Hoofdklasse B, Round-Up #8: Stuntploeg Swift doet opnieuw koploper pijn

Hoofdklasse B, Round-Up #8: Stuntploeg Swift doet opnieuw koploper pijn

Hoofdklasse

Swift toont zich in de Hoofdklasse B als een heuse stuntploeg. Vorige week wonnen de Zeeuwen van Dalto en in de laatste speelronde van het veld speelde de ploeg van Dennis Plantinga gelijk tegen nummer twee GG/IJskoud de Beste: 19-19.

Avanti/Post Makelaardij  Sporting Delta
Voor beide ploegen een wedstrijd die ertoe deed. Avanti verzamelde tot zaterdag namelijk nog maar drie punten, Sporting Delta slechts twee. Na tien minuten was er in Pijnacker een 2-4 voorsprong voor Sporting Delta. In de slordige beginfase met veel wind, waren zij net iets scherper dan de thuisploeg. Maar daarna pakte de thuisploeg het goed op. Door veel damesdoelpunten liepen zij uit naar een 11-9 voorsprong en werd er uiteindelijk met 12-9 gerust. De start na rust was ook goed van de ploeg van Marrien Ekelmans. Het eerste schot was meteen raak: 13-9. En toen was Avanti echt los. De thuisploeg bleef scoren en ‘Delta’ bleef achter. Daardoor kon Avanti uitlopen naar een 18-12 voorsprong. Daarna was de wedstrijd gespeeld en bleven de punten in Pijnacker.

Sporting Delta-trainer Jan Bongers: “Vol vertrouwen en positiviteit reisden we af naar Pijnacker. De eerste twintig minuten waren prima, maar daarna maakten we te veel onnodige fouten in de verdediging en veel plaatsfouten in de aanval. Na rust eigenlijk hetzelfde beeld. Dus helaas voor ons niet kunnen aanhaken bij Avanti op de ranglijst. We hebben in deze veldcompetitie echt wel goede fases van wedstrijden gespeeld, dus we gaan toch met een positief gevoel de zaal in.” Marrien Ekelmans was een blij man na afloop. “Ja, terechte overwinning in een voor ons belangrijk duel. Mooi om te zien dat de ploeg er staat als het echt moet. Ik ben tevreden met het vertoonde spel, we hadden op een gegeven moment een gat van zeven en zijn heel de wedstrijd de bovenliggende partij geweest. Nu op naar de zaal!” (Uitslag: 21-15)

DSC  SKF
Middenmoter DSC nam het zaterdag op tegen degradatiekandidaat SKF. Een affiche dat niet deed vermoeden dat SKF de punten zou meenemen. Maar de ploeg van Lion van Klooster begon goed. Via een 3-3 stand, kwamen zij op een 3-6 voorsprong. Tot en met de 25e minuut bleef het aanmodderen voor DSC, maar daar was dan de voorsprong: 10-8. SKF maakt daarna nog de 10-9 en dat betekende ook de ruststand. Na ongeveer tien minuten spelen in de tweede helft was het DSC dat de wedstrijd op slot gooide. Het kwam op 15-9 en kon de punten al ruiken. SKF bleef daarna wel knokken, maar kreeg niet meer dan de eer.

Patrick Bezemer (DSC): “Het was een moeizaam begin vanaf onze kant. Veel kansen, maar een laag rendement en verdedigend veel individuele fouten. Dus kwam SKF terecht 3-6 voor. Na een time-out hebben we het goed opgepakt en kwamen we 10-9 voor. Na rust bleef het even spannend, maar konden we toen we met de wind mee speelden, makkelijker aanvallen.” SKF-trainer Lion van Klooster: “Verdedigend deden wij het niet goed bij Robert Roubos en Timo de Wit. Met enkele omzettingen hebben we nog wel getracht het tij te keren. Dit lukte deels op Robert, maar Timo was vogelvrij. In de laatste twintig minuten kabbelde de wedstrijd voort. Beide teams waren niet bij machte er een spektakelstuk van te maken. Nu lekker een week vrij en dan de zaal in.” (Uitslag: 19-13)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – Fiks
Koploper Dalto verloor vorige week zijn eerste wedstrijd van het veldseizoen en wilde dat tegen Fiks graag rechtzetten. Heel lekker begon het daar niet mee. De bezoekers kwamen op een 0-1 en 1-3 voorsprong, die wel al snel gelijkgetrokken werd: 3-3. Daarna kon Fiks wel weer op twee punten komen: 4-6, maar was het ook weer snel 6-6. Tot en met de rust was het Dalto dat de bovenliggende partij was en een voorsprong van 9-7 de kleedkamers innam. Na rust werd er door de ploeg van Barry Schep een serieuzer gat geslagen: 15-8. Dat gat was uiteindelijk doorslaggevend, ondanks dat Fiks soms nog even terugkeerde in de wedstrijd.

