Hoofdklasse A, Round-Up #5: Rohda nog zonder punten, Wageningen blijft imponeren

Hoofdklasse

Afgelopen zaterdag was het tijd voor speelronde vijf in de Hoofdklasse A. In deze speelronde ging Tempo er met de winst van door tegen SCO. Heerenveen speelde weer een Friese derby - ditmaal tegen Mid-Fryslân - en Wageningen weet ook na vijf speelronden nog steeds niet hoe het is om te verliezen. Wat er verder gebeurde in deze speelronde lees je hier!

SCO – Tempo
De eerste voorsprong in de wedstrijd was voor Tempo. De bezoekers maakten de eerste twee doelpunten en wisten dus direct een gaatje te slaan. SCO scoorde echter prima mee en wist bij 8-6 zelfs de tussenstand in haar voordeel te beslechten. De thuisploeg verzuimde de voorsprong uit te breiden, wat er voor zorgde dat Tempo weer terugkwam en er weer overheen ging. Een enerverende eerste helft, die werd afgesloten met 12-14. De beginfase voor de tweede helft was duidelijk voor de bezoekers. Zij maakten maar liefst acht doelpunten op rij te en beslisten zo de wedstrijd al vroeg in de tweede helft. Tempo liet de thuisploeg nog een beetje terugkomen maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. (Uitslag 19-25)

Wageningen – Meervogels|Fisica
Wageningen pakte vanaf het begin het initiatief. Aanvallend draaide de machine goed en ook verdedigend kreeg het weinig doelpunten tegen. Meervogels had veel meer moeite de korf te vinden. De ploeg van Rick Nell had moeite om goede aanvallen op te zetten en dat was ook te zien aan de score. Met een 6-14 tussenstand gingen beide ploegen de rust in. De overwinning voor de thuisploeg leek binnen te zijn, wat Wageningen de gelegenheid gaf enkele basisspelers vroegtijdig te wisselen en rust te geven. Beide ploegen wisten in de tweede helft nog wat te scoren maar er veranderde weinig aan het spelbeeld waardoor de overwinning naar Wageningen ging. (Uitslag: 24-12)