Hoofdklasse B, #8: Spannend bij DeetosSnel - DSC, SCO kopje onder

Hoofdklasse

In de Hoofdklasse B stonden een paar leuke affiches op het programma. Één daarvan was DeetosSnel tegen DSC. Beide ploegen stonden op zes punten en de winnaar zou goede zaken doen. De wedstrijd leek in de eerste helft al gespeeld maar werd in de slotfase pas beslist.

DeetosSnel – DSC
Twee ploegen die op gelijke hoogte stonden in de competitie. De bezoekers hadden al vier keer met één punt verschil verloren en wilden weer winnen. DeetosSnel, met Gert-Jan Kraaijeveld en Hans Leeuwenhoek als interim trainers na het stoppen van Niels Mastijn en Patrick Muurling, kwam al snel op een ruime voorsprong. DSC had veel moeite met scoren waardoor de ruststand 13-8 in het voordeel van de thuisploeg was.

Na rust kwam DSC razendsnel terug en kwamen de bezoekers zelfs weer op gelijke hoogte. Uiteindelijk kwam DeetosSnel in de slotfase telkens een doelpunt voor en wonnen de Dordtenaren de wedstrijd met één doelpunt verschil. Coach Patrick Bezemer van DSC: “Het is een eentonig verhaal geworden. Dit is de vijfde wedstrijd die we met één doelpunt verschil verliezen. Het is ontzettend frustrerend want we hadden ook op twaalf punten kunnen staan. We hadden erg veel pech, maar hadden ook meer goals moeten maken.” (Uitslag 23-22)

Wageningen – SCO
SCO koos ervoor om achter te verdedigen. De Friezen hoopten het Wageningen daarmee ontzettend moeilijk te maken. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong in de beginfase maar het was de thuisploeg die het vizier op scherp had. Wageningen wist de korf makkelijk te vinden en deed dat over veel schijven. In de wedstrijd scoorden maar liefst negen verschillende spelers van Wageningen. Bij het rustsignaal stond er een 15-8 tussenstand op het scorebord.

SCO kwam beter uit de kleedkamers en wist vier doelpunten op rij te maken. Het was echter Wageningen dat het initiatief weer in handen nam en de voorsprong weer uitbreidde. Wageningen was gewoon een stukje beter. Coach Erik van Brenk over de wedstrijd: “We speelden erg goed. SCO ging ons achter verdedigen en liet ons soms niet eens oplossen. We gingen er goed mee om en rondden soms ook af zonder rebound. Ik ben erg content met het aantal doelpunten wat we gescoord hebben.” (Uitslag 32-22)

Sparta – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
Dalto wilde een goede generale spelen voor de topper van volgende week. Dan staat de wedstrijd tegen Oost-Arnhem, de nummer twee achter Dalto, op het programma. De eerste helft ging gelijk op. Beide ploegen wisten de korf te vinden en er werd geen groot gat geslagen tussen beide teams. Net voor rust kwam Sparta op twee doelpunten achterstand. Na de 10-12 bleef het gat ongeveer twee doelpunten.

De doelpunten waren vrij schaars in de tweede helft. Dalto bleef aan de goede kant van de score staan en wist ook deze wedstrijd te winnen. De bezoekers moesten het onderste uit de kan halen maar kunnen wel weer twee punten bijschrijven. Coach Barry Schep was duidelijk over de wedstrijd: “Ik heb eerlijk gezegd niet echt genoten helaas, maar leerzaam was de wedstrijd wel. Waar ik wel van genoot was onze vechtlust, blij dat we dat in ieder geval wel konden laten zien. Zaterdag moet er uit een heel ander vaatje worden getapt tegen Oost-Arnhem.” (Uitslag 17-20)

Oost-Arnhem – ODIK
Oost-Arnhem begon sterker aan de wedstrijd dan ODIK. De thuisploeg liep snel uit omdat de ODIK moeite had om de korf te vinden. Na tien minuten viel ook schutter Ivo Bronts uit met een ogenschijnlijk zware knieblessure. Het gat werd steeds groter en tien minuten voor rust stond het 3-12. Een vreemd moment in die fase voor rust was de rode kaart voor Cees Snoei. Hij werd het veld afgestuurd voor een schoppende beweging.

De wedstrijd was voor rust gespeeld waardoor Oost-Arnhem de teugels weer iets liet vieren in de tweede helft. ODIK kwam nog terug tot vier doelpunten verschil maar uiteindelijk bleek de thuisploeg de sterkste. Hugo van Woudenberg, coach van ODIK en volgend seizoen van opponent Oost-Arnhem: “Er gebeurde veel in deze wedstrijd. De eerste helft kwamen we niet in de buurt van Oost-Arnhem. Ondanks dat we in de tweede helft iets terugkwamen hebben we nooit aanspraak gemaakt op de overwinning.” (Uitslag 32-23)

Stand in de Hoofdklasse B:

1. Dalto  8 14
2. Oost-Arnhem  8 14