Hoofdklasse A, Round-Up #2: Promovendi pakken eerste punten

Hoofdklasse A, Round-Up #2: Promovendi pakken eerste punten

Hoofdklasse

De tweede speelronde van de Hoofdklasse A is gespeeld. Mid-Fryslân kreeg Tempo op bezoek en Meervogels speelde thuis tegen Rohda. Verder speelde Oost-Arnhem de streekderby tegen Wageningen en speelde SCO een uitwedstrijd vlak bij huis, in Heerenveen. Hoe brachten de ploegen het er vanaf?

Mid-Fryslân/Jansma Burdaard – Tempo
In Friesland stonden twee ploegen tegen elkaar die beiden hun eerste wedstrijd wisten te winnen. Mid-Fryslân versloeg vorige week Rohda en Tempo was de sterkste in het duel met Meervogels. Beide ploegen wilden graag weer twee punten binnenslepen om het goede gevoel vast te houden. De wedstrijd begon voortvarend en ondanks dat de ploegen elkaar weinig ruimte gaven, viel er toch een redelijk aantal doelpunten. Echter, geen van beide ploegen slaagde er in om een gat te slaan in de eerste helft. Er werd gerust met een minimaal verschil in het voordeel van Tempo. (10-11). In de tweede helft waren het de Alphenaren die langzaam maar zeker de regie in handen namen. Het gat tussen beide ploegen werd steeds groter waardoor Mid-Fryslân genoodzaakt was enkele wijzigingen door te voeren. Het had niet het gewenste effect, Tempo bleef uitlopen waardoor het de wedstrijd naar zich toe trok. (Uitslag 16-23)

Meervogels|Fisica – Rohda
Promovendus Meervogels mocht haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen afwerken tegen Rohda, nadat het vorige week haar eerste uitwedstrijd verloor. Rohda, vorig jaar nog subtopper in de Hoofdklasse, begon het seizoen eveneens met een nederlaag. Beide ploegen aasden op revanche maar het was duidelijk Meervogels dat het voortouw nam in deze wedstrijd. Vanaf het begin van de wedstrijd pakte de ploeg uit Zoetermeer de voorsprong. Via 2-0 liep de thuisploeg uit naar een ruimere marge van 7-1. De ploegen wisten allebei nog zes doelpunten te maken, waardoor er gerust werd met een 13-7 tussenstand op het scorebord. De beginfase van de tweede helft was voor Rohda. Zij wisten het eerste en het tweede doelpunt van de tweede helft op het scorebord te brengen. Helaas voor de ploeg uit Amsterdam wisten zij deze lijn niet door te zetten en is het laatste woord aan Meervogels. (Uitslag 20-12)

Oost-Arnhem – Wageningen
In Arnhem stonden Oost-Arnhem en Wageningen tegenover elkaar. Wageningen, topfavoriet voor de titel in deze poule, wist haar eerste wedstrijd te winnen. Oost-Arnhem pakte eveneens punten in haar eerste wedstrijd. Beide ploegen wilden dus vol voor de overwinning gaan. Dit was in de beginfase alleen niet te zien: Oost-Arnhem leed vaak slordig balverlies en schoot een laag rendement, waar Wageningen van wist te profiteren. De bezoekers pakten eerst een 0-2 voorsprong en liepen vervolgens uit naar een 6-11 ruststand. In de eerste helft zag Oost-Arnhem coach Ron Steenbergen de noodzaak om vijf wissels door te voeren om zo het tij te keren, maar dat had niet direct zijn uitwerking. De thuisploeg moest de tweede helft uit een ander vaatje tappen om nog kans te willen maken op een overwinning. En dat deed de ploeg uit Arnhem. Ze kwamen langzaam terug in de wedstrijd en wisten het zelfs nog spannend te maken, maar Wageningen speelde de wedstrijd goed uit en kon met een kleine overwinning gaan douchen. (Uitslag 19-21)

Heerenveen – SCO
Heerenveen en SCO wilden allebei de eerste punten van het seizoen pakken. Beide ploegen verloren een week eerder. Oost-Arnhem was sterker dan SCO, Wageningen een maatje te groot voor Heerenveen. Het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor SCO, maar hierna nam Heerenveen de touwtjes in handen. De ploeg uit Heerenveen liep uit naar een 8-5 tussenstand waarna Henk-Jan Bakker het veld in kwam bij SCO om nieuwe energie te brengen. SCO kwam weer terug in de wedstrijd maar zag wel Britt Rottink vroegtijdig uitvallen. De ploegen gingen met een 9-10 stand aan de thee. Ook het eerste doelpunt in de tweede helft was voor de bezoekers. Maar nu was Heerenveen wakker geschud. Verder dan een gelijke stand lieten ze het niet komen en zo was het toch de thuisploeg dat weer de voorsprong nam. Toen de ploeg van Riko Kruit ook Bakker weer zag uitvallen, was het verzet gebroken en haalde Heerenveen de eerste punten van het seizoen binnen. (Uitslag 17-14)

Stand in de Hoofdklasse A:

 

W

P

Tempo

2

4

Wageningen

2

4

Oost-Arnhem

2

2

Mid-Fryslân

2

2

Heerenveen

2

2

Meervogels

2

2

SCO

2

0

Rohda

2

0

Programma:

Rohda - Heerenveen
Tempo - Oost-Arnhem
SCO - Meervogels
Wageningen - Mid-Fryslân

   

Datum: 16 september 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl