Jordan de Vogelaere: ‘We hadden altijd een nieuw plan’

Hoofdklasse

Jordan de Vogelaere heeft er naar eigen zeggen een perfect seizoen opzitten. DeetosSnel promoveerde in de zaal al naar de Korfbal League en daar kwam afgelopen week op het veld nog een kampioenschap bij.

Doordat DeetosSnel zelf won en TOP Arnemuiden punten liet liggen, werden de Dordtenaren kampioen. “Het was even wat anders dan in een één op één-wedstrijd kampioen worden, maar het is natuurlijk lekker dat we nu al kampioen zijn. We hebben een perfect seizoen. Dat willen we nu zaterdag tegen TOP nog meer glans geven, door te laten zien dat we écht de beste van de poule zijn. Ondanks dat de weerstand op het veld minder was dan in de zaal, is dit een mooi kampioenschap en schrijven we dit jaar geschiedenis.”

Tegenslagen overwonnen
De rebounder vindt dat DeetosSnel veel heeft overwonnen dit seizoen. “We hebben tegenslagen te verwerken gehad met de blessures van Björn van Rosmalen en Nout van der Wal. Het tweede heeft daardoor mensen moeten afstaan. Zij hebben het geweldig ingevuld en laten zien dat ze terecht in het eerste staan.”

“Die klappen hebben we kunnen opvangen en dat is meteen ook het verhaal van ons seizoen. Elke klap kwamen we te boven. In wedstrijden hebben wij geleerd zelf te kunnen omschakelen, in plaats van dat dat altijd vanaf de trainers moest komen. We maakten eigen plannen en konden sneller beslissingen maken. Dat zag je ook in de Hoofdklassefinale, die wedstrijd vertelt ons verhaal. Ik kan me de woorden van Jimin in de rust nog herinneren. Hij zei: ‘Jongens, geniet nog van deze 25 minuten en dan zien we wel waar we eindigen.’ En uiteindelijk winnen we hem nog, ongelooflijk.”

Andere aanpak
Gert-Jan Kraaijeveld en Patrick Muurling hebben het dit seizoen over een andere boeg gegooid. “Zij hebben ons de opdracht gegeven om zelf analyses van tegenstanders te maken, in plaats van dat alles wordt voorgekauwd. Zo leer je je tegenstander veel bewuster kennen. We kwamen als vak dan met een eigen plan van aanpak en dan heeft ons heel erg geholpen om het met elkaar op te kunnen lossen. Dat hebben de trainers uitstekend gedaan. Dat is misschien wel de sleutel tot het succes van dit seizoen.”

“Daarnaast kregen we ervaring erbij. Francy Crielaars, Fenna Zwang en Bart van Lee zijn goede spelers en zullen het teambelang altijd boven zichzelf zetten. Zij zijn enorm belangrijk geweest in het teamproces.”

“Over mijn eigen seizoen ben ik redelijk tevreden. Waar ik eerst nog wel eens met mezelf bezig was, heb ik me dit jaar écht opgeofferd voor het team. Het team kan altijd op mij terugvallen en dat is mijn grootste kwaliteit. Omdat iedereen dat heeft gedaan, zijn we een hecht team en zijn we terecht twee keer kampioen geworden.”

Foto: Arjen Veenema

Datum: 11 mei 2018 - 20:00 uur