Hoofdklasse A, Round-Up #4: Monsterscore Tempo, Wageningen nog aan kop

Hoofdklasse A, Round-Up #4: Monsterscore Tempo, Wageningen nog aan kop

Hoofdklasse

Afgelopen zaterdag werd speelronde vier gespeeld in de Hoofdklasse A. In deze speelronde wist Mid-Fryslân in een spannende wedstrijd te winnen van SCO. Tempo wist een monsterscore neer te zetten tegen Heerenveen. Oost-Arnhem versloeg Meervogels en Wageningen wist nog steeds ongeslagen te blijven door te winnen van Rohda.

Rohda – Wageningen
Wageningen - tot nog toe de best presterende ploeg - in deze poule ging op bezoek bij Rohda. Rohda wist de minste punten te verzamelen dus een overwinning zou de ploeg goed hebben gedaan. Net als de vorige wedstrijd kwam Rohda in het begin goed mee, maar Wageningen liet zien waarom het bovenaan stond. Het schotpercentage lag hoger dan bij Rohda, waardoor er bij rust een 7-13 stand op het scorebord stond. In de tweede helft ging het bij Rohda wat moeizamer terwijl het bij Wageningen allemaal wat makkelijker ging. Met name Steven Landman leek geen hinder te ondervinden van de wind, getuige zijn negen treffers. Coach Gerben Donker van Rohda over de wedstrijd: “We zaten er vooral de eerste helft aardig in, maar we moeten nog té veel moeite doen om vrij te komen en raak te schieten.” Werk aan de winkel dus voor de Amsterdammers, maar ook een eerste helft waarop voortgeborduurd kan worden. (Uitslag 11-23)

Meervogels|Fisica – Oost-Arnhem
Oost-Arnhem kwam op bezoek in Zoetermeer voor de wedstrijd tegen Meervogels. Meervogels wist tot nog toe twee punten te pakken, Oost-Arnhem deed het iets beter en pakte al vier punten. Oost-Arnhem schoot uit de startblokken en pakte al snel de voorsprong. De uitploeg wist deze voorsprong de gehele wedstrijd te behouden. Via 2-7 liep de ploeg uit naar een 5-11 ruststand. Meervogels moest de tweede helft uit een ander vaatje tappen om nog aanspraak te willen maken op de punten. Maar het duurde maar liefst veertien minuten voordat het eerste doelpunt na rust viel voor de thuisploeg. Oost-Arnhem scoorde veel meer en liet er tenslotte minder door. Een verdiende overwinning dus, vond ook coach Rick Nell van Meervogels: “ We hadden een collectieve off-day, Oost-Arnhem was deze keer een maatje te groot, pas na wat wissels konden we de stand wat dragelijker maken.” (Uitslag 14-22)

Tempo – Heerenveen
Heerenveen kwam op bezoek bij Tempo in Alphen aan den Rijn. Tempo, dat vorige week verloor, was uit op revanche. Het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor Heerenveen maar daarna was het éénrichtingsverkeer. Tempo schoot een hoog percentage en had weinig kansen nodig om een doelpunt te produceren. Bij Heerenveen ging het allemaal wat moeizamer. Na de 0-1 volgden zeven scores op rij voor Tempo. Hierna scoorden beide ploegen nog wat doelpunten om de rust in te gaan met 15-7. Tempo was ook na de rust de bovenliggende partij. Coach Wouter Blok van Tempo: “Van 15-7 met rust liepen we volgens mij uit naar 30-7. We waren ontzettend scherp en gedreven en dat moest ook wel na de vorige wedstrijd. We hebben genoeg doelpunten gemaakt en daar was ik blij mee.” Voor Heerenveen was het geen schande om te verliezen van Tempo maar de Friezen hadden ongetwijfeld op een beter resultaat gehoopt. (Uitslag 34-10)

Mid-Fryslân/Jansma Burdaard – SCO
Een Friese derby in Reduzum waar de wedstrijd Mid-Fryslân – SCO op het programma stond. Er stond veel wind en de regen viel met bakken uit de lucht. Niet echt de recepten voor een mooie wedstrijd. SCO nam in de beginfase het initiatief door langzaam aan een voorsprong te pakken. De ‘blauwhemden’ schoten net iets scherper dan de thuisploeg, waardoor beide ploegen aan de thee gingen met een 7-9 tussenstand. De wedstrijd kon dus nog alle kanten op gaan. Mid-Fryslân kwam na de 7-10 langzaam terug en wist op 13-13 weer een gelijke stand neer te zetten. Een time-out aan de kant van SCO had niet het gewenste effect, waardoor Mid-Frylsân met de overwinning aan de haal ging. (Uitslag 15-13)

Stand in de Hoofdklasse A:

 

W

P

Wageningen

4

8

Oost-Arnhem

4

6

Tempo

4

6

Mid-Fryslân/Jansma Burdaard

4

4

Heerenveen

4

4

SCO

4

2

Meervogels|Fisica

4

2

Rohda

4

0

Programma:

Heerenveen - Mid-Fryslân
Oost-Arnhem - Rohda
Wageningen - Meervogels
SCO - Tempo
Datum: 30 september 2019 - 19:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl