Hoofdklasse B, Round-Up #4: Dalto wint absolute kraker

Hoofdklasse

In de Hoofdklasse B werd er zowel op dinsdag als zaterdag gespeeld. Groen-Geel won op dinsdag van Fiks en verloor zaterdag van Dalto, Swift won bij DSC, SKF en Avanti speelden gelijk en Fiks pakte twee punten tegen Sporting Delta. Dalto is daardoor nu alleen koploper en Sporting Delta is hekkensluiter.

GG/IJskoud de Beste – Fiks

Een wedstrijd die vooruitgeschoven was omdat er drie spelers van Groen Geel op de oorspronkelijke datum actief zullen zijn op het EK U21 in Tsjechië. Het verschil tussen beide ploegen was eigenlijk de gehele wedstrijd wel te zien. Op 5-4 stonden beide ploegen nog dichtbij elkaar, maar kon Groen-Geel wel een 8-6 voorsprong meenemen in de rust. Toen Groen-Geel in de tweede helft op 11-7 kwam, leek het daarna ook wel gespeeld. Fiks kon het gat niet blijvend verkleinen, waardoor de ploeg uit Wormer de wedstrijd uit kon spelen en een ruime overwinning kon pakken.” Groen-Geel-trainer Dico Dik: “Tegen Fiks was het korfbal redelijk verzorgd. Eén vak scoorde slechts een doelpunt in de eerste helft, daardoor bleef het voor ons te lang een wedstrijd. In de tweede helft konden we uitlopen doordat Fiks gelukkig niet met scherp schoot. Het was een mooie wedstrijd met veel inzet en veel verdedigende druk.” Bas Harland (Fiks): “Dinsdag was er ook regen en wind, maar wel met een constante wind. Onder deze condities, op een doordeweekse dag, werd het toch een aardig schouwspel voor toch flink wat publiek. Het was verdedigend van beide kanten erg sterk. Uit de kansen die de aanvallers zich evengoed verschaften, haalde Groen Geel echter meer rendement. Over m’n eigen ploeg ben ik erg tevreden hoe we er verdedigend voorstaan. Aanvallend moet het nog beter. Ik zie echter wel dat we op een omslagpunt staan waarbij we vooral onze aanvalskracht kunnen benoemen als pijler voor succes.” (Uitslag: 18-12)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – GG/IJskoud de Beste

Een absolute kraker in de Hoofdklasse B stond zaterdag op het programma. Twee tot dan toe foutloze titelkandidaten wilden elkaar het vuur aan de schenen leggen. In de eerste helft slaagden beide ploegen daar wel redelijk in. Geen van beide ploegen kon echt afstand nemen van de ander, al was Dalto wel de bovenliggende partij. Daarom gingen zij ook met een voorsprong de rust in: 12-10. In de tweede helft was het verschil opeens heel duidelijk zichtbaar. Dalto zette aan en kon naar 20-13 stoten. De wedstrijd leek gespeeld. Groen-Geel kon echter terugslaan, maar kon het niet echt spannend maken. Wel kon de ploeg van Dico Dik er nog een dragelijke uitslag van maken. Dalto-trainer Barry Schep: “Uiteraard ben ik erg tevreden als je zo makkelijk van een Korfbal Leagueploeg wint. Het was een meer dan terechte overwinning. Jammer dat we na de 20-13 de scherpte verloren en dat het nog 21-17 werd. Ik ging ervan uit dat we een kans hadden, maar dit had ik niet verwacht. Dit was een mooi meetmoment, maar we zijn er nog lang niet. Maar deze overwinning werd wel even goed gevierd.” Collega-trainer Dico Dik van Groen Geel was niet blij met zijn ploeg. “Terechte uitslag. Tegen Dalto was er maar één ploeg die wilde winnen en dat waren wij niet. Heel jammer, aangezien dit de wedstrijden zijn die we gezien de druk in aanloop naar de zaal graag willen spelen. Als de meerderheid van de ploeg niet thuis geeft, dan moeten we deze week dus weer even de balans opmaken.” (Uitslag: 21-17)