Hoofdklasse B, #14: SCO wint ruim, Dalto te sterk voor Wageningen

Hoofdklasse

Na afgelopen zaterdag zit de Hoofdklasse erop. SCO wist nog een monsterscore neer te zetten tegen Sparta en zo het seizoen toch winnend af te sluiten. Ook ODIK wist als degradant nog een mooie wedstrijd op de mat te leggen.

SCO – Sparta
De voorlopig laatste wedstrijd van SCO in de zaal in de Hoofdklasse, volgend seizoen speelt het een treetje lager. SCO wilde er alles aan doen om de thuissupporters toch nog enigszins te vermaken. Al snel greep de thuisploeg de leiding. SCO pakte een 6-0 voorsprong en kon dat gat vast houden. SCO bleef doorscoren waar Sparta juist moeite had de korf te vinden. Met een 12-4 tussenstand gingen beide ploegen de rust in.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. De bezoekers kwamen ontzettend moeilijk tot scoren terwijl SCO de teugels strak in handen had. SCO had veel rebound over waardoor de spelers konden blijven herhalen. Via 21-10 liep de thuisploeg uit naar 30-13 wat tevens de uitslag betekende. Een goede laatste wedstrijd van SCO dat er nu op het veld nog alles aan moet doen om te handhaven. (Uitslag 30-13)

DeetosSnel – Oost-Arnhem
Bij winst op Oost-Arnhem zou DeetosSnel de derde plek hebben veiliggesteld. Echter, de bezoekers gingen het best van start. Via 3-7 liep de ploeg steeds verder uit. Oost-Arnhem plaatste zich al voor de play-offs en wilde een goede ‘generale’ neerzetten. DeetosSnel had veel moeite met het verdedigende spel van Oost-Arnhem. Er vielen weinig doelpunten in de eerste helft bij de thuisploeg, met een 9-19 tussenstand werd er gerust.

Na rust waren de rollen volledig omgedraaid. DeetosSnel kwam met kleine stapjes dichterbij. Met nog anderhalf minuut te spelen werd zelfs de aansluitingstreffer nog gemaakt door de Dordtenaren. Een spannende laatste minuut brak aan. Oost-Arnhem maakte een plaatsfout waardoor DeetosSnel nog een goede aanval neer kon zetten. Daarin werd niet gescoord, waarna de bezoekers nog een doelpunt maakten en er alsnog met de winst vandoor gignen. (Uitslag 24-26)

DSC – ODIK 31-27
Ook voor ODIK was het voorlopig de laatste wedstrijd in de Hoofdklasse. De ploeg ging op bezoek bij DSC. De thuisploeg kwam al gauw op een 6-1 voorsprong. Echter, die voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. ODIK kwam terug tot 7-6. Het verschil bleef ongeveer twee tussen beide ploegen tot DSC er in de laatste twintig seconden van de eerste helft nog twee maakte. Met rust stond het 13-9.

Na rust veranderde er weinig. Beide ploegen scoorden over en weer waardoor DSC de voorsprong behield. ODIK kwam niet meer dichterbij en sloot het Hoofdklasseseizoen af met een nederlaag: “We hebben nog best een leuk potje gespeeld maar vooral de dames van DSC maakten het verschil. We hebben geen aanspraak gemaakt op de overwinning. Het is zoals het seizoen een beetje verliep. We hebben leuk meegedaan maar het was gewoon te weinig”, aldus Hugo Woudenberg (coach ODIK). (Uitslag 31-27)

Wageningen – Dalto/ Klaverblad Verzekeringen
Een mooi affiche in de laatste speelronde. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen wist Wageningen te winnen maar deze wedstrijd bleek een prooi voor Dalto. De bezoekers kwamen de gehele wedstrijd niet in gevaar. Wageningen had het vizier niet op scherp en dat maakte dat de bezoekers weinig tegenstand ondervonden. Bij een stand van 8-14 werd er gefloten voor de rust.

Ook na rust bleek de thuisploeg niet bij machte om het Dalto moeilijk te maken. Omdat ook DeetosSnel verloor sloot Wageningen het seizoen af met een derde plaats. Barry Schep van Dalto over de komende weken: “We laten zien dat we stappen hebben gemaakt dit seizoen en dat de boel op scherp staat. We speelden een behoorlijke wedstrijd  maar zaterdag moet het toch echt beter. Wij zijn er in ieder geval klaar voor!” (Uitslag 20-29)

Eindstand in de Hoofdklasse B:

1. Dalto  14 26
2. Oost-Arnhem 14 20