Hoofdklasse A, Round-Up #3: Wageningen koploper, Rohda nog puntloos

Hoofdklasse

De derde speelronde van de Hoofdklasse A is gespeeld. In deze speelronde wist SCO voor het eerst punten te pakken door te winnen van Meervogels, Rohda stuitte op Heerenveen en Oost-Arnhem reisde af naar Alphen aan den Rijn. De enige wedstrijd op zondag was die tussen Wageningen en Mid-Fryslân.

Rohda – Heerenveen
Heerenveen wist haar tweede wedstrijd op rij te winnen. Ditmaal was het Rohda uit Amsterdam dat geen antwoord had op de Friezen. De eerste helft ging gelijk op. Beide ploegen wisten af en toe een doelpunt te maken maar een gat werd er niet geslagen. Het was Heerenveen dat met een 5-7 voorsprong ging rusten. Wist Rohda net na rust te scoren en zo weer aan te haken of zou Heerneveen het gaatje te vergoten? Dat laatste bleek het geval te zijn. Heerenveen had de touwtjes wat strakker in handen en liep langzaam maar zeker uit. Rohda wist nog slechts incidenteel tot een doelpunt te komen en dus was het Heerenveen dat uiteindelijk nog ruim won. Coach Ralph de Vries: “De tweede helft hebben we even aangezet en toen zijn we vrij makkelijk weggelopen.” Gerben Donker vond dat Rohda nog een paar stappen moest maken om een hele wedstrijd met de tegenstander mee te komen. “De eerste helft konden we goed bijblijven, nu de tweede helft nog.” (Uitslag 7-21)

Tempo – Oost-Arnhem
Tempo had tot nu toe geen punt verloren, Oost-Arnhem had één keer gewonnen en één keer verloren. Ook in deze wedstrijd ging de eerste helft gelijk op. Oost-Arnhem sloeg een eerste gaatje, maar vervolgens ging Tempo erop en erover. De thuisploeg kwam op 10-7 maar dit werd door Oost-Arnhem nog voor rust gerepareerd waardoor de stand bij rust gelijk was. Met de 10-11 was het de ploeg uit Arnhem dat het eerste doelpunt na rust voor haar rekening nam. De Arnhemmers wisten steeds beter tot scoren te komen en verdedigend werd het goed dichtgehouden. “Thijs Broenink maakte in deze fase het verschil door vier doelpunten te maken”, aldus coach Ron Steenbergen. Oost-Arnhem ging na een betere tweede helft met de punten aan de haal. (Uitslag 16-23)