Hoofdklasse A, Round-Up #7: Tempo wint 'kraker'

Hoofdklasse

Afgelopen zaterdag werd speelronde zeven gespeeld in de Hoofdklasse A. Meervogels|Fisica wist weer te winnen en deed dat overtuigend tegen Heerenveen. De ploeg kwam nog met 4-0 achter maar herstelde die achterstand snel waardoor Meervogels met vier doelpunten verschil de rust in ging. Aan het einde van de wedstrijd liepen de bezoekers zelfs nog iets verder uit waardoor ze de wedstrijd met 18-25 afsloten.

SCO – Rohda
Een wedstrijd tussen twee teams die zich bevonden in de onderste regionen van de poule. SCO begon de wedstrijd met overwicht in de rebound maar speelde niet echt een goede beginfase. Rohda was in deze fase zeker gelijkwaardig. Pas na een time-out werd de thuisploeg beter en beter en werd het verschil nog in de eerste helft gemaakt. Coach Riko Kruit van SCO: “We gingen de rust in met zeven doelpunten verschil, maar na de rust was Rohda eigenlijk de betere ploeg. Ze kwamen nog terug in de wedstrijd maar gelukkig ging het in de eindfase weer goed.” Na een 13-6 ruststand kwam Rohda terug tot 19-15, helaas voor de Amsterdammers wisten ze niet dichterbij te komen en ging de wedstrijd uiteindelijk verloren. (Uitslag 21-16)

Mid-Fryslân/Jansma Burdaard – Oost-Arnhem
Oost-Arnhem deed mee voor de bovenste plekken en Mid-Fryslân was met een vierde plek een subtopper. In het begin van de wedstrijd gingen de ploegen gelijk op. Oost-Arnhem liep echter langzaam maar zeker uit. Coach Ron Steenbergen: “We moesten even wennen aan het spel van Mid-Fryslân maar vervolgens liepen we uit en was de ruststand 11-7.” Na rust veranderde het spelbeeld niet. Oost-Arnhem schoot beter en scoorde dus makkelijker dan haar tegenstander, waardoor de bezoekers vrij makkelijk uitliepen naar een ruime marge. “Ik vond dat de tegenstander niet scherp schoot en daardoor hebben wij gewonnen.” Door de overwinning blijft Oost-Arnhem meedoen voor het kampioenschap en mag het zichzelf zelfs koploper noemen. (Uitslag 11-20)