Hoofdklasse B, #5: Koploper Dalto komt goed weg in Pijnacker

Hoofdklasse

Speelronde vijf alweer in de Hoofdklasse B. Koploper Dalto ging op bezoek bij Avanti. De ploeg van Barry Schep had het daar moeilijk, maar won uiteindelijk wel. Verder kreeg nummer twee Groen-Geel SKF op bezoek, bezocht DSC Sporting Delta en moest Fiks naar Swift.

Avanti/Post Makelaardij - Dalto/Klaverblad Verzekeringen
Na de overwinning op de eerste speeldag won Avanti geen wedstrijd meer. Vorige week werd er tegen SKF wel gelijkgespeeld, maar dat zal niet als een gewonnen punt hebben gevoeld. Voor de thuisploeg was het dus zaak om punten binnen te halen tegen Dalto. De ploeg van Barry Schep won tot nu toe elke wedstrijd en kwam met een heerlijk gevoel naar Pijnacker. Dat was in de eerste helft niet helemaal te zien. De eerste tien minuten had Avanti het lastig (1-4), maar daarna kon het Dalto zijn wil opleggen en een 8-6 voorsprong de rust in nemen. Na rust waren de verhoudingen in eerste instantie niet anders. De ploeg van Marrien Ekelmans kwam op een 11-7 voorsprong en leek de wedstrijd naar zich toe te gaan trekken. Maar Dalto werd op tijd wakker en kon nog tot dertien doelpunten komen. Omdat Avanti nog maar een keer scoorde, ging de overwinning toch nog naar Driebergen. Avanti-trainer Ekelmans: “We hebben tegen een makkelijk scorend Dalto uitstekend verdedigd. We staan het grootste stuk van de wedstrijd voor, waarbij we zelfs de tweede helft vier punten voor komen. Helaas blijven daarna onze scores te lang uit en beslist Dalto uiteindelijk alsnog de wedstrijd. Gezien het spelbeeld onterecht, maar dat telt niet in de sport. We hadden onszelf meer moeten belonen. Wel geeft het vertrouwen hoe we deze wedstrijd gespeeld hebben.” Barry Schep (trainer Dalto): “Na een uitstekende eerste acht minuten, kregen we aan het einde van de tweede helft, waarin we maximaal vier punten achter kwamen, weer grip. En dat was net op tijd om deze erg lastige uitwedstrijd toch nog te winnen. De vechtlust was in ieder geval genoeg aanwezig, maar we weten ook dat er nog genoeg werk aan de winkel is. Al met al ben ik blij met de punten en de vechtlust, maar niet met het vertoonde spel.” (Uitslag: 12-13)

Sporting Delta - DSC
Een wedstrijd tussen twee ploegen die de punten wel konden gebruiken. Sporting Delta had er tot dan toe een, DSC drie. Voor Sporting Delta ging het echter na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter al meteen mis. DSC nam het initiatief en de eerste voorsprong. Het kon daarna uitlopen naar een voorsprong van maar liefst 0-9. Een bittere pil voor de thuisploeg, die de wedstrijd nu al verspeeld leek te hebben. Maar de Dordtenaren konden zich met kleine stapjes herstellen. De ploeg van Jan Bongers kwam op 3-9 en ging daarna met 4-10 rusten. Er was nog steeds niks aan de hand voor de bezoekers uit Eindhoven, maar toen 'Delta' ook terugkwam tot 8-11 en 9-12, zullen trainers Patrick Bezemer en Tjeerd Kooiman hem wel even geknepen hebben. Maar door de 9-13 en 10-14 van DSC, gingen de punten toch richting Eindhoven. Sporting Delta-trainer Jan Bongers: “Alle tactische bespiegelingen konden na een kwartier de kast in: 0-9. Vanaf dat moment heb ik de ploeg geprobeerd te overtuigen om punt voor punt zich terug te knokken in de wedstrijd. Daar zijn we in geslaagd, maar dat is gewoonweg te weinig om te overleven in deze Hoofdklasse B.” Patrick Bezemer (DSC): “Het begin was bijzonder, want met 0-9 voorkomen gebeurt niet vaak. Atalante Koolen was erg op dreef in ons eerste aanvalsvak. Na twintig minuten scoorde Delta pas de eerste goal, maar daarna kwamen zij beter in de wedstrijd. Wij konden gelukkig steeds counteren naar een marge van vier. Uiteindelijk liepen we weer uit naar een ruime marge. We waren trots op de werklust van de ploeg.” (Uitslag: 14-19)