Hoofdklasse B, Round-Up #7: Swift maakt einde aan winstreeks Dalto

Hoofdklasse

Voor Dalto/Klaverblad Verzekeringen is de indrukwekkende winststreak voorbij. De ploeg van Barry Schep ging dit weekend in de Hoofdklasse B verrassend onderuit bij Swift. Daardoor zijn Dalto en Groen Geel/IJskou de Beste nu samen koploper met allebei twaalf punten.

Avanti/Post Makelaardij - DSC
Twee wisselvallige ploegen uit de middenmoot speelden zaterdag tegen elkaar. Avanti startte zonder Manon Ballings, Jitte Janssen en Linda van der Zijden, maar mét onder anderen Kirsten Tuinder en Floor Munnik. Met hen in het veld kwam de ploeg uit Pijnacker op een 3-0 voorsprong. Door onder anderen een doelpunt van Munnik. DSC kon vervolgens aansluiten. De ploeg van Patrick Bezemer en Tjeerd Kooiman kwam terug tot 4-4. De ploegen scoorden daarna nog allebei drie keer: 7-7. Na rust nam Avanti een 10-8 voorsprong, maar scoorden de bezoekers uit Eindhoven vier keer op rij: 10-12. Met een aantal wissels probeerde Marrien Ekelmans nog wat namens Avanti. Mede daardoor kon de thuisploeg op 13-13 weer gelijk komen. Daarna nam DSC echter weer over en was het einde oefening voor de ploeg uit Zuid-Holland.

Winnend trainer Patrick Bezemer: “Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen, om weg van de onderkant te blijven en weer naar boven te kunnen kijken. In de rust wisselende wij Fabio van der Elzen voor Aram Brouwers om wat meer druk in de verdediging te kunnen geven en aanvallend wat meer sturing te krijgen. Bij 13-13, met nog vijf minuten te spelen, schoot Aram Brouwers ons naar de winnende goal.” Marrien Ekelmans was na afloop niet blij. “DSC en Avanti zijn al jaren aan elkaar gewaagd. Maar het is nu een paar wedstrijden zo dat we wel voor staan, maar dan zelf te weinig scoren. In laatste fase van de wedstrijd komen we vaak in de problemen en we verliezen een paar keer met een doelpunt verschil. Wij moeten een stap maken om dit soort wedstrijden over de streep te trekken.” (Uitslag: 13-14)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen - Swift
Swift verloor vorige week van Avanti en kreeg bij koploper Dalto de mogelijkheid zich te revancheren. Dat leek in de beginfase nog niet echt te gaan lukken. De ploeg van Barry Schep kwam op een 2-0 voorsprong. Daarna repareerde Swift de achterstand wel snel. De ploeg van Dennis Plantinga zette daarna aan. Tot en met de rust domineerde de ploeg van Plantinga en daardoor stond het bij rust: 6-14. Na rust kon de thuisploeg nog steeds niet lekker hun spel komen, mede door de verdedigende tactiek van Swift. Zij ontregelde Dalto knap. De thuisploeg zelf koos er in het tweede gedeelte van de tweede helft voor, om achter te verdedigen. De ploeg uit Driebergen kon in de tweede helft echter niet echt inlopen, met een redelijk ruime nederlaag tot gevolg.

Dalto-trainer Barry Schep: “De eerste helft was een van onze slechtste helften van dit seizoen en ik denk bij Swit een van hun beste. Swift speelde heel erg goed en schoten ook enorm goed. Dan staat er een 6-14 ruststand op het scorebord en dit probeer je de tweede helft goed te maken. Verdedigend deden we het veel beter, maar aanvallend bleven we onder de maat presenteren. Uiteindelijk scoren we maar dertien goals en daar lag het probleem. Onze kwetsbaarheid kwam duidelijk naar voren in deze wedstrijd. Gelukkig is deze kwetsbaarheid redelijk te tackelen.” Dennis Plantinga van Swift: “Eigenlijk vond ik het een dik en dik verdiende overwinning. De winst was ook een echte teamprestatie, waarbij bijna iedereen drie tot vier scores heeft meepakt. Daardoor zie je dat het vertrouwen in een goed resultaat toeneemt. Het laatste kwartier heeft Dalto extreem achterverdedigd en was het dus niet meer om aan te gluren. Uiteindelijk was het publiek wel de verliezer van de tweede helft, maar dat deert ons niet: wij zijn blij met deze punten waar we hard voor hebben gewerkt.” (Uitslag: 13-19)

SKF - Sporting Delta
Een absolute kraker in de onderste regionen. De bezoekers uit Dordrecht hadden nog geen enkel punt behaald en SKF tot nu toe maar één. Beide ploegen moesten dus winnen om nog enigszins zicht te houden op lijfsbehoud. Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel in de eerste helft. De ploeg van Jan Bongers kwam wel op een 0-2 voorsprong, maar SKF kwam al snel terug tot 2-2. Daarna was het tot en met de rust stuivertje wisselen: 8-8. In de tweede helft was het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Sporting Delta kon op het goede moment wel de leiding pakken, waardoor het belangrijke punten binnen kon slepen.

Jan Bongers (Sporting Delta): “Een moeizame wedstrijd, SKF verdedigde zwaar achter en haalde het tempo uit de wedstrijd. Wij waren heel de wedstrijd de bovenliggende partij, maar hebben verzuimd het verschil in doelpunten uit te drukken. Uiteindelijk gaan de punten mee naar Dordt. Dat geeft vertrouwen en we hopen dat in de wedstrijd tegen Avanti terug te zien.” Lion van Klooster (trainer SKF) baalt: “Wij speelden afgelopen zaterdag alsof het 30 graden in de schaduw was en we net van het strand kwamen. Ik miste de echte scherpte in zowel onze afronding als in de duelkracht. Ik had het idee dat we continue overal een seconde te laat waren. We hebben een prima trainingsweek gehad en ondanks dat we pas één schamel puntje hadden, zat het met onze moraal zeer goed. Het team snakte naar een overwinning en op basis van de vele goede fases die we in de vorige speelrondes hadden, was dit ook een reëel doel. Voor het gevoel in de eerste veldronde én handhaving was een zege deze zaterdag welkom geweest, maar de wijze waarop wij spelen en met elkaar omgaan is voor mij wel een tandje belangrijker.” (Uitslag: 16-17)

Stand in de Hoofdklasse B:

W P
1. Dalto 7 12