Hoofdklasse A, Round-Up #8: Tempo wint, verlies Oost-Arnhem

Hoofdklasse A, Round-Up #8: Tempo wint, verlies Oost-Arnhem

Hoofdklasse

Afgelopen zaterdag stonden de laatste veldwedstrijden van 2019 gepland. In deze speelronde kroonde Tempo zich tot ‘Herbstmeister’ door nipt te winnen van Meervogels|Fisica. De ploeg uit Alphen aan den Rijn stond de gehele eerste helft aan de goede kant van de score en wist in de eindfase te ontsnappen nadat Meervogels de voorsprong pakte. Na een bloedstollende slotfase ging Tempo er alsnog met de punten vandoor.  

Meervogels|Fisica – Tempo
Tempo pakte de eerste voorsprong van de wedstrijd en wist die gedurende de eerste helft vast te houden maar er werd geen groot gat geslagen. Meervogels bleef telkens aanhaken maar had minder kansen dan de bezoekers. Dat kwam omdat Tempo veel meer reboundduels won dan Meervogels en dus langere aanvallen kon spelen. Dit beeld veranderde in de tweede helft nauwelijks waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Met nog een paar minuten te gaan wist Meervogels haar eerste voorsprong van de wedstrijd te pakken en mocht het hopen op een belangrijke overwinning. Helaas voor de thuisploeg ging het in de absolute slotfase toch nog mis waardoor Tempo zich ‘Herbstmeister’ van deze poule mag noemen. Coach Rick Nell was ondanks het verlies toch tevreden over de wedstrijd: “We liepen zowel de eerste als de tweede helft achter Tempo aan maar komen met veel strijd- en werklust nog op voorsprong. Eerlijk gezegd was een punt verdiend geweest.” (Uitslag 13-14)

Mid-Fryslân/Jansma Burdaard – Rohda
Net als bij vele andere wedstrijden waaide ook hier de wind flink over het veld en dat speelde de beide ploegen parten. Mid-Fryslân had er minder last van dan Rohda gezien de stand, het spel was gelijkwaardig maar de thuisploeg wist nu eenmaal meer doelpunten te maken. Met rust stond het maar liefst 9-2 en dus moest Rohda in de tweede helft uitkijken dat het geen walk-over werd. De Amsterdammers wisten in de tweede helft de korf makkelijker te vinden waardoor de tweede helft in evenwicht bleef. Het verschil werd deze wedstrijd al in de eerste helft gemaakt en dus bleven de punten in Friesland. Coach Gerben Donker van Rohda: “Mid-Fryslân schoot de eerste helft aardig op de achterkant van de korf en wij deden dat op de voorkant een stuk minder. Ik heb in de rust gezegd dat het spel niet slecht was maar net als de andere wedstrijden moeten de ballen wel vallen. Gelukkig gebeurde dat in de tweede helft.” (Uitslag 18-11)

Oost-Arnhem – SCO
Oost-Arnhem moest winnen om op de gedeelde eerste plek te blijven. De openingsfase was ook voor de thuisploeg: binnen no-time stond ze op een mooie 4-0 voorsprong. SCO leek even wakker te moeten worden want met rust stond het alweer gelijk. In de tweede helft was het stuivertje wisselen tot 10-10. Oost-Arnhem wist twee keer te scoren en sloeg weer een gaatje waarna er ingegrepen werd bij SCO. Een time-out en enkele wissels zorgden weer voor de ommekeer bij de bezoekers en met nog enkele minuten op de klok stond er een gelijke stand op het scorebord. Dat SCO nog in de wedstrijd zat, kon op het conto geschreven worden van Wessel Mulder die zich ontpopte tot de uitblinker aan Friese zijde. Toen de scheidsrechter de bal op de stip legde en de 14-15 door de mand viel, was de wedstrijd gespeeld en ging SCO er met de punten vandoor. Coach Riko Kruit was in zijn nopjes met de overwinning: “Het was geen hoogstaande wedstrijd maar hij was wel leuk. Ik ben blij dat we zo’n goede wedstrijd hebben neergezet tegen de koploper van de competitie.” (Uitslag 14-15)

Heerenveen – Wageningen
Wageningen moest na twee wedstrijd zonder overwinning weer een keer winnen, wilde ze nog mee wilden dingen naar het kampioenschap. Beide ploegen gingen in de beginfase gelijk op maar Wageningen stond telkens aan de goede kant van de score. Bij rust stond er 7-9 op het scorebord en dus kon ook deze tweede helft nog spannend worden. Dat werd het echter niet. Wageningen wist steeds vaker de korf te vinden en de uitploeg had de zaakjes in de verdediging ook goed op orde. Hierdoor kwam Heerenveen niet meer in de buurt van Wageningen. Wageningen pakt door deze overwinning en het verlies van concurrent Oost-Arnhem weer de tweede plaats op de ranglijst. Met één puntje achterstand op Tempo en één punt voorsprong op Oost-Arnhem is het nog lang niet gespeeld in deze poule. Heerenveen-coach Ralph de Vries over de wedstrijd: “Wageningen stond eigenlijk de hele eerste helft voor. In de tweede helft kwamen we twee keer terug tot één verschil en dan maken we helaas niet gelijk. Wageningen loopt in het laatste kwartier uit en winnen zo de wedstrijd.”(Uitslag 16-23)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. Tempo 8 14
2. Wageningen 8 13
3. Oost-Arnhem 8 12
4. Mid-Fryslân 8 8
5. SCO 8 7
6. Heerenveen 8 6
7. Meervogels 8 4
8. Rohda 8 0

 

 

Datum: 28 oktober 2019 - 18:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl