Hoofdklasse A, Round-Up #3: Wageningen koploper, Rohda nog puntloos

Hoofdklasse A, Round-Up #3: Wageningen koploper, Rohda nog puntloos

Hoofdklasse

De derde speelronde van de Hoofdklasse A is gespeeld. In deze speelronde wist SCO voor het eerst punten te pakken door te winnen van Meervogels, Rohda stuitte op Heerenveen en Oost-Arnhem reisde af naar Alphen aan den Rijn. De enige wedstrijd op zondag was die tussen Wageningen en Mid-Fryslân.

Rohda – Heerenveen
Heerenveen wist haar tweede wedstrijd op rij te winnen. Ditmaal was het Rohda uit Amsterdam dat geen antwoord had op de Friezen. De eerste helft ging gelijk op. Beide ploegen wisten af en toe een doelpunt te maken maar een gat werd er niet geslagen. Het was Heerenveen dat met een 5-7 voorsprong ging rusten. Wist Rohda net na rust te scoren en zo weer aan te haken of zou Heerneveen het gaatje te vergoten? Dat laatste bleek het geval te zijn. Heerenveen had de touwtjes wat strakker in handen en liep langzaam maar zeker uit. Rohda wist nog slechts incidenteel tot een doelpunt te komen en dus was het Heerenveen dat uiteindelijk nog ruim won. Coach Ralph de Vries: “De tweede helft hebben we even aangezet en toen zijn we vrij makkelijk weggelopen.” Gerben Donker vond dat Rohda nog een paar stappen moest maken om een hele wedstrijd met de tegenstander mee te komen. “De eerste helft konden we goed bijblijven, nu de tweede helft nog.” (Uitslag 7-21)

Tempo – Oost-Arnhem
Tempo had tot nu toe geen punt verloren, Oost-Arnhem had één keer gewonnen en één keer verloren. Ook in deze wedstrijd ging de eerste helft gelijk op. Oost-Arnhem sloeg een eerste gaatje, maar vervolgens ging Tempo erop en erover. De thuisploeg kwam op 10-7 maar dit werd door Oost-Arnhem nog voor rust gerepareerd waardoor de stand bij rust gelijk was. Met de 10-11 was het de ploeg uit Arnhem dat het eerste doelpunt na rust voor haar rekening nam. De Arnhemmers wisten steeds beter tot scoren te komen en verdedigend werd het goed dichtgehouden. “Thijs Broenink maakte in deze fase het verschil door vier doelpunten te maken”, aldus coach Ron Steenbergen. Oost-Arnhem ging na een betere tweede helft met de punten aan de haal. (Uitslag 16-23)

SCO – Meervogels|Fisica
Meervogels ging op bezoek bij SCO. SCO wachtte nog op de eerste punten terwijl Meervogels al éénmaal won. Bij de thuisploeg ontbraken veel basisspelers waardoor er gesleuteld moest worden aan de opstelling. Meervogels wist na 4-4 het eerste verschil te maken door uit te lopen naar 4-7. Omdat Sjoerd Tel zijn strafworpen keurig wist te benutten kon SCO nog bijblijven en zelfs net voor rust de aansluitingstreffer te maken. de gehele tweede helft was het spannend. Om en om werd er gescoord en geen van beide ploegen wist het verschil te maken. Een paar minuten voor tijd wist SCO toch een gaatje te slaan van twee doelpunten verschil wat de beslissing bleek te zijn. Meervogels kon niet meer op gelijke hoogte komen en moest de punten aan de Friezen laten. SCO-coach Riko Kruit was in zijn nopjes met de overwinning: “Het kwartje kon beide kanten opvallen en gelukkig viel hij onze kant op.” Rick Nell, coach van Meervogels, was het niet helemaal eens met zijn collega-coach: “Als je bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij bent en niet wint, is dat natuurlijk ontzettend balen.” (Uitslag 21-20)

Wageningen – Mid-Fryslân/Jansma Burdaard
In Wageningen werd de enige zondagwedstrijd uit de poule gespeeld. Mid-Fryslân kwam op bezoek op een zonovergoten sportpark “Het Binnenveld”. Beide ploegen hadden enkele wijzigingen in de basisopstelling: Wageningen begon met liefst vier tieners in de basis en Mid-Fryslân koos voor wat meer defensieve zekerheid. Onder toeziend oog van veel (meegereisde) supporters was het Wageningen dat vanaf het begin het heft in handen nam. De thuisploeg kwam al snel op 4-1 maar na rust wist Mid-Fryslân terug te komen tot 13-12. Wageningen was echter op tijd weer bij de les en wist de wedstrijd af te sluiten met een overwinning. Peter Tolsma (Mid-Fryslân) baalde van de nederlaag: “De manier van spelen stelde mij tevreden, maar het schotpercentage was te laag”. Erik van Brenk van Wageningen was na afloop super blij: “Onze basisploeg was gemiddeld net iets ouder dan twintig jaar, maar we hebben de gehele wedstrijd gecontroleerd en dat was knap.” (Uitslag 17-14)

Stand in de Hoofdklasse A:

 

W

P

Wageningen

3

6

Tempo

3

4

Heerenveen

3

4

Oost-Arnhem

3

4

SCO

3

2

Mid-Fryslân

3

2

Meervogels

3

2

Rohda

3

0

 

Programma:    
Rohda - Wageningen
Meervogels - Oost-Arnhem
Tempo - Heerenveen
Mid-Fryslân - SCO

 

Datum: 23 september 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl