Jansma (LDODK): ‘Wij worden alleen nog maar beter’

Korfbal League

LDODK/Rinsma Fashion staat op de tweede plek in de Korfbal League. De ploeg won onder andere van TOP/Quoratio en lijkt een goede uitdager voor de eindzege te zijn. De eerste wedstrijd na de winterse onderbreking werd echter verloren van DVO/Accountor. Betty Jansma speelde zelf een goede eerste helft, maar kon daar niet tevreden over zijn. “Als we ons percentage haalden, hadden we gewoon gewonnen, maar dat lukte een keer niet en dat kan gebeuren in een seizoen.”

Het Kerstreces leek voor LDODK dus niet op een goed moment te komen. “Je weet natuurlijk nooit wat er was gebeurd als we wél door waren gegaan. Maar het feit blijft wel dat we met een goede reeks bezig waren en dat die reeks nu afgelopen is. Tegen DVO schoten we niet scherp genoeg en kon DVO op de goede momenten wel tot score komen. Als iemand even niet in vorm is, kunnen wij het normaal goed opvangen door iemand anders uit te spelen, maar niemand was écht in vorm en dan verlies je zo’n wedstrijd.”

Geen paniek
Ondanks de nederlaag heerst er nog geen paniek in Friesland. “Nee, ik heb het gevoel dat wij dit soort wedstrijden niet veel gaan meemaken. Vergeleken met de afgelopen jaren, waar we het proces zijn begonnen, zijn we veel verrassender. Iedereen kan aanvallen en herkent de momenten dat je iemand anders moet uitspelen. Dat niemand dan in vorm is, zal niet heel vaak gaan voorkomen, daar ben ik echt van overtuigd.”

“Toch gebeurde dat tegen DVO wel. Ik speelde zelf een goede eerste helft, vooral in aanvallend opzicht, samen met Diana van der Vorst. En dan is het een fijn gevoel dat het vak ook op ons durft te vertrouwen en de ballen richting ons gaan. Helaas lukte het de tweede helft weer minder en dan staan we weer klaar voor de rest. Het is nu niet meer zo dat André stijf bovenaan de topscorerlijst staat samen met Erwin. Tegenstanders kunnen ons niet meer platleggen door twee goede verdedigers te laten sluiten, helemaal omdat wij een aantal goede spelers erbij hebben gekregen.”

Uitdager
Zoals gezegd bezit de Friese ploeg de tweede plek in de Korfbal League. Jansma gelooft erin dat LDODK het TOP en PKC/SWKGroep het bovenin lastig kan blijven maken. “Ik weet niet of wij de grootste uitdager van PKC zijn. De wedstrijd tegen PKC gaf ons ieder geval wel het idee dat we met LDODK een nieuwe fase in zijn gegaan. Vroeger was PKC echt een wedstrijd die je incalculeerde als verliespartij, maar nu is het haalbare kaart.”

“Als je dan later van TOP weet te winnen, krijg je wel het idee dat er meer mogelijk is dan vorige seizoenen. Maar wij zijn nog niet op ons best. De ploeg die er vorig jaar stond, heeft er wat versterkingen bijgekregen en daar zijn we sterker van geworden. We zijn nu bezig met elkaar door en door te leren kennen en dat heeft tijd nodig. Wij worden alleen nog maar beter.”

Zondag neemt LDODK het op tegen DSC, een ploeg die verrast dit seizoen. “DSC gaat niet drie uur in de bus zitten voor een nederlaag. Zij doen het erg goed en hebben vaak een mooi plan, dus wij moeten scherp zijn. Als wij ons percentage weer halen, pakken we die pot.”

Datum: 14 januari 2017 - 13:00 uur