Hoofdklasse A, Round-Up #4: Monsterscore Tempo, Wageningen nog aan kop

Hoofdklasse

Afgelopen zaterdag werd speelronde vier gespeeld in de Hoofdklasse A. In deze speelronde wist Mid-Fryslân in een spannende wedstrijd te winnen van SCO. Tempo wist een monsterscore neer te zetten tegen Heerenveen. Oost-Arnhem versloeg Meervogels en Wageningen wist nog steeds ongeslagen te blijven door te winnen van Rohda.

Rohda – Wageningen
Wageningen - tot nog toe de best presterende ploeg - in deze poule ging op bezoek bij Rohda. Rohda wist de minste punten te verzamelen dus een overwinning zou de ploeg goed hebben gedaan. Net als de vorige wedstrijd kwam Rohda in het begin goed mee, maar Wageningen liet zien waarom het bovenaan stond. Het schotpercentage lag hoger dan bij Rohda, waardoor er bij rust een 7-13 stand op het scorebord stond. In de tweede helft ging het bij Rohda wat moeizamer terwijl het bij Wageningen allemaal wat makkelijker ging. Met name Steven Landman leek geen hinder te ondervinden van de wind, getuige zijn negen treffers. Coach Gerben Donker van Rohda over de wedstrijd: “We zaten er vooral de eerste helft aardig in, maar we moeten nog té veel moeite doen om vrij te komen en raak te schieten.” Werk aan de winkel dus voor de Amsterdammers, maar ook een eerste helft waarop voortgeborduurd kan worden. (Uitslag 11-23)

Meervogels|Fisica – Oost-Arnhem
Oost-Arnhem kwam op bezoek in Zoetermeer voor de wedstrijd tegen Meervogels. Meervogels wist tot nog toe twee punten te pakken, Oost-Arnhem deed het iets beter en pakte al vier punten. Oost-Arnhem schoot uit de startblokken en pakte al snel de voorsprong. De uitploeg wist deze voorsprong de gehele wedstrijd te behouden. Via 2-7 liep de ploeg uit naar een 5-11 ruststand. Meervogels moest de tweede helft uit een ander vaatje tappen om nog aanspraak te willen maken op de punten. Maar het duurde maar liefst veertien minuten voordat het eerste doelpunt na rust viel voor de thuisploeg. Oost-Arnhem scoorde veel meer en liet er tenslotte minder door. Een verdiende overwinning dus, vond ook coach Rick Nell van Meervogels: “ We hadden een collectieve off-day, Oost-Arnhem was deze keer een maatje te groot, pas na wat wissels konden we de stand wat dragelijker maken.” (Uitslag 14-22)