Hoofdklasse B, #9: Spanning bij SCO - DeetosSnel

Hoofdklasse

In speelronde negen stonden weer enkele leuke wedstrijden op het programma. De nummers één en twee van de ranglijst, Dalto/Klaverblad Verzekeringen en Oost-Arnhem, kruisten de degens. Dit leverde een mooie wedstrijd op, Dalto kwam de eerste helft op voorsprong en hield die lang vast. Oost-Arnhem had moeite met verdedigen en kreeg veel doelpunten tegen.

ODIK – Sparta
ODIK moest winnen om een beetje uitzicht te houden op de middenmoot. Dat moest wel gedaan worden zonder Ivo Bronts en Anke Hopman, beide spelers komen de rest van het seizoen wegens blessures niet meer in actie. Cees Snoei stond nog wel in de basis, tegen zijn schorsing werd beroep aangetekend. Er was sprake van een ontzettend leuke eerste helft. Er werden veel doelpunten gemaakt door beide ploegen en de sfeer en spanning zat er goed in. Beide ploegen zochten de kleedkamers op bij een stand van 17-16.

In de tweede helft kwam Sparta gelijk en liepen de Zwollenaren langzaam uit. Het schotpercentage bij de bezoekers lag hoger waardoor ze de voorsprong vasthielden. ODIK kwam niet meer dichterbij en zag zo twee kostbare punten aan zich voorbij gaan. Coach Henco Pullen was tevreden: “Ik ben erg blij met het resultaat. De eerste helft was nog moeizaam, maar de tweede helft ging ook verdedigend een stuk beter. Na de 20-20 konden we doordrukken en hebben we gewonnen.” (Uitslag: 28-33)

DSC – Wageningen
Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de plotseling overleden voorzitter van Wageningen. Nadat de wedstrijd begonnen was, duurde het lang voordat het eerste doelpunt viel. DSC kon na dit doelpunt snel uitlopen en na achttien minuten stond het al 12-6. Wageningen kon iets terugdoen en maakte er in de laatste minuut voor rust twee. De tweede helft begon met een 14-10 stand op het scorebord.

De bezoekers kwamen snel terug en het stond al snel 14-13. Echter, DSC liet zich niet van de wijs brengen en maakte zes doelpunten op rij. Beide ploegen scoorden nog over en weer. Wageningen kwam niet meer dichterbij waardoor DSC eindelijk weer twee punten kon bijschrijven. Die waren nodig om in ieder geval voorlopig uit de onderste regionen te blijven. Coach Patrick Bezemer: “Van onze kant was het eigenlijk best goed. De wedstrijd heeft natuurlijk een ander lading na de situatie bij Wageningen maar het was voor ons wel belangrijk. Gelukkig speelden we nu in de eindfase ook goed.” (Uitslag 26-20)

SCO – DeetosSnel
Bij DeetosSnel zat oud-bondscoach Ben Crum voor het eerst op de bank. De trainer zag zijn ploeg beter starten dan SCO. Echter, SCO bleef wel dichtbij en verloor DeetosSnel niet uit het oog. Bij 6-6 stond het weer gelijk waarna de bezoekers vier doelpunten op rij maakten. Een time-out van de thuisploeg leek effect te hebben, SCO maakte twee doelpunten achter elkaar. Maar DeetosSnel antwoordde hier weer op wat een 8-12 ruststand betekende.

Na rust was het SCO dat beter uit de kleedkamers kwam. De ploeg kwam terug tot 14-16 en ook het geloof in een overwinning was er weer. De thuisploeg kwam zelfs op gelijke hoogte en ging over DeetosSnel heen. Met nog enkele minuten te gaan stond het 22-20 waarna DeetosSnel nog maar één doelpunt maakte. Coach Aegle Frieswijk was blij met de overwinning: “In de rust hebben we afgesproken dat we het verdedigend iets anders gingen doen. De tweede helft was duidelijk voor ons, we speelden met de juiste passie en drive.” (Uitslag 22-21)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – Oost-Arnhem
Dé topper in de poule. Dalto en Oost-Arnhem deelden de eerste plaats en de winnaar zou hele goede zaken doen. Dalto hield in de beginfase de zenuwen het best onder controle. Al snel stond het 5-0 en moest Oost-Arnhem in de achtervolging. Echter, de bezoekers kwamen in de eerste helft niet veel dichterbij. Beide ploegen scoorden wel maar Dalto hield het gaatje. Met rust stond het 16-12.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen kwamen tot doelpunten en dus werd het gat niet kleiner. De overwinning leek in de tas voor Dalto maar drie minuten voor tijd zette Oost-Arnhem nog éénmaal aan en kwam het nog terug tot twee verschil. De run op het eind kwam te laat en zodoende bleven de punten in Driebergen. Coach Barry Schep was natuurlijk tevreden: “Uiteraard waren wij erg tevreden met de uitslagen dit weekend en het mooie is dat er bij ons nog veel te winnen is ondanks dat de prestaties erg goed zijn.” (Uitslag 29-27)

Stand in de Hoofdklasse B:

1. Dalto  9 16
2. Oost-Arnhem  9 14