Hoofdklasse A, Round-Up #5: Rohda nog zonder punten, Wageningen blijft imponeren

Hoofdklasse A, Round-Up #5: Rohda nog zonder punten, Wageningen blijft imponeren

Hoofdklasse

Afgelopen zaterdag was het tijd voor speelronde vijf in de Hoofdklasse A. In deze speelronde ging Tempo er met de winst van door tegen SCO. Heerenveen speelde weer een Friese derby - ditmaal tegen Mid-Fryslân - en Wageningen weet ook na vijf speelronden nog steeds niet hoe het is om te verliezen. Wat er verder gebeurde in deze speelronde lees je hier!

SCO – Tempo
De eerste voorsprong in de wedstrijd was voor Tempo. De bezoekers maakten de eerste twee doelpunten en wisten dus direct een gaatje te slaan. SCO scoorde echter prima mee en wist bij 8-6 zelfs de tussenstand in haar voordeel te beslechten. De thuisploeg verzuimde de voorsprong uit te breiden, wat er voor zorgde dat Tempo weer terugkwam en er weer overheen ging. Een enerverende eerste helft, die werd afgesloten met 12-14. De beginfase voor de tweede helft was duidelijk voor de bezoekers. Zij maakten maar liefst acht doelpunten op rij te en beslisten zo de wedstrijd al vroeg in de tweede helft. Tempo liet de thuisploeg nog een beetje terugkomen maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. (Uitslag 19-25)

Wageningen – Meervogels|Fisica
Wageningen pakte vanaf het begin het initiatief. Aanvallend draaide de machine goed en ook verdedigend kreeg het weinig doelpunten tegen. Meervogels had veel meer moeite de korf te vinden. De ploeg van Rick Nell had moeite om goede aanvallen op te zetten en dat was ook te zien aan de score. Met een 6-14 tussenstand gingen beide ploegen de rust in. De overwinning voor de thuisploeg leek binnen te zijn, wat Wageningen de gelegenheid gaf enkele basisspelers vroegtijdig te wisselen en rust te geven. Beide ploegen wisten in de tweede helft nog wat te scoren maar er veranderde weinig aan het spelbeeld waardoor de overwinning naar Wageningen ging. (Uitslag: 24-12)

Heerenveen – Mid-Fryslân/Jansma Burdaard
Heerenveen is misschien wel de verassing van deze poule. De promovendus haalde al vier punten en zou bij winst in speelronde vijf ook Mid-Fryslân in punten op achterstand zetten. De Friese derby ging in de beginfase qua spel gelijk op maar Heerenveen pakte een voorsprong, die het de rest van de wedstrijd vast hield. Mid-Fryslân was een stuk minder zuiver in de afronding dan de thuisploeg en dat was in de score ook duidelijk te zien. De rood-zwarten wisten slechts twaalf keer te scoren en dat was veel te weinig om aanspraak te maken op een overwinning. Door dit verlies blijven zij met vier punten steken op de vijfde plek en blijft Heerenveen met zes punten op plek vier. (Uitslag: 17-12)

Oost-Arnhem – Rohda
Rohda had de afgelopen weken vooral moeite om in de tweede helft in de buurt van de tegenstander te blijven. De eerste helft ging vaak prima, maar in de tweede helft werd telkens het verschil gemaakt. Oost-Arnhem verloor alleen nipt van Wageningen en draaide verder een uitstekend seizoen. Rohda was ook nu met goede bedoelingen afgereisd maar Oost-Arnhem was duidelijk de sterkste van de twee. De Arnhemmers hadden een stuk minder kansen nodig voor een doelpunt en verdedigden een stuk strakker. Hierdoor liep Rohda al vanaf het begin van de wedstrijd achter de feiten aan en kon het weer geen serieuze gooi doen naar de overwinning. De Amsterdammers hebben het tot nog toe erg moeilijk maar hebben er vertrouwen in dat ze wedstrijden spannender kunnen gaan maken. Oost-Arnhem is na vijf speelronden in de race voor het kampioenschap en had zich bijna geen betere start kunnen wensen. (Uitslag: 30-15)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. Wageningen 5 10
2. Oost-Arnhem 5 8
3. Tempo 5 8
4. Heerenveen 5 6
5. Mid-Fryslân 5 4
6. SCO 5 2
7. Meervogels 5 2
8. Rohda 5 0

Programma:

Rohda - Tempo
Meervogels - Mid-Fryslân
Oost-Arnhem - Heerenveen
Wageningen - SCO
Datum: 7 oktober 2019 uur
Door: Redactie Korbal.nl