Hoofdklasse B, #4: Fantastische wedstrijd tussen DSC en Oost-Arnhem

Hoofdklasse

In speelronde vier van de Hoofdklasse B wordt langzaam duidelijk wie zich zorgen moeten gaan maken en wie mee gaan doen in de strijd om de play-offs. Twee van die ploegen die mee gaan doen in die strijd lijken DSC en Oost-Arnhem. Zij vochten afgelopen zaterdag een waanzinnig duel uit dat beslist werd in de laatste seconden.

SCO – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
De beginfase van deze wedstrijd ging gelijk op. De bezoekers kwamen op een 0-1 voorsprong en bleven telkens eerder scoren dan haar tegenstander. Pas na 8-8 wist Dalto een eerste verschil van twee treffers op het scorebord te zetten. Net voor rust maakte SCO nog 8-9 waarna beide ploegen de kleedkamers opzochten.

Na de rust was het direct de thuisploeg die scoorde en weer een gelijke stand op het scorebord zette. Dalto had, door het extreem achterverdedigen van SCO, veel moeite om de korf te vinden. Bij de bezoekers moest het vooral van de heren komen die de korf soms nog vonden en hierdoor uitliepen naar een verschil van zes doelpunten. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Coach Barry Schep: “Ons afrondingspercentage lag deze wedstrijd onder ons niveau. Gelukkig lieten we de tweede helft wel zien hoe goed we kunnen zijn. Jammer dat we aan de andere kant verdedigend verslapten waardoor we er veel teveel tegen kregen.” (Uitslag 19-25)

DeetosSnel – ODIK
DeetosSnel was heer en meester in de beginfase. Al snel stond het 6-0 waarna ODIK een tandje bijschakelde. De ploeg, waar Hugo van Woudenberg na dit seizoen afscheid zal nemen als coach, kwam beter in de wedstrijd. Via 6-2 kwam de ploeg op 6-4 maar dichterbij wist zij niet te komen. De scheidsrechter gaf het rustsignaal op 15-12.

De eerste twee treffers na rust waren voor DeetosSnel maar hierna was het de beurt aan de Barnevelders. Langzaam kwamen ze dichterbij en tien minuten voor tijd stonden ze nog maar één doelpunt achter (19-18). DeetosSnel wist toch weer twee verschil te maken waarna de tank bij ODIK leeg was. DeetosSnel wist nog een wat te scoren waardoor het een hele ruime nederlaag leek. Coach Hugo van Woudenberg: “Overall vond ik ons redelijk, niet goed. DeetosSnel had meer ervaring en was gewoon beter. Uiteindelijk lijkt het alsof we kansloos hebben verloren maar dat was niet het geval.” (Uitslag 27-19)

DSC – Oost-Arnhem
Een weergaloze wedstrijd in Eindhoven. De thuisploeg begon sterker dan haar opponent en kwam op een 5-1 voorsprong. Dat gat hield ze vast tot 9-4, waarna Oost-Arnhem steeds iets terugkwam. Bij rust was het verschil nog één treffer (13-14). Na rust lag het initiatief bij de bezoekers. Oost-Arnhem kwam op voorsprong mede dankzij Bas Broenink en Rick Verdouw die de wedstrijd zouden eindigen met respectievelijk twaalf en negen treffers.

Pas bij 26-29 stond er weer een verschil van drie doelpunten op het scorebord. DSC wist toch weer gelijk te komen waarna er nog 37 seconden te spelen waren. Rick Verdouw besliste de wedstrijd zeventien seconden voor tijd met een strafworp waardoor Oost-Arnhem nog steeds ongeslagen is. Coach Patrick Bezemer van DSC: “We hebben tactisch veel gewisseld tegen Bas Broenink en Rick Verdouw maar zonder resultaat. We hebben tegen de twee koplopers met één verschil verloren en dat is echt ontzettend zuur. Ik baal als een stekker.” (Uitslag 30-31)

Wageningen – Sparta
Wageningen had twee wedstrijden op rij verloren en dus leek de wedstrijd tegen degradatiekandidaat Sparta als geroepen te komen. Toch wist Sparta het de thuisploeg in de eerste helft ontzettend moeilijk te maken. Beide ploegen wisten de korf met regelmaat te vinden en dus was het verschil bij de rust slechts één doelpunt in het voordeel van de thuisploeg.

Door een dramatisch begin van de tweede helft aan de Wageningse zijde kwam Sparta op 13-18. De achtervolging werd ingezet en zo kwam Wageningen weer dichterbij. Met nog iets minder dan tien minuten op de klok stond het 21-22. De bezoekers lieten zien dat ze goed konden korfballen en sleepten een terechte overwinning binnen. Een bittere pil voor de ploeg uit Wageningen die voorlopig af lijkt te haken in de strijd om de play-offs. Sparta heeft dankzij deze overwinning de laatste plaats aan SCO overgedragen. (Uitslag 24-26)

Stand in de Hoofdklasse B:

1. Dalto  4 8
2. Oost-Arnhem  4 8