Hoofdklasse B, #5: Koploper Dalto komt goed weg in Pijnacker

Hoofdklasse B, #5: Koploper Dalto komt goed weg in Pijnacker

Hoofdklasse

Speelronde vijf alweer in de Hoofdklasse B. Koploper Dalto ging op bezoek bij Avanti. De ploeg van Barry Schep had het daar moeilijk, maar won uiteindelijk wel. Verder kreeg nummer twee Groen-Geel SKF op bezoek, bezocht DSC Sporting Delta en moest Fiks naar Swift.

Avanti/Post Makelaardij - Dalto/Klaverblad Verzekeringen
Na de overwinning op de eerste speeldag won Avanti geen wedstrijd meer. Vorige week werd er tegen SKF wel gelijkgespeeld, maar dat zal niet als een gewonnen punt hebben gevoeld. Voor de thuisploeg was het dus zaak om punten binnen te halen tegen Dalto. De ploeg van Barry Schep won tot nu toe elke wedstrijd en kwam met een heerlijk gevoel naar Pijnacker. Dat was in de eerste helft niet helemaal te zien. De eerste tien minuten had Avanti het lastig (1-4), maar daarna kon het Dalto zijn wil opleggen en een 8-6 voorsprong de rust in nemen. Na rust waren de verhoudingen in eerste instantie niet anders. De ploeg van Marrien Ekelmans kwam op een 11-7 voorsprong en leek de wedstrijd naar zich toe te gaan trekken. Maar Dalto werd op tijd wakker en kon nog tot dertien doelpunten komen. Omdat Avanti nog maar een keer scoorde, ging de overwinning toch nog naar Driebergen. Avanti-trainer Ekelmans: “We hebben tegen een makkelijk scorend Dalto uitstekend verdedigd. We staan het grootste stuk van de wedstrijd voor, waarbij we zelfs de tweede helft vier punten voor komen. Helaas blijven daarna onze scores te lang uit en beslist Dalto uiteindelijk alsnog de wedstrijd. Gezien het spelbeeld onterecht, maar dat telt niet in de sport. We hadden onszelf meer moeten belonen. Wel geeft het vertrouwen hoe we deze wedstrijd gespeeld hebben.” Barry Schep (trainer Dalto): “Na een uitstekende eerste acht minuten, kregen we aan het einde van de tweede helft, waarin we maximaal vier punten achter kwamen, weer grip. En dat was net op tijd om deze erg lastige uitwedstrijd toch nog te winnen. De vechtlust was in ieder geval genoeg aanwezig, maar we weten ook dat er nog genoeg werk aan de winkel is. Al met al ben ik blij met de punten en de vechtlust, maar niet met het vertoonde spel.” (Uitslag: 12-13)

Sporting Delta - DSC
Een wedstrijd tussen twee ploegen die de punten wel konden gebruiken. Sporting Delta had er tot dan toe een, DSC drie. Voor Sporting Delta ging het echter na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter al meteen mis. DSC nam het initiatief en de eerste voorsprong. Het kon daarna uitlopen naar een voorsprong van maar liefst 0-9. Een bittere pil voor de thuisploeg, die de wedstrijd nu al verspeeld leek te hebben. Maar de Dordtenaren konden zich met kleine stapjes herstellen. De ploeg van Jan Bongers kwam op 3-9 en ging daarna met 4-10 rusten. Er was nog steeds niks aan de hand voor de bezoekers uit Eindhoven, maar toen 'Delta' ook terugkwam tot 8-11 en 9-12, zullen trainers Patrick Bezemer en Tjeerd Kooiman hem wel even geknepen hebben. Maar door de 9-13 en 10-14 van DSC, gingen de punten toch richting Eindhoven. Sporting Delta-trainer Jan Bongers: “Alle tactische bespiegelingen konden na een kwartier de kast in: 0-9. Vanaf dat moment heb ik de ploeg geprobeerd te overtuigen om punt voor punt zich terug te knokken in de wedstrijd. Daar zijn we in geslaagd, maar dat is gewoonweg te weinig om te overleven in deze Hoofdklasse B.” Patrick Bezemer (DSC): “Het begin was bijzonder, want met 0-9 voorkomen gebeurt niet vaak. Atalante Koolen was erg op dreef in ons eerste aanvalsvak. Na twintig minuten scoorde Delta pas de eerste goal, maar daarna kwamen zij beter in de wedstrijd. Wij konden gelukkig steeds counteren naar een marge van vier. Uiteindelijk liepen we weer uit naar een ruime marge. We waren trots op de werklust van de ploeg.” (Uitslag: 14-19)

