Hoofdklasse B, #2: ODIK pakt eerste punten, Wageningen verliest derby

Hoofdklasse

Afgelopen zaterdag werd speelronde twee van de Hoofdklasse B gespeeld. In deze speelronde wist Oost-Arnhem te winnen van Wageningen. Op het veld bleek Wageningen nog de sterkste van de twee maar nu waren het de Arnhemmers die heer en meester waren. Met rust stond het 12-10 en aan het einde van de wedstrijd gaf het scorebord 22-28 aan. Al vroeg in het zaalseizoen loopt play-off kandidaat Wageningen averij op.

SCO – ODIK
ODIK, dat vorige week nipt verloor van Oost-Arnhem, wilde snel van de ‘nul’ af komen. Datzelfde gold voor SCO, de Friezen verloren een week eerder van Wageningen en wilden per se winnen. Toch waren het de bezoekers die beter uit de startblokken kwamen. Via 0-2 liepen zij uit naar 1-7 en daarmee was het eerste grote gat al geslagen. Na enkele wissels kwam SCO via 4-10 terug tot 10-14 en na rust zelfs tot 18-19.

ODIK pakte het initiatief aan de hand van Milko van Golberdinge weer terug en liep langzaam weer uit. Met een 21-29 uitslag konden de bezoekers feest vieren en haalden zij de eerste punten binnen. Coach Hugo van Woudenberg: “We gaan het zwaar krijgen maar we zijn van de nul af en dat is fijn. De punten geven mij en de ploeg veel energie en vertrouwen. Aan het eind van de competitie zullen er twee ploegen uit vliegen en dat zal gaan tussen ODIK, SCO en Sparta. We hebben dus goede zaken gedaan!” (Uitslag 21-29)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – DSC
Het beloofde vooraf een spannende wedstrijd te worden en de supporters werden absoluut niet teleurgesteld. Het begin was overduidelijk voor de thuisploeg die met 4-0 de voorsprong wist te pakken. DSC kwam weer terug en wist net voor rust zelfs nog even op voorsprong te komen maar Dalto repareerde de achterstand waardoor de ploegen met een 16-16 tussenstand de kleedkamers opzochten.

De thuisploeg stond na de rust telkens aan de goede kant van de score maar de bezoekers counterden telkens terug. Totdat Dalto met 23-20 een gaatje sloeg. Echter, DSC kwam toch weer terug en wist met 25-25 op gelijke hoogte te komen. Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door een doelpunt van Matthijs den Ouden. Coach Barry Schep: “Wat een fantastische wedstrijd. We hadden vooral last van Maaike Roubos, de tweede helft kregen we meer grip en was het nog even billenknijpen. Zelfs de samenwerking op de bank was heerlijk ondanks alle hectiek.” (Uitslag 26-25)

Wageningen – Oost-Arnhem
Een streekderby in Gelderland. Oost-Arnhem wist al gauw op 1-6 te komen en de voorsprong te behouden. Na iets meer dan een kwart wedstrijd had Wageningen pas acht kansen gecreëerd en dus had de ploeg al vroeg enkele wissels doorgevoerd die resultaat hadden. Langzaam kwam de thuisploeg terug maar met name één vak wist niet het niveau van de bezoekers te krijgen. Oost-Arnhem creëerde meer kansen en haalde een hoger rendement dan Wageningen.

Toch kwam Wageningen na rust drie keer terug tot één doelpunt verschil maar in de direct daaropvolgende aanvallen was het voor Oost-Arnhem ook weer drie keer raak. Hierdoor sleepte Oost-Arnhem de overwinning binnen. Coach Ron Steenbergen: “ De scores zijn goed verdeeld en we hadden vanaf het begin de juiste agressie, die start was erg belangrijk”. Erik van Brenk was helemaal niet blij: “We hebben de gehele wedstrijd achter de feiten aangelopen, we geven teveel knullige goals weg. We hebben terecht verloren!” (Uitslag 22-28)

Sparta – DeetosSnel
Voor Promovendus Sparta stond de eerste thuiswedstrijd in de Hoofdklasse op het programma. DeetosSnel was afgereisd naar Zwolle en zou achteraf de punten komen ophalen. De tribunes in Zwolle zaten goed vol. De bezoekers toonden zich vanaf het begin de betere ploeg en Sparta hobbelde er de gehele wedstrijd achteraan. Binnen tien minuten stond er al een duidelijk verschil op het scorebord en was het voor Sparta hopen dat het geen monsterscore werd.

Na de rust zag DeetosSnel de kans om nog enkele wisselspelers te laten invallen en ook die deden het niet onverdienstelijk. “DeetosSnel was voor ons een maatje te groot, ze waren vanaf het begin de bovenliggende partij. Ze pakten snel een duidelijke voorsprong. Bij ons was niemand goed genoeg om het team op sleeptouw te nemen”, aldus Henco Pullen. (Uitslag 15-30)

Stand in de Hoofdklasse B:

1. Dalto 2 4
2. Oost-Arnhem  2 4