Junioren Hoofdklasse B: Even opfrissen

Junioren Hoofdklasse B: Even opfrissen

Hoofdklasse A-jeugd

Vanuit de zaal gaan de junioren direct door weer door in de buitenlucht. Maar hoe staan de ploegen er eigenlijk voor op het veld; wie gaan er aan kop en wie moeten er strijden tegen degradatie? Korfbal.nl frist het geheugen even op.

Natuurlijk, de Nederlands zaalkampioen staat ook bovenaan op het veld. Fortuna/Delta Logistiek staat er goed voor, ze verloren slechts een keer. Dat was nota bene de allereerste speelronde tegen Oranje Wit. Daarna ontwikkelde de ploeg zich als een geoliede machine, die nauwelijks te stoppen is. Ze wonnen vaak – en ruim – maar zeker van de kruisfinale zijn ze nog allerminst met deze concurrentie.

Oranje Wit hoopt stiekem dat de Fortunezen nog niet zijn uitgefeest na vorige week, om zo keihard toe te kunnen slaan in de eerste speelronde op het veld na de Ziggo Domefinale. Bovendien hebben de Dordtenaren wat recht te zetten. Het mislopen van de finale in de zaal was een mokerslag en ze zijn gebrand om het seizoen niet in zijn geheel te laten mislukken. De kruisfinale op het veld is een must. Of ze de klap al te boven zijn, is echter nog maar de vraag.

Die andere Dordtse ploeg, DeetosSnel, volgt op kleine afstand. Daarbij hielp de eerdere overwinning op de stadsgenoot (26-18) wel, maar de rood-witten hebben gewoon een sterk eerste veldseizoen gedraaid. In de zaal ging het wat minder als middenmoter, maar misschien kunnen ze op het veld de top nog wel aanvallen.

Het ontloopt elkaar niet veel, maar ook DSC heeft nog een goede kans op verlenging van de competitie. Als alles goed staat bij de ploeg, is het een stugge, lastige tegenstander voor iedereen. Punten pakken ze wel, maar is het genoeg voor de strijd om de kruisfinales?

In drie wedstrijden verloren ze van Fortuna in de play-offs, Groen Geel deed het uitstekend in de zaal. Het is een wat onstuimige ploeg, met wisselvallige resultaten, maar ze zijn in staat om van iedereen uit deze competitie te winnen. Toch hebben ze het laten liggen voor de zaal, want zeven punten achterstand op de nummers één en twee is simpelweg te groot om nog een rol van betekenis te spelen.

Sterker nog, ze zullen zo snel mogelijk afstand willen nemen van de degradatiezone. Zowel KCC/SO natural en PKC/SWKGroep hebben vier punten en strijden tegen degradatie. KCC doet wat het kan, pakt hier en daar wat punten en heeft ook het betere doelsaldo van de twee. PKC bezet op dit moment de zevende plaats en dat zou betekenen dat zij – net als in de zaal – degraderen uit de Hoofdklasse. Het wordt een hels karwei, maar de Papendrechters zullen hun rug moeten rechten.

Voor Vitesse is het seizoen min of meer al klaar. Het lijkt een onmogelijke opgave om degradatie nog te ontlopen. De ploeg heeft nog geen punt gepakt en komt gewoon tekort tegen de andere ploegen, maar een puntje meepakken zou wel een keer lekker zijn.

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. Fortuna 7 12
2. Oranje Wit 7 12
3. DeetosSnel 7 10
4. DSC 7 9
5. Groen Geel 7 5
6. KCC 7 4
7. PKC 7 4
8. Vitesse 7 0
Datum: 12 april 2018 - 18:00 uur
Door: Redactie Korfbal.