Hoofdklasse A, Round-Up #2: Promovendi pakken eerste punten

Hoofdklasse

De tweede speelronde van de Hoofdklasse A is gespeeld. Mid-Fryslân kreeg Tempo op bezoek en Meervogels speelde thuis tegen Rohda. Verder speelde Oost-Arnhem de streekderby tegen Wageningen en speelde SCO een uitwedstrijd vlak bij huis, in Heerenveen. Hoe brachten de ploegen het er vanaf?

Mid-Fryslân/Jansma Burdaard – Tempo
In Friesland stonden twee ploegen tegen elkaar die beiden hun eerste wedstrijd wisten te winnen. Mid-Fryslân versloeg vorige week Rohda en Tempo was de sterkste in het duel met Meervogels. Beide ploegen wilden graag weer twee punten binnenslepen om het goede gevoel vast te houden. De wedstrijd begon voortvarend en ondanks dat de ploegen elkaar weinig ruimte gaven, viel er toch een redelijk aantal doelpunten. Echter, geen van beide ploegen slaagde er in om een gat te slaan in de eerste helft. Er werd gerust met een minimaal verschil in het voordeel van Tempo. (10-11). In de tweede helft waren het de Alphenaren die langzaam maar zeker de regie in handen namen. Het gat tussen beide ploegen werd steeds groter waardoor Mid-Fryslân genoodzaakt was enkele wijzigingen door te voeren. Het had niet het gewenste effect, Tempo bleef uitlopen waardoor het de wedstrijd naar zich toe trok. (Uitslag 16-23)

Meervogels|Fisica – Rohda
Promovendus Meervogels mocht haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen afwerken tegen Rohda, nadat het vorige week haar eerste uitwedstrijd verloor. Rohda, vorig jaar nog subtopper in de Hoofdklasse, begon het seizoen eveneens met een nederlaag. Beide ploegen aasden op revanche maar het was duidelijk Meervogels dat het voortouw nam in deze wedstrijd. Vanaf het begin van de wedstrijd pakte de ploeg uit Zoetermeer de voorsprong. Via 2-0 liep de thuisploeg uit naar een ruimere marge van 7-1. De ploegen wisten allebei nog zes doelpunten te maken, waardoor er gerust werd met een 13-7 tussenstand op het scorebord. De beginfase van de tweede helft was voor Rohda. Zij wisten het eerste en het tweede doelpunt van de tweede helft op het scorebord te brengen. Helaas voor de ploeg uit Amsterdam wisten zij deze lijn niet door te zetten en is het laatste woord aan Meervogels. (Uitslag 20-12)