wint weer

Hoofdklasse

Ook in speelronde twaalf stonden enkele leuke affiches op het programma. DSC ging op bezoek bij Oost-Arnhem. Het werd een waar doelpuntenfestijn. De bezoekers scoorden 34 keer en gingen er met de overwinning vandoor.

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – SCO
De nummer één tegen de nummer laatst. Voor beide ploegen stond er niks meer op het spel, de plaats op de ranglijst was bekend. Dalto begon de wedstrijd goed. Ze bouwden makkelijk een voorsprong op. SCO kon weinig tegenstand bieden en moest vrezen voor een walk-over. Bij een stand van 18-8 floot de scheidsrechter voor de rust.

SCO probeerde het spel erg te vertragen en speelde fysiek maar het hielp ze niet. Dalto had hierdoor in de tweede helft de kans om veel wisselspelers speeltijd te geven. Zo ook clubman Maarten Groot Hulze die zijn laatste thuiswedstrijd speelde. Coach Barry Schep was tevreden: “Gelukkig konden wij het harde en zeer vertragende spel van SCO afstraffen. Wij gingen hier erg volwassen mee om, veel beter als in de uitwedstrijd. En kreeg clubheld Maarten Groot Hulze zijn welverdiende afscheid in zijn laatste officiële thuiswedstrijd.” (Uitslag 30-17)

Sparta – Wageningen
De vorige ontmoeting tussen beide ploegen wist Sparta winnend af te sluiten. Ook nu was Sparta in de beginfase het betere team. Wageningen kwam achter en moest in de achtervolging. Die achtervolging was succesvol en de achterstand werd omgezet in een voorsprong. Via twee doelpunten verschil liepen de bezoekers uit naar vier verschil voor rust. Met een 12-16 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de tweede helft liepen de bezoekers verder weg. Langzaamaan breidde ze de voorsprong uit. Via 16-22 kwam Wageningen op 18-26 waarna het de teugels iets liet vieren. Bij Wageningen mochten enkele wisselspelers zich nog klaarmaken om in te vallen. Bij Wageningen wisten zeven mensen op het scoreformulier te komen. Er is geen man overboord voor Sparta dat nog steeds op plek zes staat. Zij zullen de aankomende weken nog belangrijke wedstrijden spelen. (Uitslag 21-29)

ODIK – DeetosSnel
De laatste thuiswedstrijd van ODIK dit seizoen was er één tegen de nummer vier van de poule. DeetosSnel had in de beginfase duidelijk het betere van het spel. Al snel kwamen de bezoekers op een 0-4 voorsprong. Dit gaatje bleef de gehele eerste helft. ODIK kwam wel tot scoren maar kwam niet dichterbij. Bij de rust stond het 8-13 waar bij ODIK alleen Gilbert Punt en Milko van Golberdinge wisten te scoren.

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd. DeetosSnel was de betere ploeg en liep heel langzaam nog wat verder uit. Bij de Barnevelders kan alleen een mirakel nog degradatie voorkomen. Hugo van Woudenberg (coach ODIK): “We hebben nooit aanspraak gemaakt op de overwinning. Het was een matige wedstrijd en we zijn in bepaalde fases fysiek afgetroefd. DeetosSnel was veel feller en sterker dan wij. Gevoelsmatig had er meer in gezeten maar dat verdienden we niet.” (Uitslag 21-28)

Oost-Arnhem – DSC
DSC wilde nog klimmen naar plek drie terwijl Oost-Arnhem het ticket voor de play-offfs al binnen had. De beginfase was voor de bezoekers die via 1-3 uitliepen naar 9-13. Beide ploegen wisten de korf makkelijk te vinden en dus leverde deze ontmoeting een erg leuke wedstrijd op. Bij een stand van 16-18 werd er gerust.

Ook na de rust bleven de doelpunten vallen. DSC bleef echter de voorsprong in handen houden en liep via 17-23 uit naar 23-30. De wedstrijd leek gespeeld maar Oost-Arnhem kwam terug tot 30-27. Echter, dichterbij kwam de thuisploeg niet waardoor DSC de wedstrijd won. Coach Patrick Bezemer over de wedstrijd: “We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld. We waren goed voorbereid en we maakten lekker veel goals. Ook hebben alle acht de spelers gescoord. Guido schoot zelfs vier uit vier. We zijn nu veilig en willen gaan voor de derde plek!” (Uitslag 29-34)

Stand in de Hoofdklasse B:

1. Dalto  12 22
2. Oost-Arnhem  12 18