GG/IJskoud de Beste - SKF
Ondanks dat SKF van de nul af was, leek een overwinning voor Groen-Geel logisch. Maar qua scoreverloop was dat niet per se het geval. SKF kwam, met Peter van der Wetering in de basis in plaats van Sytse de Jong, op een 0-1 voorsprong en bleef tot en met 4-4 dichtbij de thuisploeg uit Wormer. De ploeg van Dico Dik kon daarna wel op drie punten komen: 7-4, en ook blijven: 8-5. Uiteindelijk leverde het een 11-7 ruststand op. Na rust kwam de zege voor Groen-Geel niet echt meer in gevaar. De Wormernezen kwamen na rust op 12-7 en 13-7. SKF bleef wel redelijk meescoren, maar het gaatje was al te groot om echt nog een rol van betekenis te spelen in het duel. Verliezend trainer Lion van Klooster: “Ik ben echt aangenaam verrast met hoe wij deze wedstrijd tevoorschijn kwamen. In de laatste minuut voor rust doen we echt alles verkeerd, waardoor de thuisploeg met een geflatteerde 11-7 de kleedkamer kan opzoeken. Uiteraard heb ik nooit de illusie gehad zo vroeg in het seizoen van dit Groen-Geel te kunnen winnen, maar ik kan een gevoel van trots niet onderdrukken als ik kijk naar de wijze waarop wij onze huid duur verkocht hebben.” Winnend trainer Dico Dik: “Dit was een goede en zakelijke overwinning. We hebben niet frivool gespeeld, maar met de rust moet het verschil minimaal zeven doelpunten zijn in plaats van vier. Zeker gezien het aantal grote kansen dat we hebben gekregen. De tweede helft kabbelde voort, met voor beide teams kansen. Wij moeten dat beter en scherper uitspelen vind ik. We zijn groeiende, maar er is nog veel werk te verrichten.” (Uitslag: 21-16)

Swift - Fiks
De in vorm verkerende Zeeuwen van Swift namen het op tegen middenmoter Fiks. In eerste instantie zou het best een gelijkwaardige wedstrijd kunnen worden. Maar al heel snel stond de ploeg van Dennis Plantinga op een 5-0 voorsprong. Al zei dat niks over het verloop van de rest van de eerste helft. Fiks kwam in de eerste helft zelfs nog bijna langszij. De ploeg van Bas Harland knokte zich terug tot 8-7. Maar Swift richtte zich daarna ook op en stond bij rust op een prima voorsprong van 11-8. Fiks begon na rust met nieuwe energie aan de tweede helft. Het kwam op 11-11 en daardoor kon Swift weer opnieuw beginnen. Maar Swift bleef de bovenliggende partij en liet de voorsprong die het daarna opbouwde, niet meer uit handen glippen. Dennis Plantinga (trainer Swift): “Het was dus een pittig potje, maar fair. We ontlopen elkaar niet veel maar ons rendement en het vertrouwen waar we nu mee spelen, brengt ons wel de winst. En dat geeft vertrouwen richting Avanti.” Bas Harland was namens Fiks minder blij. “In de tweede helft kwamen we op 12-12 weer naast Swift. We kregen ze op dat moment aan het wankelen, maar twee vrije ballen gaven Swift weer lucht en twee droge rake schoten daar achteraan, maakte dat we weer in de achtervolging moesten. Maar dit gat kregen we niet voor een tweede keer gedicht. Al met al een terechte winst voor Swift dat een hoog rendement haalde. Wij nemen huiswerk mee in de vakken ‘start’ en ‘rendement’.” (Uitslag: 23-18)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. Dalto 5 10
2. Groen-Geel 6 10
3. Swift 5 8
4. DSC 5 5
5. Fiks 6 5
6. Avanti 5 3
7. SKF 5 1
8. Sporting Delta 5 0

 

Programma:

DSC - Dalto
Fiks - SKF
Sporting Delta - Groen-Geel
Swift - Avanti

 

 

Datum: 7 oktober 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl