Hoofdklasse B, #13: Doek valt voor ODIK, DSC hard onderuit

Hoofdklasse

Na een periode van rust moesten de ploegen in de Hoofdklasse B er afgelopen zaterdag weer staan. In deze speelronde viel voor ODIK definitief het doek na de verliespartij bij Sparta. Sparta is door de overwinning verzekerd van minimaal nog een jaar in de Hoofdklasse. Ook speelden de nummer één en twee van de competitie tegen elkaar.

DeetosSnel – SCO
Voor beide ploegen stond niks meer op het spel. SCO was al gedegradeerd en DeetosSnel degradeerde niet en de play-offs zaten er ook niet meer in. Zonder deze spanning werd het een erg leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. De eerste helft ging erg gelijkop en beide teams waren aan elkaar gewaagd. De ploegen gingen de rust in met een 14-12 tussenstand.

In de tweede helft begon de thuisploeg sterker dan zijn opponent. DeetosSnel wist op 23-18 te komen en daarmee leek de wedstrijd beslist. Met nog vijf minuten te spelen stond het 24-20. Die laatste minuten werden er nog maar liefst negen doelpunten gemaakt. DeetosSnel hield echter telkens een kleine marge en wist de wedstrijd winnend af te sluiten. (Uitslag 27-26)

Sparta – ODIK
Het was de laatste kans voor ODIK om nog in de Hoofdklasse te blijven. De Barnevelders moesten met zes doelpunten verschil winnen om over Sparta heen te komen. Sparta startte echter het scherpst aan de wedstrijd, al snel stond het 3-0. ODIK wist zich goed te herpakken en nam het initiatief over. De bezoekers konden niet weglopen waarna Sparta toch de voorsprong weer terugpakte. Die voorsprong hield de thuisploeg vast waarna er met een tussenstand van 13-8 gerust werd.

Ook in de tweede helft gaf Sparta de voorsprong niet meer uit handen waardoor het doek definitief gevallen is voor ODIK. Coach Hugo van Woudenberg: “We hebben dit seizoen het maximale gegeven maar helaas hebben we het niet gered. Zaterdag kwamen we nog op 23-24 maar Sparta bleef daarna koel en heeft terecht gewonnen.” (Uitslag 27-24)

Wageningen – DSC
Twee ploegen die er alles aan deden om die derde plaats te bemachtigen. Echter, Wageningen was heer en meester was deze wedstrijd. De eerste helft ging nog redelijk gelijkop. Via een 10-10 tussenstand volgde een ruststand van 13-11. Er was dus nog niets gespeeld. In de tweede helft was DSC niet bij machte om het Wageningen nog een helft moeilijk te maken.

De thuisploeg had de zaken verdedigend uitstekend op orde en bleef aanvallend zijn doelpuntjes maken. Hierdoor kon de staf van Wageningen het zich veroorloven om nog drie junioren speeltijd te geven. De Eindhovenaren waren het de tweede helft kwijt en dat resulteerde in een flink verschil tussen beide ploegen. (Uitslag 24-17)

Oost-Arnhem – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
Het zou de topper in de speelronde moeten zijn. De nummer één kwam op bezoek bij de nummer twee van de competitie. Echter, Dalto kwam nooit in de problemen te komen tegen de thuisploeg. Via 5-6 liep Dalto uit naar een ruststand van 8-13. In de tweede helft bleef de achterstand van Oost-Arnhem telkens ongeveer vier verschil. De thuisploeg wist nooit de twee verschil te maken en de wedstrijd weer spannend te maken.

De bezoekers speelden ook niet hun beste wedstrijd maar wisten wel op de goede momenten tot scoren te komen. Bij Oost-Arnhem is nog huiswerk te doen richting de play-offs. Coach Barry Schep van Dalto: “Kampioen worden is leuk en hoe we de competitie hebben gedomineerd mogen we echt wel trots op zijn maar voor de mooiste prijs moeten we echt nog flink aan de bak.” (Uitslag 20-26)

Stand in de Hoofdklasse B:

1. Dalto  13 24
2. Oost-Arnhem  13 18