Hoofdklasse A, Round-Up #1: favorieten starten sterk

Hoofdklasse

De eerste speelronde van de Hoofdklasse A is ook een feit. Afgelopen weekend gingen promovendi Heerenveen en Meervogels op bezoek bij respectievelijk Wageningen en Tempo. Oost-Arnhem mocht net als vorig seizoen in eerste speelronde naar SCO en Mid-Fryslân ging op bezoek in onze hoofdstad voor het duel met Rohda.

KV Wageningen – KV Heerenveen
Promovendus Heerenveen mocht op zoek naar de eerste punten, dit zou dan wel moeten gebeuren tegen titelkandidaat Wageningen. In de beginfase gingen beide ploegen gelijk op. De ploegen wisten elkaar tot 7-7 in evenwicht te houden waarna de thuisploeg een eerste gaatje sloeg. Het bleek een achterstand die Heerenveen in de rest van wedstrijd niet meer goed zou weten te maken. Wageningen haalde een hoger rendement in de schoten en Heerenveen wist minder kansen te creëren dan de thuisploeg. De ploeg uit studentenstad Wageningen breidde langzaam aan de marge steeds verder uit, via 11-7 liep de ploeg uit naar 17-9 wat tevens de ruststand was. Het duurde lang voordat het eerste doelpunt in de tweede helft viel. De Friezen speelden een sterk tweede bedrijf, maar maakten - met name door de slechte fase voor rust - geen aanspraak meer op een overwinning, Wageningen ging er vandoor met de eerste punten van het seizoen. (Uitslag 25-19)

Tempo – Meervogels/Fisica
In Meervogels troffen we de tweede promovendus in deze poule en ook deze promovendus mocht op bezoek bij één van de titelkandidaten. In Alphen aan den Rijn was het Tempo dat in het begin van de wedstrijd het initiatief nam. Het eerste gaatje werd geslagen door de thuisploeg en deze voorsprong kwam in het restant van deze wedstrijd niet meer in gevaar. Meervogels - volgens coach Rick Nell ‘een team in opbouw’ - was niet opgewassen tegen Tempo. De ploeg uit Zoetermeer deed haar best en liet ook goede dingen zien, maar Tempo ging met een 11-6 voorsprong de rust in. Na rust was het de uitploeg die het eerste doelpunt scoorde, maar het was Tempo dat de voorsprong langzaam maar zeker wist uit te breiden. Helaas raakten de Alphenaren in de slotfase van het duel nog wel Rosanne Visscher kwijt, met een knieblessure. Hoe ernstig die blessure is, is nog niet bekend. De eerste punten van het seizoen zijn in ieder geval binnen voor Tempo, dat na de eerste speelronde gedeeld aan kop gaat. (Uitslag 21-10)