Hoofdklasse B, #3: Spanning bij DeetosSnel - Wageningen

Hoofdklasse

In de derde speelronde van de Hoofdklasse B stond het duel tussen DeetosSnel en Wageningen op het programma. Beide ploegen zijn play-off kandidaat, dus dit was een goede graadmeter voor hoe beide ploegen er voor staan. In de eerste helft werden er veel doelpunten gemaakt, in de tweede helft werd het erg spannend.

ODIK – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de bezoekers. Ze kwamen al gauw op 0-4 en wisten dus het eerste gat al te slaan. Dalto bleef maar scoren en ODIK had moeite met de verdedigende druk van haar tegenstander. Toen de rust was aangebroken stond het 8-16 en dus leek de wedstrijd gespeeld. ODIK kwam beter uit de kleedkamers. Het kwam snel dichterbij en na tien minuten in de tweede helft gespeeld te hebben, hadden de Barnevelders de achterstand gehalveerd.

Via 14-18 stond het een kwartier voor tijd 17-19 en kon de wedstrijd weer alle kanten op. Dalto was op tijd wakker en wist het verschil weer op drie te brengen. Om en om scorend sloten beide ploegen de wedstrijd af. Barry Schep was niet tevreden over zijn Dalto: “De tweede helft was van onze kant ver onder ons niveau en daar zijn we niet blij mee. Dat het nog 20-22 werd was volledig aan onszelf te danken, zonder ODIK te kort te doen. Zij speelden prima en zonder schroom.” (Uitslag 22-25)

DSC – SCO
De beginfase van deze wedstrijd ging wel gelijk. Beide ploegen wisten makkelijk tot scoren te komen en al snel stond er een 6-6 tussenstand op het scorebord. SCO wist vervolgens op 6-8 te komen en een gaatje te slaan. SCO bleef tot 12-13 aan de goede kant van de score te staan maar DSC counterde en ging uiteindelijk met een tussenstand van 15-13 aan de thee. SCO - dat ervoor koos om achter te verdedigen - wist DSC ook in de beginfase van de tweede helft goed bij te benen. Maar in het laatste kwartier brak het verzet van de bezoekers en liep de score snel op.

Via 18-17 liep de thuisploeg uit naar 28-17. SCO wist nog tweemaal te scoren voor het eindsignaal van de scheidsrechter klonk. Coach Patrick Bezemer was tevreden na afloop: “SCO is een fysieke tegenstander die het niet moet hebben van sprankelend spel gezien hun keuze om achter te verdedigen. Het was uiteindelijk een goede wedstrijd die je moest winnen.” (Uitslag 28-19)

Oost-Arnhem – Sparta
Sparta pakte in het begin van de wedstrijd het initiatief. Telkens scoorde Sparta eerst alvorens Oost-Arnhem wist te scoren. Na de 5-5 nam Oost-Arnhem het heft in handen en maakte het een geweldige rush van maar liefst dertien doelpunten. Coach Ron Steenbergen van Oost-Arnhem: “Na de 5-5 waren we ontzettend scherp en stonden we verdedigend goed. Sparta zakte door de ondergrens en ik verwachtte uiteraard meer tegenstand aangezien het begin nog redelijk spannend was.”

Een tussenstand van 18-5 was het gevolg waardoor het tweede bedrijf niet meer was dan een formaliteit. In de tweede helft wist Sparta nog wel een paar keer te scoren maar de productie stokte bij dertien doelpunten. Dat is te weinig om het een tegenstander van dit formaat lastig te maken. Ook Oost-Arnhem scoorde in de tweede helft een stuk minder, maar de wedstrijd was allang gespeeld. (Uitslag 29-13)

DeetosSnel – Wageningen
Een heuse topper stond er deze speelronde ook op het programma. Elke nederlaag kan in deze poule fataal zijn en beide ploegen hadden al een keer verloren. DeetosSnel was beter in het begin van de wedstrijd. Binnen no-time stond het 2-0 alvorens Wageningen de 2-1 maakte. Beide ploegen maakten er in de eerste helft een spektakel van. Bij 16-15 klonk het rustsignaal. Wageningen was de tweede helft beter en kwam telkens op voorsprong. Matté Lipke zorgde met zijn zevende doelpunt voor de 19-21 toen er nog zes minuten te spelen was. In die zes minuten draaide DeetosSnel de wedstrijd volledig om en wonnen de Dordtenaren uiteindelijk. Coach Patrick Muurling was tevreden: “Na de eerste helft hadden beide ploegen verdedigend het nodige huiswerk. In de tweede helft ging dat stukken beter en kregen wij ook meer grip op hun aanvallers. Deze overwinning geeft ons een beter beeld van waar we staan”. (Uitslag 25-21)

Stand in de Hoofdklasse B:

1. Dalto  3 6
2. Oost-Arnhem  3 6