Hoofdklasse B, Round-Up #1: promovendi verliezen

Hoofdklasse

De Hoofdklasse B is los. Traditiegetrouw werden er in de eerste speelronde wat lage scores neergezet. DSC, Dalto, Groen Geel en Avanti kwamen het best uit de strijd: zij pakten allemaal hun eerste twee punten. SKF, Fiks, Sporting Delta en Swift hadden het nakijken.

SKF - DSC
Voor de thuisploeg uit Veenendaal zal de Hoofdklasse als een avontuur gezien worden. Met een sterk uitgeklede selectie trad het zaterdag aan tegen DSC. Zij willen dit seizoen minimaal in de top-4 eindigen en dan is een goede start gewenst. De thuisploeg begon in ieder geval het best. Zij kwamen op een 1-0 voorsprong. DSC had in de beginfase veel kansen nodig, maar kwam wel op gelijke hoogte (2-2). De ploeg van Patrick Bezemer pakte daarna door en zorgde voor een voorsprong van twee punten: 2-4. Voor rust kon SKF de schade verder wel beperken. Er werd met slechts twee punten verschil gerust: 5-7. Na rust was het een heel ander verhaal. De bezoekers sloegen toe en liepen uit naar 5-10. Later werd het verschil zelfs zes punten, waardoor de wedstrijd wel echt beslist leek. Dat bleek ook te kloppen. Een niet heel goede wedstrijd levert voor DSC niet veel problemen op. DSC-trainer Patrick Bezemer: “Wij hadden al tegen SKF geoefend en toen eindigde het in 15-27. Daarom hadden ze er voor gekozen om achter te verdedigen. Dat kwam het amusement niet ten goede, al met al ben ik wel tevreden met het resultaat. Het is belangrijk om de eerste pot winnend af te sluiten.” (Uitslag: 9-16)

Fiks - Dalto/Klaverblad Verzekeringen
De thuisploeg wilde aan het begin van dit seizoen de start van vorig seizoen kopiëren. Toen verraste Fiks door uitstekend te starten in de eerste wedstrijden. Zaterdag zou dat wel lastig worden, aangezien titelkandidaat Dalto op bezoek kwam. De uitploeg liet ook snel zien waarom het titelkandidaat is. Het kwam snel op een 0-3 voorsprong, maar die zag het wel weer verdampen tot een voorsprong van slechts één punt: 4-5. Vanaf dat moment werd het verschil tussen beide ploegen echter alleen maar groter. Dalto kwam zelfs op een voorsprong van zeven punten (10-17). Roy Vreeken bracht Fiks wel nog op 14-18, maar daarna kon Dalto het weer oppakken en op een voorsprong van zes punten komen. Fiks-trainer Bas Harland was na afloop niet blij. “Ik vond dat wij vanuit ons basisniveau een stuk beter konden dan we dit weekend lieten zien. Wij speelden wisselvallig en dat gold ook voor Dalto, maar hun basisniveau lag gewoonweg iets hoger en dat maakte dat Dalto terecht won.” Barry Schep begon zijn klus met een lach. “Zeker tevreden, vanaf de eerste minuut gedomineerd. Genoeg verbeterpunten, maar voor dit moment was dit een prima resultaat.” (Uitslag: 15-20)