Jet Hendriks uit WK-selectie TeamNL Korfbal

Jet Hendriks uit WK-selectie TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal

Jet Hendriks maakt tot en met het WK in Zuid-Afrika geen deel meer uit van de selectie van TeamNL Korfbal. Dat heeft bondscoach Wim Scholtmeijer haar maandag medegedeeld.

Scholtmeijer spreekt van een ‘enorm moeilijke beslissing’. Hij legt uit: “Als speler van TeamNL Korfbal dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Allereerst moet je tot de beste korfballers van Nederland behoren en met je topsportattitude een voorbeeld voor anderen zijn. Dan hebben onze internationals ook nog een internationale taak, aangezien we in het - verre - buitenland dienen te presteren en daar ook onze bijdrage leveren aan de ontwikkeling van andere landen. Jet voldoet absoluut aan de eerste twee voorwaarden, maar in het laatste jaar heeft ze helaas niet volledig aan het internationale deel van ons programma kunnen deelnemen. Ondanks de gezamenlijke inspanningen hebben we op dit moment onvoldoende garanties dat ze in augustus in Zuid-Afrika het WK kan spelen en daarom zijn we genoodzaakt om deze grens te trekken. Dat is met pijn in het hart, omdat Jet naast een fantastische korfbalster ook een fijn mens is.”

Hendriks - speelster van TOP/SolarCompleet - maakt sinds eind 2014 deel uit van TeamNL Korfbal, waarmee ze de wereldtitel (2015), Europese titel (2016) en de World Games (2017) won. Het gewonnen EK in Friesland (2018) miste ze door een rugblessure.

WK
TeamNL Korfbal bereidt zich momenteel voor op het WK, dat van 1 tot en met 10 augustus in Durban wordt gespeeld. Door het afvallen van Hendriks is nu bekend welke acht vrouwen tot de WK-selectie behoren. De selectie telt momenteel negen mannen, waarvan er dus nog één moet afvallen. De huidige selectie van TeamNL Korfbal vind je hier.

ZZU CUP
Onlangs was TeamNL Korfbal in China, waar het de tweede editie van de ZZU Cup won.

TeamNL Korfbal volg je via Instagram.

Datum: 17 juni 2019 - 16:05 uur
Door: Redactie Korfbal.nl