Jeugdprijzen verdeeld: Fortuna wint twee titels

Beachkorfbal NK Beachkorfbal

Net als op het NK Veldkorfbal heeft Fortuna/Delta Logistiek twee hoofdprijzen binnen weten te halen. Ditmaal op het NK Beachkorfbal. Ook Oranje Wit en KCC/SO natural gingen niet met lege handen naar huis.

D-finale: Fortuna wint na golden goal
PKC/SWKGroep ontmoette in de finale Fortuna/Delta Logsitiek. De Delftse ploeg ging voortvarend van start. Bij rust leidde Fortuna met 2-0. In de groepsronde waren de Papendrechters sterker, en ook nu gaven ze zich niet gewonnen. Via twee mooie schoten werd het weer 2-2. De spanning was te voelen, Fortuna wist weer op voorsprong te komen en PKC wist dat weer te pareren. Een golden goal moest voor de beslissing zorgen. De Papendrechtse D-pupillen kregen de eerste drie kansen, maar uiteindelijk was het Fortuna dat een vrije bal wist te benutten en daarmee de overwinning naar zich toe trok: 4-3.

C-finale: KCC weet KVS van zich af te houden
Met twee zeer fanatieke coaches langs de zijlijn, nam KCC direct het initiatief. KVS/Maritiem, dat als het ware een thuiswedstrijd speelde op het Scheveningse strand, gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Het vocht zich keurig terug in de wedstrijd, het nam het voortouw, ondanks een 3-2 achterstand in de rust. KCC wist eenmaal te scoren in het tweede bedrijf, en dat bleek genoeg. KVS wist er namelijk ook maar één doelpunt tegenover te stellen: 4-3.

B-finale: Fortuna kent geen moeite met KCC
Waar je bij finales hoopt op spanning, moest het bij de B-finale vooral van de sensatie komen. Fortuna was duidelijk een maatje te groot voor haar tegenstander KCC. Hoewel de ploeg uit Capelle nog wel gelijk wist te maken (1-1), was het verzet snel daarna gebroken. De Delftenaren konden na een 4-1 ruststand eenvoudig uitlopen naar een 7-1 winst.

A-finale: Gemixt Dalto krijgt Oranje Wit niet op de knieën
Dalto/Klaverbladverzekeringen hoopte op het Scheveningse strand op een stuntje. Dalto, dat haar gehele A-jeugd had gemixt in meerdere teams, en daardoor met de A2 in de finale stond, moest het opnemen tegen Oranje Wit. De Dordtse formatie liet bij tijd en wijlen hoogstandjes zien, met de schitterende onehander van Bo Oppe als hoogtepunt, het bleek ook ruimschoots voldoende. Na een moeizame eerste helft: 2-1, werd het uiteindelijk 8-3.

Datum: 12 augustus 2017 - 17:44 uur