Jaap Oud overleden

Jaap Oud overleden

Korfbal

Wij ontvingen het trieste bericht dat op 4 augustus op 80-jarige leeftijd Jaap Oud is overleden. Na een periode als leraar bij verschillende scholen, was hij 17 jaar lang directeur van Mavoschool de Bark in Zaandam. Na zijn terugtreden als directeur was hij enkele jaren voorzitter van OVO, de bestuurscommissie voor het openbaar voortgezet onderwijs in Zaanstad.

De grootste bekendheid genoot Jaap Oud echter als korfballer. Na zijn actieve spelersloopbaan bij Groen Geel werd hij scheidsrechter en vervolgens bestuurder. Hij was van 1985 - 1992 vice-voorzitter van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond en jarenlang actief binnen de International Korfball Federation. Hij trad daarbij veelvuldig op als jurylid bij internationale korfbalwedstrijden. De laatste jaren zette hij zich weer in voor zijn eigen club Groen Geel.

Eind 60-er, begin 70-er jaren was Oud actief als raadslid namens de PvdA en betrokken bij het feit dat Wormer destijds geen onderdeel van de nieuwe gemeente Zaanstad werd.

Jaap Oud is voor zijn inzet voor de korfbalsport onder andere benoemd als Erelid van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond en was Drager van het Ereteken van district Noord-West en is voor zijn totale maatschappelijke verdiensten benoemd als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

Wij wensen zijn familie en andere nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

 

Datum: 8 augustus 2017 uur