Hoofdklasse A, Round-Up #6: SCO pakt punt bij Wageningen

Hoofdklasse

SCO speelde knap gelijk tegen de nummer één van de poule, Wageningen. SCO kon de gehele wedstrijd in de buurt van Wageningen blijven. Van een 10-9 ruststand wist Wageningen nog wel op 19-15 te komen, maar door veel doelpunten van de dames van SCO kwam de uitploeg toch nog langszij.

Wageningen – SCO
Wageningen pakte de voorsprong in de beginfase en hoopte al snel uit te lopen naar een ruime marge. SCO, dat in de onderste regionen van de poule terug te vinden was, bood echter goed tegenstand. SCO bleef keurig mee scoren en dus werd de tweede helft nog spannend. Wageningen had veel moeite met het fysieke spel van SCO. De thuisploeg sloeg toch een gaatje, kwam op 19-15 en hiermee leek de koploper de overwinning te pakken. Niets bleek minder waar, SCO kwam langzaam aan weer wat dichterbij en wist met nog een minuut te gaan zelfs de aansluitingstreffer te maken. Toen de Friezen in de absolute slotfase ook nog gelijk maakten, werd de wedstrijd afgesloten met een gelijke stand. (Uitslag 22-22)

Meervogels|Fisica – Mid-Fryslân/Jansma Burdaard
Meervogels stond, voorafgaand aan de wedstrijd, voorlaatste in de poule, Mid-Fryslân was terug te vinden op plek vijf. Meervogels was in de eerste helft de betere ploeg: de thuisploeg had de zaakjes verdedigend beter op orde en was aanvallend net wat scherper in de afronding. Hierdoor ging het met een voorsprong de rust in. In de tweede helft was het Mid-Fryslân dat scherper was in de afronding. De thuisploeg wist in de eerste tien minuten na rust niet te scoren, wat Mid-Fryslân de gelegenheid gaf om erop en erover te gaan. De Friezen sloegen een gat van zes verschil waardoor ze een veilige marge hadden opgebouwd. Die marge gaven ze niet meer weg en zo eindigde de wedstrijd in een overwinning voor de bezoekers. Meervogels-coach Rick Nell was echter positief na de nederlaag: “Ik heb wederom genoeg goede dingen gezien waarop we verder kunnen bouwen.” (Uitslag 18-22)

Oost-Arnhem – Heerenveen
Oost-Arnhem was de nummer twee uit de poule, Heerenveen stond met zes punten op een mooie vierde plek. Oost-Arnhem begon de wedstrijd sterker dan Heerenveen en ging ook in de score aan de leiding. De thuisploeg liep snel uit naar een verschil van zes doelpunten. Heerenveen werd gedwongen om de achtervolging al in te zetten en dat deed het. Het gaatje tussen beide teams werd steeds kleiner en met rust stond het 14-12. Na rust maakte Heerenveen direct de aansluitingstreffer maar Oost-Arnhem was op tijd wakker om de voorsprong te behouden. Een mindere fase van Heerenveen brak aan waardoor Oost-Arnhem weer kon uitlopen. Uiteindelijk ging de overwinning naar de thuisploeg en dat was terecht volgens coach Ralph de Vries van Heerenveen. “We waren in sommige fases goed en sommige fases minder. We hebben terecht verloren al vond ik de uitslag ietwat geflatteerd.” (Uitslag 29-20)

Rohda – Tempo
De laatste wedstrijd in de poule ging tussen de hekkensluiter en de nummer 2. Het spel van Rohda werd steeds beter en Tempo wist vaak een constant niveau aan te tikken met een enkele uitschieter. De Amsterdammers kwamen steeds dichterbij een overwinning. In de eerste helft was het Rohda dat op voorsprong kwam en goed bleef mee scoren. Het tempo van de uitploeg lag te laag om een verschil te maken tegen Rohda en dus was een tussenstand van 8-9 helemaal niet gek te noemen. Na rust liep het allemaal net iets beter bij Tempo en wist Rohda niet veel doelpunten meer te maken.

Coach Gerben Donker van Rohda was tevreden: “Vooral de eerste helft hebben we goed gespeeld, onze fout was alleen dat we in de tweede helft met het tempo van onze tegenstander mee wilden en dat is niet onze kwaliteit. Maar we hebben weer progressie geboekt dus het gaat goed.” Aanstaande zaterdag wacht voor Tempo de kraker tegen Wageningen. Als er dan gewonnen wordt, neemt Tempo de koppositie over van Wageningen. Rohda zal op bezoek gaan bij SCO en zal er alles aan doen om de eerste punten te gaan pakken. (Uitslag 11-18)

Stand in de Hoofdklasse A:

W P
1. Wageningen 6 11