Hoofdklasse B, Round-Up #2: Verrassing in Zeeland

Hoofdklasse

Een zonnige tweede speelronde met een aantal mooie wedstrijden op het programma. Uiteindelijk bleven Dalto en Groen Geel nog foutloos, en haalde Swift snoeihard uit richting Sporting Delta. Het werd in Zeeland maar liefst 31-18.

Dalto/Klaverblad Verzekeringen - SKF
Een heuse streekderby stond zaterdag op het programma. Dalto uit Driebergen nam het op tegen het Veenendaalse SKF. Dalto was de competitie vorige week voortvarend gestart en SKF was na één speelronde al met de neus op de feiten gedrukt: het wordt een lastig seizoen voor de ploeg van Lion van Klooster. Voor SKF was het zaak om in ieder geval meer te scoren dan vorige week. Toen werd er tegen DSC slechts zeven keer gescoord en maakten de Brabanders er zestien. Maar al snel werd het duidelijk dat Dalto de wedstrijd ging winnen. De ploeg van Barry Schep nam een ruime voorsprong en ging met een verschil van zes punten de rust in (11-5). Na rust werd het gat tussen beide ploegen eigenlijk alleen maar groter. Dalto speelde de wedstrijd uit zonder écht te overtuigen. Dalto-trainer Schep was ondanks de ruime winst nog niet erg enthousiast. “Het is moeilijk om tevreden te zijn in zo'n wedstrijd. De tactiek van de tegenstander kwam ons spel niet ten goede. Daarnaast was onze afronding onder de maat. Dus eigenlijk ben ik niet tevreden al klinkt dat misschien gek als je de uitslag ziet”, vertelde Schep. Lion van Klooster (SKF): “We wisten dat het een zwaar programma zou worden tegen DSC en Dalto. Sporting Delta en Swift zijn eigenlijk de enige ploegen waar we punten tegen kunnen pakken, zo eerlijk moeten we zijn. Tegen DSC starten we redelijk, maar in de tweede helft vielen we uit elkaar. Dat wilden we tegen Dalto voorkomen. We hebben duidelijke afspraken gemaakt en geleerd van de wedstrijd tegen DSC. Daar zijn we redelijk in geslaagd. Zaterdag bleven we goed bij elkaar en lieten elkaar niet vallen. Iedereen was goed coachbaar en bleef positief. De wedstrijd biedt aanknopingspunten.” (Uitslag: 22-11)

DSC - Fiks
Een clash tussen Eindhoven en Oegstgeest. En daarin begon Eindhoven beter aan de wedstrijd. Via Timo de Wit kwam DSC namelijk op 2-0 en 3-0. Fiks kon daarna wel op 3-1 komen en maakte het DSC moeilijk in de aanval. Een fysieke wedstrijd leverde een gelijkwaardig duel op. Het was dan ook logisch dat beide ploegen niet ver van elkaar af zaten bij rust. DSC kon wel een aantal keer drie punten voorkomen, maar zag die voorsprong voor rust wel nog met één punt slinken (10-8). Na rust bleef Fiks dichtbij DSC, maar was het wel steeds de thuisploeg die op voorsprong kon komen. De ploeg van Patrick Bezemer en Tjeerd Kooiman kon daarna wel tweemaal op een voorsprong van drie punten komen, maar Fiks kon dat steeds terugbrengen tot één punt. Slechts twee minuten voor tijd had DSC zelfs nog een voorsprong van twee punten, maar schoot Fiks dat weer van het scorebord af. Beide ploegen kregen daarna nog een kans op de overwinning, maar verzilverden deze niet, waardoor de ploegen op gelijke hoogte eindigden. Bas Harland van Fiks houdt gemengde gevoelens over aan het duel. “Als je een achterstand van 20-18 ophaalt naar 20-20, in een wedstrijd waarin je nooit hebt voorgestaan en alleen bij 0-0 gelijk hebt gestaan, zou je zeggen dat het een gewonnen punt is. Maar op basis van ons vertoonde spel, tegenover een nogal scheve verhouding van standaardmomenten in het voordeel van het Eindhovense kamp, tussen twee ploegen die elkaar telkenmale tegenkwamen in duels met dezelfde fysieke intensiteit, zeg ik een verloren punt. Ben echter wel enorm tevreden over onze onverzettelijkheid en onze veerkracht. We zijn op de goede weg.” (Uitslag: 20-20)