IKF U19 Open European Korfball Championship van start

IKF U19 Open European Korfball Championship van start

IKF Oranje U19 U19OEKC

Vandaag barst in sportcentrum Kalverdijkje in Leeuwarden de eerste editie van het IKF U19 Open Europees Korfbal Kampioenschap los. Twaalf teams - België, Brazilië, Catalonië, Duitsland, Engeland, Hongarije, Nederland (foto), Nieuw-Zeeland, Polen, Portugal, Tsjechië, RTC Noord - komen drie dagen lang in actie in sportcentrum Kalverdijkje. Volgend jaar staat het eerste WK U19 op het programma.

De organisatie is in handen van de Internationale Korfbal Federatie, die nauw samenwerkt met het KNKV en de lokale organisatie uit Leeuwarden en omgeving.

Strijd
De twaalf deelnemende teams zijn verdeeld over drie poules. Hoogtepunt is natuurlijk de finale, zondag, om de eerste Europese titel voor korfballers tot 19 jaar. De eindrangschikking is voor de Europese landen van belang voor deelname een het WK U19 volgend jaar. De verwachting is, dat vooral de strijd tussen Engeland, Duitsland, Catalonië en Portugal om de plaatsen drie tot en met zes wel eens erg spannend zou kunnen worden.

Leon Simons, bondscoach van Oranje U19: "​Wij zijn de favoriet en dat beseffen we ook. We beginnen in een poule met Portugal, Catalonië en Nieuw-Zeeland en zowel in de stand als in het spel moeten we uitdrukken dat wij echt beter zijn. We hebben enorm veel zin in het evenement. Het leeft hier enorm en het blijft geweldig om in zo'n setting te mogen spelen."

Meer nieuws over het toernooi is te vinden op www.korfbal.nl/ikfu19oekc. Hier staan ook alle social mediakanalen en livestreams vermeld. Oranje U19 is te volgen via Instagram.

Datum: 30 maart 2018 - 07:26 uur
Door: Redactie Korfbal.