Hoofdklasse B, #6: Wie gaat er als nummer één het nieuwe jaar in?

Hoofdklasse

De laatste speelronde van 2019 in de Hoofdklasse B. Wie gaat er met de titel ‘Herbstmeister’ vandoor? Oost-Arnhem en SCO wisten er een leuke wedstrijd van te maken. De winnaar won met slechts één doelpunt verschil en Dalto won de topper van DeetosSnel.

ODIK – Wageningen
ODIK begon de wedstrijd beter dan zijn tegenstander. Vanaf het eerste fluitsignaal was ODIK scherper en scoorden de Barnevelders makkelijker. Via 2-0 en 4-2 liep de thuisploeg uit naar 9-5. Deze voorsprong was onder anderen te danken aan Gilbert Punt die de wedstrijd zou eindigen met acht doelpunten achter zijn naam. Wageningen kwam net voor rust nog iets terug en dus ging ODIK met een minimale voorsprong rusten.

De tweede helft was voor de bezoekers. Ze kwamen op 16-17 na rust en liepen uit naar 17-19. Vanaf toen was het verzet van de thuisploeg gebroken en kon Wageningen de wedstrijd uitspelen. Zo sloot Wageningen het jaar af met een overwinning. Coach Hugo van Woudenberg (ODIK): “De eerste helft waren wij de bovenliggende partij. In de tweede helft gingen zij meer raak schieten. Zij zijn fysiek iets beter en bij een stand van twee verschil was het bij ons op, Wageningen heeft terecht gewonnen. Al met al hebben wij prima gespeeld.” (Uitslag 21-26)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – DeetosSnel
Het begin van de wedstrijd ging erg gelijk op maar vanaf de 5-5 was het de thuisploeg dat de touwtjes in handen nam. Dalto liep uit naar 8-5 en hield die voorsprong de rest van de eerste helft vast. DeetosSnel kon de korf maar moeilijk vinden door de verdedigende druk van de Driebergenaren. Daardoor gingen de bezoekers met een 14-9 achterstand de rust in. Dalto schoot na de rust uit de startblokken. Ze liepen uit naar 24-13 en er werd over alle schijven gescoord.

Bij deze stand liet de thuisploeg de touwtjes vieren waardoor DeetosSnel nog iets terug kon doen. Dat was echter lang niet genoeg voor de overwinning waardoor Dalto beter het kerstreces inging. Rene Siedsma en Matthijs den Ouden waren met acht treffers de meest trefzekere spelers. Barry Schep (coach Dalto): “Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen en nog zeker niet foutloos maar een heerlijke afsluiting van 2019. Er is nog veel te 'winnen' in 2020 en wij als staf kijken er enorm naar uit om daar ons steentje aan bij te dragen.” (Uitslag 30-24)

Oost-Arnhem – SCO
SCO kwam onder toeziend oog van interim-trainer Arjan Kreeft op voorsprong. De bezoekers hadden het betere van het spel en bij de thuisploeg lag het schotpercentage zichtbaar te laag. Via 4-6 kwam SCO op een 9-13 voorsprong. Kim van Dalen werd de topscorer aan de Friese zijde met negen treffers. Met die treffers hield ze Oost-Arnhem op afstand in de eerste helft. Na rust liepen de bezoekers steeds verder uit en leek de eerste overwinning in de tas te zitten.

Oost-Arnhem was te slordig en kwam zelfs op een 16-25 achterstand. Oost-Arnhem was gedwongen enkele wissels door te voeren, en die hadden effect. De thuisploeg kwam terug tot 24-25 waarna SCO nog éénmaal wist te scoren. Dat laatste doelpunt bleek genoeg voor de overwinning. Ron Steenbergen: “Vooral de eerste aanval van Rick Verdouw haalde hun gebruikelijke rendement in de eerste helft niet. Na de 24-15 gingen wij alles of niets spelen en liepen zeer snel in.” (Uitslag 25-26)

Sparta – DSC
Het begin was overduidelijk voor de bezoekers. Beide ploegen kregen wel kansen maar DSC was daarin beduidend effectiever. Binnen twee minuten had DSC al drie strafworpen verzilverd en via 0-3 liepen ze uit naar 2-8. Sparta moest in de achtervolging en deed na deze tussenstand iets terug. Toen beide ploegen de kleedkamers opzochten stond het 8-13. Na rust was het wederom DSC dat beter uit de kleedkamers kwam. Van vijf doelpunten verschil kwamen ze met 18-10 op tien verschil en was de wedstrijd gespeeld.

Coen Spoor uit de A1 van DSC mocht nog even invallen en deed dat zeker in reboundend opzicht verdienstelijk. Sparta kon nog iets terugdoen maar dichterbij dan 20-26 wisten de Zwollenaren niet te komen. Tjeerd Kooiman, coach van DSC: “Een belangrijke zege nadat we twee keer verloren hadden met één verschil. De eerste helft speelden we goed, de tweede helft gingen we mee in het fysieke van Sparta.” Henco Pullen (Sparta): “Wedstrijd was op een gegeven moment wel gespeeld maar doordat we er wel voor bleven gaan kwamen we nog wat terug tot 20-26.” (Uitslag 20-26)

Stand in de Hoofdklasse B:

1. Dalto  6 10
2. Oost-Arnhem  6 10