Junioren Hoofdklasse A: Even opfrissen

Hoofdklasse A-jeugd

Vanuit de zaal gaan de junioren direct door weer door in de buitenlucht. Maar hoe staan de ploegen er eigenlijk voor op het veld; wie gaan er aan kop en wie moeten er strijden tegen degradatie? Korfbal.nl frist het geheugen even op.

De verliezend zaalfinalist Dalto/Klaverblad Verzekeringen deelt de eerste plek met TOP/SolarCompleet. Beide ploegen hebben een keer verloren en staan dus na zeven wedstrijden op twaalf punten. De Driebergenaren zullen de vervelende nasmaak van de verloren finale in de Ziggo Dome graag willen wegspoelen door een ticket voor de kruisfinale te pakken op het veld. Ze zijn uit op revanche en op het veld gaat het naar behoren. Alleen angstgegner Unitas/Perspectief was te sterk, in de laatste wedstrijd voor de zaal werd concurrent TOP verslagen.

Kijkend naar de ranglijst in de zaal, is de gedeelde eerste plek van TOP eigenlijk een verrassing te noemen. In de zaal ontsnapten de Sassemers nog ternauwernood aan degradatie. Het team kan behoorlijk korfballen, maar het schort nog wel eens aan de mentaliteit. Desondanks zal de ploeg gemotiveerd zijn om ook in deze laatste zeven speelrondes op de bovenste plek te blijven staan.

DOS’46 volgt hen echter op de voet met tien punten. Ook de Nijeveners hebben geen fijn gevoel overgehouden aan de zaalcompetitie, waar zij in de laatste twee speelrondes de play-offs weggaven. Genoeg redenen voor hen om alles uit de kast te halen om deze achterstand weg te werken. Dan zullen ze er in de topwedstrijden er wel moeten staan. In de zaal ging het daar namelijk mis, maar ook op het veld verloren ze van Dalto en TOP.

Heeft Unitas eigenlijk nog een kans op de kruisfinale? Met een achterstand van drie punten lijkt er nog van alles mogelijk. De Harderwijkers zullen zich geen illusies wekken, maar ze zijn in staat om te stunten. Eerder werd Dalto bijvoorbeeld al verslagen. Het doel is en blijft echter handhaven, ze zijn een sterke middenmoter. Net als DVO/Accountor, dat in de zaal de play-offs net misliep. De ploeg is ten opzichte van het eerste deel van het veldseizoen enorm gegroeid, maar de achterstand op de koplopers lijkt echter te groot om nog in te halen. Met de vorm zit het inmiddels wel goed, afgaande op de laatste zaalwedstrijden. Wellicht kunnen ze nog en aantal plekjes stijgen, want voor een degradatiestrijd hoeven ze niet bang te zijn.

Er zijn namelijk drie ploegen die om handhaving vechten. Momenteel staat Nieuwerkerk er het best voor. Vorig jaar verloor de ploeg nog de veldfinale, maar van dat succesteam is weinig over. In de zaal zijn ze gedegradeerd naar de Overgangsklasse en op het veld zijn ze ook nog niet zeker van de zesde plek. De vier bijeengeraapte punten (26-19 tegen LDODK en 22-14 tegen ZKV) zijn tot nu toe wel genoeg voor een plek boven de degradatiestreep.

ZKV en LDODK/Rinsma Modeplein staan met respectievelijk twee en nul punten onder die rode streep. ZKV won eerder van LDODK (17-16) en heeft daarmee de eerste tik uitgedeeld. Het verschil is echter miniem en LDODK zal tevreden terugkijken op het zaalseizoen, waarin zij tweede werden in de overgangsklasse. ZKV eindigde – niet in dezelfde poule – zesde. Kunnen zij het Nieuwerkerk nog lastig maken? Dan moeten ze er wel staan in de degradatiekrakers, want daar lag in het eerste deel van het veldseizoen de sleutel.

Stand in de Hoofdklasse A:

W P
1. Dalto 7 12