De bezoekers scoorden in de slotfase na de 18-12 nog vier keer op rij, maar meer zat er uiteindelijk niet in voor de ploeg van Bas Harland: “Op ons rendement en daardoor vooral ook het eindresultaat na, was het een goede wedstrijd. Dat zijn echter wel twee van de belangrijkste zaken binnen het korfbal. Het interessante van de laatste veldwedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie is, dat dit de eerste terugronde betreft en een goed ijkpunt is ten opzichte van de eerste speelronde. Waar wij in de eerste speelronde thuis tegen Dalto vooral reboundend kansloos waren, was dit afgelopen zaterdag volstrekt anders en konden wij de aanvallen van Dalto kort houden en zelf langer aanvallen.” Barry Schep (Dalto): “Ons doel was zaterdag om ons te revancheren na onze eerste nederlaag vorige week. Dat hebben we prima gedaan, na een moeizaam begin, waarin de tactiek van Fiks twintig minuten goed werkte door de pittige wind. Daarna kregen we de wedstrijd onder controle en kwamen we 15-8 voor in de tweede helft. Helaas lieten we het lopen in de laatste fase waarin Fiks nog veel te veel mocht scoren. Door het gelijke spel van Groen-Geel staan wij sowieso een maand of vijf alleen bovenaan. Dat is natuurlijk lekker de zaal in gaan.” (Uitslag: 20-16)

Swift – GG/IJskoud de Beste
De thuisploeg won vorige week van koploper Dalto en kreeg dit weekend de volgende topploeg op bezoek: Groen-Geel. Naast de nederlaag tegen Dalto waren zij verder nog ongeslagen in de Hoofdklasse B. Groen-Geel begon het best aan de wedstrijd. De ploeg van Dico Dik nam een 3-5 voorsprong. Swift kon daarna echter prima mee met Groen-Geel. Een mooi restant van de eerste helft volgde. Het leek een 11-11 ruststand op te leveren, maar daar stak Groen-Geel op het einde nog een stokje voor. Het kwam vlak voor rust op een 11-12 voorsprong. Na rust was het juist de thuisploeg dat dicteerde. Het kwam op een 16-13 voorsprong. Groen-Geel knokte zich vervolgens terug in het duel. Twee minuten voor tijd schoot Dylan Gillissen Swift naar 19-18, maar scoorde Groen-Geel ook nog de 19-19. Vervolgens vielen er geen goals meer en kregen beide ploegen één punt.

Swift-trainer Dennis Plantinga was blij met het punt. “Wij wilden wel laten zien dat de stunt van vorige week geen toevalstreffer was. Dat is wel gelukt, voor Groen-Geel zal het als verlies hebben gevoeld en voor ons als winst en van tevoren hadden we ook voor een gelijkspel getekend. Ik denk dat het op basis van de wedstrijd een terechte puntendeling is, met het talrijk opgekomen publiek als winnaar. Het was een mooie intense wedstrijd waar wij ons in vast konden bijten en die ons vertrouwen gaf, zeker als je merkt dat Groen-Geel niet loskomt. Bij ons is er veel vertrouwen en we kunnen over veel schijven gevaarlijk zijn. Je ziet dat iedereen dan zijn doelpunten meeneemt, alle acht spelers hebben weer gescoord. Nu even lekker rust en de zaal in!” Dico Dik (trainer Groen-Geel) spreekt over een behaalde doelstelling. “Meedoen om de titelrace en belasting minimaliseren door met twaalf spelers in wisselende opstellingen te spelen. Swift is een prima tegenstander met veel beleving, waar we mijns inziens te weinig tegenover stellen. Een slappe start na de rust brengt ons onnodig in de problemen, alhoewel de uitslag terecht is. Het blijft overigens jammer dat we deze wedstrijd vol in de zaalvoorbereiding moeten spelen.” (Uitslag: 19-19)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. Dalto 8 14
2. Groen-Geel 8 13
3. Swift 8 11
4. DSC 8 9
5. Fiks 8 7
6. Avanti 8 7
7. Sporting Delta 8 2
8. SKF 8 1

 

Datum: 28 oktober 2019 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl