Hoofdklasse B, Round-Up #3: Dalto en Groen Geel gedeeld aan kop

Hoofdklasse

Twee wedstrijden sprongen er deze week uit in de Hoofdklasse B. De potentiële top-vier-ploegen Fiks en Avanti namen het tegen elkaar op, net als Groen Geel en DSC. Groen Geel en Fiks kwamen uiteindelijk als beste uit de bus. Swift pakte verder belangrijke punten bij SKF en Dalto rekende af met Sporting Delta.

SKF – Swift
Een wedstrijd tussen twee ploegen die zich vooral richten op handhaving in de Hoofdklasse B. Swift won vorige week zeer overtuigend met 31-18 van Sporting Delta en daardoor leefden de Zeeuwen met veel vertrouwen toe naar het uitduel tegen SKF. De Veenendalers gingen tot dan toe twee keer onderuit en wilden zaterdag de eerste punten pakken. De ploegen waren in de beginfase redelijk aan elkaar gewaagd. Swift nam wel een voorsprong, maar die was niet erg ruim (4-6). Maar daarna waren de Zeeuwen los: de ploeg van Dennis Plantinga liep, mede door veel damesgoals, snel uit naar 6-12. Swift schoot daar voor rust nog een doelpunt bij, waardoor er met 6-13 gerust werd. Na rust kwam SKF beter in hun spel: zij konden ongeveer de helft van de aanvallen met een doelpunt eindigen. Het probleem was echter dat SKF niet tot veel aanvallen kon komen, waardoor ze alsnog niet dichterbij kwamen. Swift bleef gedisciplineerd spelen en scoorde er - net als vorige week - lustig op los. Al met al een verdiende overwinning voor de bezoekers, vindt ook Lion van Klooster van SKF. “Als je de tweede helft maar 26 aanvallen speelt, dan scoor je met een 46% aanvalspercentage niet meer dan twaalf treffers. We verliezen de wedstrijd in de eerste helft, maar als we de tweede helft verdedigend sterker hadden gestaan dan had het verschil kleiner kunnen zijn. Door deze twee dikke zeges op 'Delta' en ons heeft Swift al het noodzakelijke bonuspunt op zak en dat kan aan het eind van de rit wel eens cruciaal zijn. Het is nu aan ons om te reageren.” Swift-trainer Dennis Plantinga was logischerwijs meer tevreden dan zijn collega. “We speelden een goede eerste helft waar we weer lekker hebben gescoord. Uiteindelijk kregen we iets te veel tegendoelpunten, maar ben ik erg tevreden met de gescoorde goals! Voor ons de gewenste start van de competitie.” (Uitslag: 18-25)

Fiks – Avanti/Post Makelaardij
Op voorhand was dit een mooie affiche tussen twee subtopploegen in de Hoofdklasse B. Beide teams zullen in de top-vier mee willen doen en kijken met een schuin oog naar boven. In de eerste helft leek het ook een leuke wedstrijd te gaan worden. Beide ploegen haalden de dubbele cijfers. De bezoekers uit Pijnacker deden het wel iets beter, zij namen een voorsprong van drie punten mee de rust in (10-13). Na rust werd er door de ploeg van Marrien Ekelmans zelfs nog een gat van vier geslagen op 11-15, maar ging het daarna toch mis. De doelpuntenproductie stokte tweemaal voor lange tijd bij Avanti en daar profiteerde Fiks dankbaar van. Al was dat ook niet heel erg lastig: Avanti stond maar liefst 19 minuten droog. In de slotfase was de wedstrijd mede daarom definitief omgekeerd en kon Fiks twee punten bijschrijven. Een teleurstelling voor Avanti, dat in de eerste helft nog zo goed speelde. “Het was een heel goede eerste helft waarin we een goed antwoord hadden op de druk van Fiks. De voorsprong bij rust was terecht. In de tweede helft hebben we weer genoeg gecreëerd, maar scoren we er heel weinig: maar drie. En dat was heel matig. We houden Fiks in de tweede helft op acht goals, dan mag je die wedstrijd niet meer weggeven. Helaas is dit wel gebeurd, dat had nooit gemogen!” Bas Harland (Fiks): “Een knappe overwinning al met al op basis van aanpassingsvermogen (in nuances) en op basis van heel veel wilskracht. Dat zie je ook aan dat we drie punten pakken in drie wedstrijden, waarvan we 175 minuten op achterstand stonden.” (Uitslag: 18-16)